Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / ​Fanuc, Crx Robot Serisini Fanuc Satış Müdürü Onur Kazancı Anlatıyor

​Fanuc, Crx Robot Serisini Fanuc Satış Müdürü Onur Kazancı Anlatıyor

Dünyanın lider fabrika otomasyonu üreticilerinden FANUC, imalat sanayini aynı çatı altında buluşturan ve bu yıl “Endüstri gelecekle buluşuyor” mottosuyla gerçekleştirilen WIN EURASIA 2023’te yer aldı.

​Fanuc, Crx Robot Serisini Fanuc Satış Müdürü Onur Kazancı Anlatıyor
FANUC satış müdürü Onur Kazancı ile WIN Eurasia fuarında, CRX robotlar hakkında çok keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik. 
Fuara fabrika otomasyonuna dair en güçlü çözümlerinden CRX-10iA/L robotuyla katılım gösteren FANUC, sunduğu uygulama örneklerini sergiledi. CRX-10iA/L bir sürprize daha imza atarak kendisini ziyaret eden katılımcılara istedikleri kokteyli hazırlayıp ikram etti. 

Onur Bey merhabalar, bize WIN Eurasia fuarında sergilemiş olduğunuz CRX robot serisinden bahsedebilir misiniz?
Öncelikle hoş geldiniz tekrardan, şu anda standımızda sergilemiş olduğumuz CRX serisi robotlar bizim Lightweight dediğimiz yeni seri robotlarımız. Kolaboratif robotlarda 5 kilogramdan 35 kilograma kadar çok geniş bir payload kapasitemiz var. 
Bunun yanı sıra, bu seride en çok satın alma kolaylığı ya da satış aşamasında bize avantaj sağlayan konu programlama özelliği. Programlama özelliğinde tablet PC dediğimiz bir özellikle, direkt olarak sürükle bırak mantığıyla herhangi bir Ladder program yazmaya gerek kalmadan, şu anda lise öğrencilerimizin bile çok rahatlıkla programlayabileceği bir arayüzle, robotun programlanmasını gerçekleştirilebiliyorsunuz.
Ayrıca, sanayimizde sıkıntı yaşadığımız kalifiye eleman sorununa da destek olabilecek çok güzel bir opsiyon sunuyor. Robotun üzerinde, bulunan Force sensörlerle beraber robotun öğretme noktalarına dokunarak, robotu direkt olarak kendiniz taşıyıp konumlandırarak, pozisyonları kaydedebiliyorsunuz ve sonrasında program kendini otomatik olarak generate ediyor ve standart yazılım olarak sistem çalışmaya devam edebiliyor. En önemli kolaylıklardan bazıları bunlar. Ayrıca önemli bir diğer konu da şu, robotlarımızda herhangi bir extra safety ekipman kullanmaya gerek olmaması.

Standart endüstriyel robotlardan farklı olarak, footprint alanında daha sınırlı bir alanda çalışma olanağı da sağlıyor. Genelde de robotlarda en büyük sorun, bu kurulumun yapılacağı alan oluyor. Paletleme makineleri, paketleme sistemleri, aklınıza ne gelirse her şey var ve robotlar en son yatırım kalemi olduğundan, genelde bizim sanayimizde robota gelindiğinde nereye konulacağı konusunda tıkanıyorsunuz. Endüstriyel robot kullanırsanız bir safety zone oluşturmanız lazım, bu da müşteri bazında zor olabiliyor. Cobot çözümlerimizle biz sahada daha kompakt alanlarda, insanlarla ortak alanda çalışabilecek modellerle müşterilerimize hizmet sağlıyoruz. 


WIN Eurasia fuarından beklentileriniz nelerdir?
WIN Eurasia fuarını, biz bu sene ilk defa tecrübe ediyoruz. 5G alanında sergilediğimiz özel hücremizle hizmet vereceğiz. Şöyle söyleyeyim bu sene bizim için tecrübe senesi. Çünkü sektörel olarak çok katılımlı ve ilgi odağı olan bir fuar. Bu sene, talebe göre ya da buradaki heyecana göre önümüzdeki senelerde yol haritamızı belirliyor olacağız. 

FANUC SATIŞ MÜDÜRÜ 
ONUR KAZANCI




 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • TULİPACK 2. Tesisini Açıyor…

    TULİPACK 2. Tesisini Açıyor…

    TULİPACK, 2013 yılında Thin-Wall & IML olarak adlandırılan kalıp içi etiketleme tekniği ile ince cidarlı plastik gıda ambalajı üretmek üzere faaliyete geçti. TULİPACK, yenilikçi ve teknolojik çözümleri kullanarak ürettiği ürünler ile ambalaj pazarına yeni bir bakış açısı kazandırmıştır.... Devamı »