Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Herbold Sıcak Yıkama Sistemleri Yüksek Kaliteli Plastik Geri Dönüşümü Çözümleri

Herbold Sıcak Yıkama Sistemleri Yüksek Kaliteli Plastik Geri Dönüşümü Çözümleri

Herbold sıcak yıkama sistemleri ile yüksek kapasite ve kalitede geri dönüşüm mümkündür

Herbold Sıcak Yıkama Sistemleri Yüksek Kaliteli Plastik Geri Dönüşümü Çözümleri
Yüksek kapasite ve yüksek kalite plastik geri dönüşümün sırrı
Herbold Sıcak Yıkama sistemleri sayesinde güvenilir, yüksek kapasite ve kalitede plastik geri dönüşümü mümkündür. 

Plastikler, günlük yaşamın birçok alanında yeri doldurulamaz ve vazgeçilemez birer ürün olarak görülmektedirler. Akla ilk gelen soru, bu denli yaygın kullanımları olan plastik malzemeler acaba kullanımları sonrası tekrar değerlendirilebilirler mi? Tüketiciler, imalatçılar ve politikacılar geri dönüşüm konusunda hemfikirdirler. Küresel ekonominin bu konudaki motivasyonu yüksektir. Plastiklerin ilk kullanımları sonrası bertaraf edilmesine yönelik sunulmuş eski çözümler - atık depolama alanına göndermek, yakmak veya uzak ve gelişmemiş ülkelere ihraç etmek - artık hiçbir geçerliliği olmayan ve eskide kalmış pratiklerden ibarettir. Geri dönüştürülmüş plastikler, günümüzde, petrol ve madenlerin yer altı zenginliği olarak nitelendirildiği gibi, yer üstü zenginlikler olarak nitelendirilmektedir. Geri dönüştürülmüş plastiklere olan talep arttıkça, kalite talepleri de paralelinde artmaktadır. Geri dönüşümün mümkün olduğu kadar çok sayıda sektörde kullanılabilmesi için miktar ve kalite özelliklerinin tamamı ile doğru tespiti gerekmektedir. Geri dönüşüm sistemlerini planlarken ve inşa ederken Herbold, malzemelerin temizliğini optimize etmek için güncel olan önemli araştırma bulgularını tutarlı bir şekilde kullanmaya çalışır. Geri dönüşüm sistemleri içinde ciddi gelişme gösteren sıcak yıkayıcı üniteleri burada vurgulamakta fayda varıdr. Diger aşamalarla beraber, sıcak yıkama, kullanıma yönelik önemli bir adımı temsil eden, son derece iyileştirilmiş geri dönüşüm sonuçları sağlar. 

Büyük ve küçük ölçekli plastik kullanıcıları için sürdürülebilir çözümler
Gıda ürünleri ve yoğun ambalajlı diğer ürün imalatçılar, büyük miktarlard ve aynı özelliklerde tekrar kullanılabilir plastik granüller/yongalara ihtiyaç duyarlar. Tüm bu endüstri sektörlerinin ihtiyaçları ve talepleri genel olarak çok benzerdir; çünkü imajlarını güçlendirmek için sürdürülebilir bir şekilde üretmek istemektedirler. bahsi geçen nedenle kullanılabilir geri dönüştürülebilen malzemelerin standartlaştırılmış en yüksek kalitede güvenilir bir şekilde yenilenmesini isterler. endüstriden gelen çok daha zorlu gereksinim ihtiyaçlarına çözüm olarak, Herbold firması sunmuş olduğu en son teknoloji tesis ve makine ekipmanlarına ilaveten, mevcut sistemlere müşteriye özel işlem adımları ekleyerek de katkı sunar. Bu durum, geri dönüştürülebilen plastiklerin hem miktarının hem de temizliğinin verimli bir şekilde arttırılmasını sağlar. 

Mevcut yıkama teknolojisine pratik tamamlayıcı olarak sıcak yıkama işlemi
Sıcak yıkama, kalitenin arttırılması için önemli bir işlemdir. Herbold, PET şişelerin geri dönüşümünde kullanılan sıcak yıkama işlem adımının, plastik geri dönüşüm işleminin diğer alanlarına entegre edilmesi ve büyük miktarlarda yüksek geri dönüşüm kalitesi üretilmesi konusundaki zorlukların oldukça başarılı bir şekilde üstesinden gelmiştir. Başlangıçta, sıcak yıkama çok büyük oranda kullanılmış PET şişelerin ön yıkaması anlamında tercih ediliyordu. Ancak zamanla, sıcak yıkama prosedürü, ek olarak, termoform folyolar, tepsiler ve ambalaj endüstrisinde kullanılan folyolar gibi diğer ürünler ve hatta poliolefin türevli folyolar için de kullanılmaya başlanmıştır. Optimum sıcaklıklar, uygun bir bekleme süresi ve optimum katkı maddesi kullanımıyla Herbold'un sıcak yıkama işlemi mükemmel temizlik sonuçları vermektedir. 

Sıcak yıkamanın en belirgin avantajları 

Temizlenmiş çapakların nihai sonucu zaten kendisini belli eder ve söze ihtiyaç bırakmaz: Örneğin, vücut losyonu, yemeklik yağ veya güneş kremi kalıntılarının yağ kirleri, etiketlerden ve yapışkanlardan gelen artıklar gibi suda çözülür ve yıkanarak uzaklaştırılır. Bu temiz çapak malzemelerde koku kalmamış, berrak bir görünüm elde edilmiş ve sarılık gitmiştir. Aşağıdaki resimde, malzemenin ekstrüzyon sistemindeki eriyik filtre ile prosesi sonrası ne kadar temiz olabildiği gösterilmektedir. Erime filtrasyon prosesinde yabancı parçacıkların filtrelenmesi için endüstri standardı 80 - 110 µm (mikrometre) kabul edilmekte iken, sıcak yıkanmış çapak malzeme 40 µm seviyesinin altına ulaşmaktadır. Geri dönüştürülecek malzemenin kaynağı - normal evsel atıklardan ayrıştırılan artıklar - işlem sonucunda ulaştığı temizlik seviyesi nedeniyle artık tespit dahi edilememektedir. 

Optimum süreç entegrasyonu ve eşsiz bilgi birikimi kombinasyonu 
Farklı atık türleri, farklı hazırlama aşamaları gereksinimi sunar. Kalite ana odak noktası olduğunda, Herbold müşterileri, kapalı yıkama sistem döngüsü içinde, sıcak yıkama sisteminin önerildiği şekliyle tüm prosese entegrasyonunu tercih eder. Bunun nedeni, geri dönüştürülecek malzemenin, karıştırıcılı ayrı tanklarda oldukça önemli olan daha fazla kontrol edilebilir kalma süresidir. Bu bağlamda, birden fazla tank kullanılması durumunda, işlem adımı az çok sürekli hale gelir ve sürekli çalışan makinelere entegre edilebilir. 

Bir bakışta diğer parametreler 
PET geri dönüşümünde, geri dönüşüm sektöründeki gelişmeler ve bunun sonucu olarak sıcak yıkama sistemi entegrasyonundan kaynaklı üretilen büyük ölçekli (büyük miktarlarda) endüstriyel geri dönüştürülmüş malzemeler, preformlar veya ısıl şekillendirilmiş folyolar için gıda güvenli malzemelerin üretiminde önemli bir giriş aşaması oluşturmaktadır. 

Herbold, plastik geri dönüşümünde kaliteyi arttırmak için diğer gelişmeleri de yakından takip etmektedir. Sıcak yıkama sistemlerinin optimum entegrasyonunun yanı sıra, Herbold ayrıca su arıtma ve işletme maliyetlerini düşürmek için çözümler de sunmaktadır. Herbold kendisini, 
plastik geri dönüşümünü optimize etmek için işlem basamakları zincirinin bir parçası olarak görmektedir. Yukarı ve aşağı yönlü proses basamakları için uzman üreticilerle birlikte çalışmak kalitenin iyileştirilmesinde öncü bir rol oynamaktadır. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ABANT' DAN MG80SC

    ABANT' DAN MG80SC

    Özellikler: • Makine ölçüleri: 920 x 675 x 1030 mm (W x L x H) • Vakum oda ölçüleri: 830 x 555 x 180 mm • Yapıştırma çene: 2 x 800 mm... Devamı »