Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / SCHUNK’un PGN+ Serisi

SCHUNK’un PGN+ Serisi

Dr. Markus Klaiber, SCHUNK GmbH & Co. KG Teknik İşletme Müdürü, PGN+ serisinin başarısını ve gelecekte atılacak adımları değerlendiriyor;

SCHUNK’un PGN+ Serisi
Dr. MARKUS KLAIBER - SCHUNK GmbH & Co. KG Teknik İşletme Müdürü
“Başka hiçbir tutucu zamana böylesine karşı koymamıştır.”

Dr. Markus Klaiber, SCHUNK GmbH & Co. KG Teknik İşletme Müdürü, PGN+ serisinin başarısını ve gelecekte atılacak adımları değerlendiriyor;

SCHUNK’un PGN+ serisi, dünyada parça tutucu teknolojisinde ayrı bir marka olarak kabul ediliyor. Bize bu serinin güçlü yönlerinden bahsedebilir misiniz?

PGN+, maksimum kuvvetle hassasiyeti bir araya getirerek, yıllar boyu kullanımı garanti eden bir seri. Başka hiçbir parça tutucu, çoklu dişli yataklamaya sahip bu sistem kadar hassas olmamış ve zamana daha iyi karşı koyamamıştır.

PGN+’ın başarı sırrı nedir?

PGN+’ın izole bir modül olarak düşünülmesi kabul edilemezdi. SCHUNK, PGN+ serisinin modüler olmasına ve diğer sistemlerle kullanılabilir olmasına özellikle özen gösterdi. Bu, müşterilere gerek teslim süreleri gerekse parça stoklamada büyük avantaj sağlamaktadır. Ayrıca SCHUNK mühendisleri, PGN+’a yıllar boyu aşina oldular ve onu tamamen modüler olarak, hızlı değişim sistemleri, çarpışma sensörleri, sonsuz döner elemanlar, kompanzasyon üniteleri gibi yüksek teknoloji ürünlerine entegre edilebilir olarak tasarladılar. Bu sebeple SCHUNK modüler sistemi, 4,000’den fazla standart ürün barındırmaktadır.

Ürün aksesuarları tarafından sunulan ayrıcalıklı özellikler nelerdir?

PGN+ entegrasyonu ve kabiliyetleri zaten oldukça etkileyici. Üstelik, gerek basit bir proximity sensör gerekse yüksek çözünürlüklü analog sensör olsun, PGN+ hepsiyle bilgi denetimi sağlayan akıllı bir sistem oluşturabiliyor. PGN+, aynı zamanda yenilikçi mekanik avantajlar da sunuyor. Örneğin; ne zaman sistem farklı bir parça eklenmesine ihtiyaç duysa, SCHUNK hızlı değişebilen tutucu parmakları sayesinde kurulum süresi % 90 oranında azalıyor. Piyasadaki diğer tutucuların aksine, tutucu parmaklarında geçiş delikleri olmadığından, kullanıcı parmak tasarımında avantaj sahibi oluyor.

Daha fazla yenilik planlanmakta mı yoksa SCHUNK son noktaya ulaşmış mıdır?

PGN+ tarafından sunulan seçenekler göz önünde bulundurulduğunda, zaten her opsiyonu kapsadığını kolaylıkla söyleyebiliriz. Fakat elbette ki, sürekli bir geliştirme süreci içindeyiz. Hedefimiz, PGN+ ailesini hem teknolojik hem de piyasa gereksinimleri açısından sürekli geliştirmektir. Geçtiğimiz yıllarda yenilikler, sensör teknolojisine, enerji verimliliğine ve çevrim süresine odaklandı. 2015’dan sonra da SCHUNK, PGN+ ailesini genişleterek öncü rolünü devam ettirmesini sağlayacaktır.

SCHUNK  PGN+ Tutucu Serisiyle Gurur Duyuyor

SCHUNK, kendini sürekli geliştiren inovasyon stratejisinin en önemli neticelerinden biri olan ve ultra-modern özellikler barındıran PGN+ tutucu serisiyle gurur duyuyor. Bu başarının altında yatan ilkenin süregelen bir çok ürün tasarımı ve teknoloji gelişimine hizmet ettiği düşünüldüğünde, bu yenilikçi stratejinin başarısının oldukça etkili olduğunu söylemek çok da yanlış olmaz.
Peki nasıl oluyor da teknolojik bir yenilik piyasanın en iyisi haline gelebiliyor? Onu, en çok satılan ürün yapan değerler ve sebepler nelerdir? Tüm bu sorulara yanıt verebilmek için 2000’li yıllara bakmalıyız. O yıllarda SCHUNK tasarımcıları, geleneksel tutucularda önemli bir zayıf nokta olduğunu düşündükleri T-oluk biçimindeki yataklama yapısına odaklandılar. Bu oluğun varlığı, meydana gelen tüm kuvvet ve momentlerin iki yatak üzerinde taşınmasına sebep oluyordu. SCHUNK mühendisleri, bu problemin tutucunun erken aşınmasına, hatta ani kırılmasına yol açtığını gördüler ve yükü yataklara eşit şekilde dağıtan çoklu dişler yardımıyla bu sorunun önüne geçtiler.  Kompakt, güçlü ve etkili bir çözüm olan bu patentli sistem, hassas ve güvenilir sıfatlarıyla anılan çoklu dişli yataklama olarak adlandırılmaktadır.

SCHUNK bu yenilikçi sistem sayesinde yataklara aşırı yüklemenin önüne geçmekle kalmıyor, aynı boyuttaki tutucuların daha uzun parmaklarla kullanılabilmesine de olanak veriyor. 0.001 mm’lik tekrarlanabilirlik hassasiyetini garanti eden bu seriyi farklı kılan bir başka özellik de piston yapısı. Sahip olduğu oval piston sayesinde, dairesel pistona sahip geleneksel tutuculara nazaran daha fazla kuvvet yaratabiliyor, bu sayede enerjiyi tutma kuvvetine tam verimle dönüştürebiliyor.

Çoklu dişli yataklama patenti ve bu patentin standartlaşma süreci, otomasyon endüstrisinde eşi görülmemiş bir başarı hikâyesinin sadece başlangıcıydı. Bu başarıyla yetinmeyen SCHUNK yönetim kurulu başkanı Heinz Dieter Schunk’un asıl amacı ise mevcut ürünlerin gelişimi için, teknik uzmanlığı yakın piyasa takibiyle beslemek olmuştur. Süregelen birkaç yıl içerisinde gelişimi hız kazanan PGN+ tutucu serisinin, gerekli tüm analiz ve testleri yapılmış, bu veriler doğrultusunda müşteri geri dönüşleri sistematik olarak değerlendirilmiş ve ürün hattı geliştirilmiştir. Kullanıcı bugün, kuvvet değeri 140 N -21,800 N arasında değişen, 25mm’den 45mm’ye uzanan stroğa sahip tam 11 farklı boyutta parça tutucuya oldukça kısa teslim süresi avantajıyla ulaşabiliyor.

Her Uygulamada, Hep Hızlı

Otomotivden elektroniğe, sağlıktan kimya endüstrisine hemen hemen her sektörde yer alan ve güvenilirliğini kanıtlayan PGN+ tutucu serisi, zorlu şartlar altında, toz ve kirle temas halinde, patlayıcı ve yüksek sıcaklıklarda kullanıma uygun olarak tasarlanmıştır. Birçok geleneksel tutucu için özel olabilecek tüm bu özelliklerin standart tek bir tutucuda birleştiği düşünüldüğünde, sunulan uygun fiyatlara şaşırmamak elde değil.

Birçok Üstün Özellik Tek Bir Üründe

PGN+serisi için özel olarak geliştirilen sensör grubu da oldukça etkileyici. Tutucu parmaklarının konumunu algılayan bu indüktif sensörler, direkt olarak tutucu üzerine entegre edilebiliyor ve iki pozisyon okuyacak şekilde programlanabiliyor. Daha fazla konum bilgisi gereken uygulamalar için ise 5’e kadar konum algılayabilen SCHUNK FPS sensör opsiyonu sunulmuş. Bir diğer amaca yönelik sensör olan SCHUNK APS ile de yüksek çözünürlüklü ve hassas ölçüm yapabilmeniz mümkün. 0.0003 mm hassasiyete sahip bu sensörler ile, desteklenen PLC yazılım sayesinde kullanıcı-ayarlı konum ayarı yapabilir, konum aralık ve toleranslarını ihtiyacınıza göre belirleyebilirsiniz. Kısıtlı alan ve kablo sorununa çözüm olarak sunulmuş kablosuz RSS sensörleri ve zorlu ortam şartlarında kullanılmak üzere tasarlanmış akışkan madde izleme sistemine sahip PA3 sensörler de kullanıcıya sunulan diğer seçenekler arasında.

Basınçlı Hava Tüketiminiz Azaltın

PGN+ tutucu serisi SCHUNK mikro valflerle birlikte kullanıma uygun olarak üretiliyor. Bu valfler özellikle, ağırlıkları 1-3 kg arasında değişen küçük ebatlı parçaların taşınmasında ve montajında avantaj yaratıyor. Hem hava tüketiminin azaltılmasını, hem de çevrim süresinin kısalmasını sağlayan bu kombinasyon, geleneksel pnömatik çözümlerde olduğu gibi hava kaybına yol açmıyor, bu sayede tasarruf sağlıyor. 


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    Türkiye’nin önde gelen geri dönüşüm şirketlerinden Tanrıkulu Şirketler Grubu, kapasitesini ve verimliliğini TOMRA Sorting sensör tabanlı ayıklama makineleri ile arttırıyor. Tanrıkulu, Sakarya Akyazı’da faaliyete geçecek yeni pet geri dönüşüm tesisi için TOMRA makineleri ile son teknoloji yatırımlarına devam ediyor.... Devamı »