Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Esnek Ambalaj Geri Dönüşümünde Hava Soğutmalı vs. Su Soğutmalı Granül Makinesi

Esnek Ambalaj Geri Dönüşümünde Hava Soğutmalı vs. Su Soğutmalı Granül Makinesi

Yazar: Janine Cheng - Satış ve Pazarlama Uzmanı

Esnek Ambalaj Geri Dönüşümünde Hava Soğutmalı vs. Su Soğutmalı Granül Makinesi
Esnek ambalajlar plastik üretiminde ve tüketiminde önemli bir yer tutar. Tüketici sonrası esnek ambalaj atıkları kadar, fabrika üretim firelerinin de geri dönüştürülmesi elzemdir. POLYSTAR esnek ambalaj geri dönüşümü için iki farklı makine modeli önermekte: Su soğutmalı Repro-Flex ve hava soğutmalı Repro-Air.
 
Bu iki farklı geri dönüşüm makine modelinin benzer özelliği HDPE, LDPE ve LLDPE film, poşet, atlet poşet fire ve kenar kırpıkları gibi sanayi sonrası plastik filmleri işleyebilmeleridir. Bununla birlikte, Repro-Air daha çok esnek ambalaj üretim fireleri için idealken; Repro-Flex fabrika firesi ve yıkanmış kurutulmuş tüketici sonrası ambalaj atıklarını (PE, PP, PS, PA, ABS, vb. dahil olmak üzere) rahatlıkla işleyebilir. Bu yazımızda hangi modelin size daha uygun olduğuna karar vermenizi kolaylaştıracak ipuçlarına değineceğiz.
 
1. Hava Soğutmalı Plastik Granül Makinesi

Repro-Air; HDPE, LDPE ve LLDPE yumuşak plastik üretim firelerini işleyebilen bir hava soğutmalı plastik granül makinesidir. Örneğin plastik film ve poşet üreticilerinin defolu PE film ve poşet atıkları, kenar kırpıkları ve atlet poşet fireleri gibi fabrika üretim atıklarını geri dönüştürmeleri için uygundur.


Hava Soğutmalı PE Film Geri Dönüşüm Makinesi

Hava Soğutmalı Plastik Granül Makinesinin Avantajları:
  • Kompakt tasarım
Kompaktlık, Repro-Air'in en öne çıkan özelliklerinden biridir. Küçük boyutu makineyi örneğin blown film ekstruder makinaları veya poşet kesme makinalarının hemen yanına yerleştirilebilmesini sağlar.Dahası, basit yapısı ile Repro-Air, sınırlı bütçe ile geri dönüşüme başlamak isteyen plastik üreticileri için son derece uygundur.
  • Doğrudan besleme
HDPE, LDPE ve LLDPE film atıkları, poşetler ve kenar fireleri, operatörler tarafından doğrudan elle manuel olarak beslenebilir. Bunun dışında film ruloları makinenin tutucu merdaneli besleyicisi yardımıyla otomatik olarak beslenebilir. Plastik atıklar doğrudan ekstrudere girecektir.
  • Susuz Granül Kesim
Repro-Air herhangi bir su tüketimi olmadan çalışır.  Sıcak yüzeyli kafadan kesme granül kesim sisteminden gelen granüller hava ile soğutulur. Elde edilen granüller %100 kurudur. Bu nedenle, daha yüksek bir yeniden kullanılabilirlik yüzdesine erişilebilir ve granüller üretim hattında hemen yeniden kullanılabilir.

 

2. Su Soğutmalı Plastik Granül Makinesi

En çok satan geri dönüşüm modelimiz Repro-Flex, kırma, ekstrüzyon ve granül kesim işlemlerini tek bir makinede birleştirirken üreticilerin plastik atıklarını tek adımda geri dönüştürmelerini sağlar. Repro-Flex, baskısız ve baskılı plastik esnek ambalaj atıklarının yanı sıra, önceden kırılmış PP rafya/woven, sert plastik çapak ve daha fazlasını geri dönüştürebilir. Yoğun baskılı, çok nemli ve/veya lamine filmler için Repro-Flex’in iki kademeli modeli artırılmış gaz alma ve filtreleme özellikleri sunar.

 
Su Soğutmalı Plastik Film Geri Dönüşüm Makinesi 


Su Soğutmalı Plastik Granül Makinesinin Avantajları:
  • Entegre kesici kompaktör
Bu özelliği ile plastik atıklar kesici kompaktöre beslendikten sonra kırılır ve ön ısıtma işlemi uygulanır. Ekstra bir kırıcı ihtiyacını ortadan kaldırır. Kesici kompaktör, malzemeyi doğrudan ve sürekli olarak ekstruder vidasına besleyerek hızlı ve istikrarlı bir besleme dolayısıyla istikrarlı bir verim sağlar.
 
  • Gaz alma ve filtreleme sistemleri
Özellikle baskılı film ve ambalaj atıklarında malzemelerdeki boya ve malzemenin kendi yapısı gaz oluşumuna neden olur. Öte yandan fabrika firesi dahi olsa çoğu zaman malzemeler yabancı maddelerden ve kirleticilerden arındırılmak için bir filtreleme işleminden geçmelidir. Repro-Flex, tek ve iki kademeli modellerinde plastik granül kalitesinin daha da iyileştirilmesi için plastik üreticilerinin ve granülcülerin farklı gereksinimlerine verimli gaz alma ve filtreleme sistemleri sunar.
 
  • Daha fazla verim
Yüksek hızlı su halkalı granül kesim (kafadan kesme granül kesim) ile granül üreten Repro-Flex, 1.200 kg/saate kadar verim elde edilmesini sağlar. Yüksek kaliteli granülleri istikrarlı bir şekilde üretmesiyle müşterilerimiz hızlı bir yatırım getirisi (ROI) elde ederler.



Sonuç

Repro-Air, düşük atık kapasite gereksinimine (45-50 kg/saat) sahip çok az baskılı plastik film veya poşet ve ambalaj üreticileri için fazlasıyla yeterlidir ve özellikle fabrika firesi yumuşak plastiği geri dönüştürür.
 
Öte yandan Repro-Flex, geri dönüştürülecek fabrika firesi veya yıkanmış tüketici sonrası plastik atıkları daha fazla miktarda olan, çeşitli türde plastik atığı olan ve/veya daha gelişmiş gaz alma ve filtreleme ihtiyacı olan üretici ve granülcülere esnek bir çözüm sunar.
 
Karar vermeden önce, ne tür ve şekilde plastikleri geri dönüştüreceğinizi, ortalama bütçenizi ve fabrika alanınızı değerlendirin. İhtiyacınıza ve bütçenize uygun bir geri dönüşüm makinası teklifimiz için lütfen bize ulaşın.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR