Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / Paketleme ve ambalaj sektöründe sürdürülebilir çözümler

Paketleme ve ambalaj sektöründe sürdürülebilir çözümler

Dow Paketleme ve Özel Plastikler Ekibi, Aralık ayında İstanbul’u ziyaret ederek, Pack Studios inovasyon merkezinin tanıtımını gerçekleştirdi

Paketleme ve ambalaj sektöründe sürdürülebilir çözümler

Dow Paketleme ve Özel Plastikler Ekibi, Aralık ayında İstanbul’u ziyaret ederek, Pack Studios inovasyon merkezinin tanıtımını gerçekleştirdi. The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleştirilen etkinlikte basın mensupları ile iş liderleri ve endüstri uzmanlarını buluşturan Dow, sürdürülebilir çözümlerle ambalaj ve paketleme sektörünün nasıl güçlendirilebileceğini anlattı.

Dünyanın en büyük kimya şirketlerinden biri olan Dow, Paketleme ve Özel Plastikler Ekibi önderliğinde gerçekleşen basın toplantısında, Türkiye’deki büyüme stratejisiyle ilgili güncel gelişmeleri aktardı. İş liderleri ve endüstri uzmanları aracılığıyla Pack Studios inovasyon merkezinin tanıtımı gerçekleştiren Dow, The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleşen basın buluşmasında sürdürülebilir çözümlerle ambalaj ve paketlemenin nasıl güçlendirilebileceğini anlattı.

Küreselleşen ekonomi, artan kentleşme, refah ve mobilite sayesinde değişen hayat tarzlarına vurgu yaparak etkinlikteki konuşmasına başlayan Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Paketleme ve Özel Plastikler Yeni İş Geliştirme Direktörü Fabrice Digonnet, tüketicilerin gıda ambalajında artırılmış işlevsellik, kullanışlılık ve güven konularında artan küresel talebe cevap verecek daha fazla seçenek beklentisinde olduklarını söyledi. Yıllık yaklaşık yüzde 4 oranında, küresel GSYİH’den daha hızlı büyüyen ve 2020 yılında 370 milyar dolara ulaşması beklenen küresel plastik ambalaj pazarının, ambalaj değer zinciri için yeni büyüme fırsatları sağladığını aktaran Digonnet, “Dow Ambalaj ve Özel Plastikler, müşterilerimize daha fazlasını sağlamak için dünyanın her tarafında stratejik büyüme yatırımları yaparak portföyümüzde ciddi boyutta yeni kapasite kazandırıyor. Dow paketleme çözümleri en yeni teknolojileri; müşterilerle, ambalajlama enstitüleriyle, üniversitelerle ve değer zinciri oyuncularıyla yakın işbirliği yaparak, ambalajlama konusunda ihtiyaçları daha etkin karşılayan ürünler geliştirilmesine çalışıyoruz. Kapsamlı araştırma ve geliştirme tesislerimiz ile film uygulama merkezlerimiz, genel konsepti hammaddeden gerçek ambalaj performansına kadar baştan sona test edebilmenizi sağlayan donanımı size kazandırıyor” diye konuştu.

Paketlemede inovasyonun itici gücü başlıklı sunumuyla gıda güvenliği ve gıda sektöründe ambalajlamanın önemiyle ilgili bilgiler paylaşan Dow Paketleme ve Özel Plastikler Orta Doğu, Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Satış Direktörü Sami Mainich, yıllık israf edilen gıda miktarının 1.3 milyar ton olduğu düşünüldüğünde, gıda israfını azaltmak için gıdaların bozulmasını ve ürünlerin hasar görmesini önleyici ambalaj çözümleri bulunduğunu söyledi.

Artan paketleme talebi ve 2030 yılına kadar beklenen yüzde 40 nüfus artışının kentleşme sorununu da beraberinde getireceğini vurgulayan Mainich, “Küreselleşme sorunu gıdaları daha uzağa, daha ucuza ve daha güvenli ulaştırma ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Değişen yaşam tarzları, beslenme alışkanlıkları, artan gelir ve yaşlanan nüfus faktörleri de ambalaj sektöründeki gelişimi zorunlu kılıyor” dedi.

Sert Kaplara Esnek bir Alternatif

The Ritz Carlton Oteli’nde gerçekleşen basın buluşmasında tanıtımı gerçekleştirilen PackXPert ambalaj teknolojisi, büyük ve geleneksel sert kaplardan, esnek ambalaj seçeneklerine geçiş imkanı tanıyan yenilikçi bir teknolojidir. Bu farklı esnek dik pouch torba; dayanıklı, hafif ve düşük maliyetlidir. Esnek olan bu küp şekilli ambalaj rafta stabildir ve dik olarak ya da yanı üzerinde eşit derecede iyi şekilde durabilir. Değişik boyutta olabilen (1L- 20 L aralığında) ve PackXpert ambalaj teknolojisi ile üretilebilen bu yenilikçi ambalajlar; bir dizi ev, kurumsal ve endüstriyel uygulamalarda kullanılabilme potansiyeli taşıyor.
 

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği

    4 Eylül 2013 tarihinde çıkan “Tartı Aletleri Muayene Yönetmeliği” ile gelen yeni uygulamalara ilişkin piyasada farklı yorumlar olması sebebiyle, kendi ihtisas alanı da olan bu özel ve önemli konu hakkında Esit, okuyucuları bilgilendiriyor…... Devamı »