Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Ambalajınıza Retro Bir His Verecek Vintage İlhamlı Ambalaj Tasarımları

Ambalajınıza Retro Bir His Verecek Vintage İlhamlı Ambalaj Tasarımları

Retro ambalaj stillerine geri dönüş! Müşterilerinizi hafıza şeridinde bir yolculuğa çıkarabilecek eski ambalaj fikirlerine göz atabilirsiniz.

Ambalajınıza Retro Bir His Verecek Vintage İlhamlı Ambalaj Tasarımları
Vintage stiller sadece moda dünyasında değil, diğer birçok sektörde de geri dönüyor. Özel paketleme alanı, ciddi bir retro ilhamı ortaya çıkarıyor. Vintage stillerin neden popülerlik kazandığı saatlerce tartışılabilse de, nostalji duygusu uyandırdığına ve genellikle daha yüksek bir kalite ve değeri temsil ettiğine şüphe yok.

Retro ambalaj tasarımları, diş macunundan çikolataya ve her türlü ambalajda katlanır kartonlardan ambalaj kılıflarına kadar hemen hemen her şeyi paketlemek için kullanılabilir. Çoğu zaman, vintage tasarımlara giden 70-80'lerde popüler olan ürünleri satan markalar vintage tasarımlara yönelmiştir. Örneğin eski giysiler ve yazı tipleri ürünün vintage hissini korumalarına yardımcı olur ve ürünlerine bir zarafet katmanı eklemektedir.

Tasarımcı Oliver Lo, tıraş fırçaları ve tıraş kaseleri satmak için, alıcılara 1950'lerde kullanılan tıraş ürünlerini ve bunların erkekler arasında nasıl bir statü sembolü olarak görüldüğünü hatırlatmak için eski bir tasarıma gitmeyi seçmiştir.
Bazen, orijinalliklerini korumak ve eski okul değerlerini sergilemek için retro tasarımları seçen, onlarca yıldır var olan markalardır. Örneğin, P&G, 1879'da kurulan Ivory Soap bar şirketi için eski ambalajları kullanmaktadır. Tasarım, eski yazı tipini ve klasik beyaz ve mavi renk kombinasyonunu içermektedir.
 

Yazı tipine odaklanın

Kaligrafi 90'larda çok popülerdi ve genellikle retro tasarımlara dâhil edildi. Molly Suber Thorpe'a  göre , "Birçok insan için, makine yapımı tekdüzelik, artık yalnızca el işçiliğinde görülebilen küçük, insan kusurları ve çabasından daha az arzu edilir." Kaligrafi veya benzeri yazı tipleri, ambalajınızın öne çıkmasına gerçekten yardımcı olabilir.
 

Eski renk kombinasyonları

Doğru renk kombinasyonları sadece ambalajınızı benzersiz kılmakla kalmaz, aynı zamanda müşterilerin markanızı hatırlamasını da kolaylaştırmaktadır. Parlak ve cesur renkler, neonlar tercih edilen renkler değildi. Bunun yerine, markaların tercih ettiği renkler daha kasvetli ve neredeyse donuktu. Bu durum, bu renklerin basıldıktan sonra iyi görünmediği anlamına gelmemektedir. Şirketiniz vintage bir renk paleti ile harikalar yaratabilir. 

Metin ağırlıklı paketleme

Markalar genellikle ambalajın üzerine çok fazla metin koyardı. O zamanlar şirketler ambalajı esasen ürünlerinin reklamını yapmak ve müşteriye ürün ve marka hakkında daha fazla bilgi vermek için boş alan olarak kullandı. Kutuların üzerine ürün sloganları, içerik bilgileri ve hatta bazen üretimle ilgili bilgiler bile koyulurdu.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Dünyanın En İyi 10 Müzesi

    Müzeler gerek mimari açıdan gerek seyahat edilen şehirler hakkında içerdiği bilgiler nedeniyle önemli bir yere sahip. İşte dünyanın en çok ziyaret edilen 10 müzesini sizler için derledik.... Devamı »
  • Ambalaj Burada Başlar Etapak

    Ambalaj Burada Başlar Etapak

    Özgörkey Holding bünyesinde 1997 yılında kurulan Etapak üretim faaliyetlerini AMBALAJ ve PLASTİK ENJEKSİYON sektörlerinde İzmir'de bulunan iki ayrı tesisinde sürdürmektedir.... Devamı »