Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Enerji Tasarrufu Sağlayan Borche, Üreticilere Değer Yaratıyor

Enerji Tasarrufu Sağlayan Borche, Üreticilere Değer Yaratıyor

Borche, BS-III Servo Motorlu Plastik Enjeksiyon Makine serisinde servo motor ile %20 - %80 oranında enerji tasarrufu sağlıyor.

Enerji Tasarrufu Sağlayan Borche, Üreticilere Değer Yaratıyor
www.hastek.com.tr

Servo motorlu plastik enjeksiyon makinelerinin enerji tasarrufu sağlaması, kullanılan pompanın dişli pompa ya da piston pompa olmasına bağlıdır. Eğer, servo motor ile birlikte dişli pompa kullanılıyor ise pompa devri 300 dev/dk'nın altına düşürülemez. Bunun sebebi, özellikle ütüleme sırasında basınca ihtiyaç duyulmasıdır. Dişli pompalar düşük devirlerde basınç kaybı yaşarlar. Ayrıca, dişli pompaların su ile soğutulması gerekmektedir. Bu da ekstra soğutma enerjisi demektir. Piston pompalar ise, düşük devirlerde basınç kaybı yaşamaz ve motor devri 1 dev/dk'ya kadar düşürülebilir. Hava ile soğutulabildiklerinden ekstra soğutma enerjisine de ihtiyaç duymazlar. Bu nedenle piston pompalı servo motorlu makineler, dişli pompalı servo motorlu makinelere göre daha çok enerji tasarrufu sağlarlar.

Yüksek teknolojik donanımlı tesislerindeki üstün üretim kalitesi ve kapasitesi sayesinde ortaya çıkmış olan Borche BS-III Servo Motorlu Plastik Enjeksiyon Makinesi, ergonomik tasarımı, %20 - %80 enerji tasarrufu, close loop kontrol sistemi ile yüksek tekrarlanabilirlik, 0.04 saniye ile hızlı tepkime süresi ve çalışma esnasında düşük ses özellikleri ile plastik sektöründe üreticilerin tercih sebebidir.

Üstün ürün kalitesi ve enerji tasarrufu sağlayan makineleri ile değer yaratan Borche BS-III Servo Motorlu Plastik Enjeksiyon Makine serisinin öne çıkan özellikleri şu şekildedir:
  • Avrupa standartlarında kapalı enjeksiyon ünitesi
  • Güçlendirilmiş mengene mekanizması ile hızlı ve verimli üretim
  • Tüm kalıpları rijit ve kararlı şekilde destekler
  • Kullanıcı dostu kontrol paneli ile hızlı ve hatasız üretim
  • Uzun vadede istikrarlı çalışma
  • Kuvvetli mekanizasma tasarımı ile uzun vadede hassas çalışma
  • Ürün basma periyotlarında minimum enerji tüketimi
Uygulama Alanları
Plastik enjeksiyon makinelerinin kalıp yapıları sayesinde başta plastik sektörü olmak üzere geniş ürün gamına sahip savunma sanayi, otomotiv, ambalaj, medikal gibi daha pek çok sektörde uygulama alanları bulunmaktadır. Hızla gelişen plastik endüstrisinde plastik enjeksiyon makineleri birçok ürünün üretiminde önemli bir imalat metodu olarak öne çıkmaktadır.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri

    Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri

    Bitkisel yağ, mısır nişastası, bezelye nişastası veya mikrobiyota gibi yenilebilir biyokütle kaynaklarından türetilen Biyobozunur Plastik Ambalaj Malzemeleri daha düşük sera gazı salınımına neden olur.... Devamı »
  • Türk Firmasından Almanya'ya 5 Eksenli CNC Makine İhracatı

    Türk Firmasından Almanya'ya 5 Eksenli CNC Makine İhracatı

    İstanbul merkezli Usel Makina ile Almanya’nın alanında lider makina üreticisi LÖFFLER GmbH arasında Türkiye’de 5 eksenli CNC makinaların üretimi konusunda 2019 yılında yapılan anlaşmaya istinaden ilk makinanın kabul testleri başarı ile gerçekleştirilerek CNC makinaların ihracatına başlandı.... Devamı »
  • MilkaLU ve MilkaTUC

    MilkaLU ve MilkaTUC

    Milka, dünyanın önde gelen bisküvi markalarıyla el ele verdi, bisküvi ve krakerin çikolatayla olan eşsiz uyumunu damaklara taşıyan Milka LU ve Milka TUC’u Türkiye’ye getirdi.... Devamı »