Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Geri Dönüşüm / Günümüzde Kapsamlı Sürdürülebilirlik Gerekliliklerine Uygun 'COC'

Günümüzde Kapsamlı Sürdürülebilirlik Gerekliliklerine Uygun 'COC'

TOPAS® siklo-olefin kopolimer (COC), geri dönüşüm kapsamında yeniden kullanılabilir malzemeler olarak yeni bir sertifika ile onaylandı

Günümüzde Kapsamlı Sürdürülebilirlik Gerekliliklerine Uygun 'COC'
Raunheim/Almanya, Eylül 2021 –TOPAS Advanced Polymers tarafından dik duran ambalajlara yönelik esnek, çok katmanlı filmlerin bir bileşeni olarak tasarlanan TOPAS® siklo-olefin kopolimerler (COC), polietilen film geri dönüşüm süreçleri ile uyumludur. Bu durum, Plastik Geri Dönüşümcüler Derneği (APR) tarafından Kritik Kılavuz Tanımlaması uyarınca onaylanmıştır. Testler, %15,5 oranında içerik malzemeleri ile birlikte TOPAS® 9506F-500, 8007F-600, 7010F-600 ve 6013F-04 sınıflarını içeren, dik duran ambalajlar üzerinde gerçekleştirilmiştir. Bunlar, APR’nin PE film ve esnek ambalajlar ile ilgili Kritik Kılavuz Tanımlaması, Yöntem 1 (FPE-CG-01) ile uyumludur veya burada belirtilen gerekliliklerin üzerinde bir performans sergiler.

APR, %20 TOPAS® 8007F-600 dış katmanlı, çok parlak HDPE kaplarını 2020 yılında test etmiş ve bir uygunluk onay belgesi düzenlemiştir. Buna ek olarak, TOPAS® COC, 1, 3 ve 7 numaralı geri dönüşüm yöntemlerine yönelik AB döngüsel ekonomi girişimi çerçevesi kapsamında yeniden kullanılabilir poliolefin olarak onaylanmıştır.

TOPAS Advanced Polymers ve ana şirket Polyplastics, geri dönüştürülebilir ambalaj uygulamaları geliştirmek adına dünyanın önde gelen film üreticileri ve markaları ile iş birliği yapmaktadır. Topas Advanced Polymers, EMEA Pazar Geliştirme Sorumlusu, Dr. Dirk Heukelbach:  “Avrupa ve ABD dâhilinde alınan bu sertifikalar, geri dönüştürülebilir ambalaj çözümleri arayan marka sahipleri, üreticiler ve geri dönüşüm şirketleri açısından büyük önem teşkil etmektedir. Bu kapsamda COC, günümüz kapsamlı sürdürülebilirlik gerekliliklerine uygun, stratejik bir bileşen olarak kullanılabilecek, son derece etkin bir malzeme seçeneği olarak karışımıza çıkıyor.”

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Fuar Rotaları Türkiye: İzmir

    Fuar Rotaları Türkiye: İzmir

    Fuarlar yine dolu dolu devam ediyor. Biz de sizi yalnız bırakmadık. Mayıs ayında, fuarların düzenleneceği şehirlere götürüyoruz sizleri. Siz de hazırsanız Mayıs ayı fuar gezi rotalarımıza hep birlikte bakalım.... Devamı »