Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / ARTAN BİR HIZLA MÜŞTERİ AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ

ARTAN BİR HIZLA MÜŞTERİ AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ

İNPAK MAKİNA Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin www.inpakmakina.com.tr

ARTAN BİR HIZLA MÜŞTERİ AĞIMIZI GENİŞLETMEYE DEVAM EDİYORUZ
2006 yılından bugüne dek, 35 yıllık mühendislik deneyimi ile sektördeki lider firmalardan birisiniz. Bizimle başarı hikâyenizi paylaşır mısınız?

Öncelikle çalışmalarımızı “başarı hikâyesi” olarak adlandırdığınız için firmam ve çalışma arkadaşlarım adına teşekkür ederim. Meslek hayatım boyunca farklı sektörler için projeler üretirken gelişen teknolojileri yakından takip ederek yenilikçi ve faydalı çözümler sunmak öncelikli hedefim oldu. 2006 yılında kurulan İnpak Makina ile bu hedefi ortak bir kültür haline getirmeye çalıştık. Tüm departmanlarımızın katkısı ile bugün dünyanın önde gelen termoform makinası üreticilerinden biriyiz.
 
Teknolojinin hızla gelişmesi ve değişmesi sektöre de yansıyor şüphesiz. İnpak Makina gelişen teknolojiyi nasıl takip ediyor, Ar-Ge departmanınızın çalışma politikasından bahseder misiniz?

Sektör ihtiyaçlarına farklı kalıp ebatlarına sahip olan TS-800, TS-850 ve TS-1000 istasyonlu termoform makinalarımız ve konfigürasyon çeşitliliğimiz ile cevap veriyoruz. Birçok parametre ve özellikle çalışma esnekliği dikkate alındığında TS-800 ideal bir makina olarak görünüyor. TS-850 ile de ekstra bir kalıp alanı sunarak bazı özel ürün grupları için üretim kapasitesini arttırma imkânı sağlıyoruz. En yeni modelimiz olan TS-1000 de piyasada oldukça beğenildi. Bu modelimiz de yüksek adetli üretim ihtiyaçları için ön plana çıkıyor. Bunun yanı sıra kalıp içi kesim özelliğine sahip TSR-800 modelimiz de mevcuttur. Bu modelimiz ile mükemmel kesim hassasiyeti, çok daha uzun bıçak ömrü ve yine tek tip yüksek adetli üretim için daha düşük yatırım maliyeti sunabiliyoruz.
Müşterilerimiz ile yakın temasımız ve iyi ilişkilerimiz, sürekli geliştirme ve iyileştirme prensibimize de katkı sağlıyor. Müşterilerimizin çift yönlü tedarik zincirlerini değerlendirerek, ihtiyaçları doğrultusunda uygun bir makina konfigürasyonu oluşturuyoruz. Müşteri talepleri doğrultusunda özel proje geliştirme ve anahtar teslim çözümler de sunuyoruz. Bu özel çalışmalar zamanla standart haline gelebiliyor. Bunun yanı sıra devam eden farklı makina ve Endüstri 4 - IOT esaslı projelerimiz bulunuyor. Dijital gelişmelere önem veriyoruz.
 
Sizi sektördeki rakip firmalardan ayıran, farkınızı ortaya koyan özellikleriniz nelerdir? Müşterilerinize sunduğunuz ayrıcalıklar ile ilgili bilgi verir misiniz?

İnpak her şeyden önce bir mühendislik firmasıdır ve mevcut deneyimli kadromuzun uzmanlık alanı termoform makinalarıdır. Kalite bizim için önemli bir kavram ve bu kavramı değerlendirirken makina ömrü, net çalışma zamanı, çalışma devamlılığı, birim zamanda üretilen ürün adedi, operasyonel ergonomi ve enerji verimliliği gibi birçok etken ile değerlendiriyoruz. Makina üzerinde kullanılan tüm ekipmanlar da kendi alanında en iyileridir. Bu sistemleri kendi mühendisliğimiz, teknolojimiz ve yazılımımız ile birleştirerek fiyat, performans ve yatırım geri dönüşü açısından alanındaki en ideal makinaları sunuyoruz. Ayrıca, makinalarımızda üretim verimliliğini ve etkinliğini arttırabilmek için birçok farklı opsiyonel özellik mevcuttur. Kısacası 24/7 üretim devamlılığı, etkin bir performans ve gerçek verimlilik sağlıyoruz.
 
6 kıtada 42 ülkeye ihracat yaptığınızı biliyoruz. Yurtdışı çalışmalarınızda nasıl bir yol izlediğinizi bizimle paylaşır mısınız?

Güler yüzlü müşteriler bizim önceliğimizdir. Bahsettiğim gibi çalışmalarımıza bu odak noktasını gözden kaçırmadan devam ediyoruz. Sağlanan müşteri memnuniyeti, uluslararası itibar ve bilinirlik yeni ve tekrar siparişlere de yansıyor. Bugün dünyanın önde gelen termoform makineleri üreticilerinden biriyiz ve bugün itibari ile yıllık üretimimizin yaklaşık %80’ini yurtdışı satışlarımız oluşturuyor. Başta batı Avrupa ülkeleri olmak üzere, 6 kıtada 42 ülkede tamamı aktif çalışan 400’e yakın makinalarımız bulunmaktadır. Artan bir hızla müşteri ağımızı genişletmeye devam ediyoruz.
 
Hizmet verdiğiniz sektörleri ele alacak olursak çoğunlukla hangi sektörlere yönelik üretim yapıyorsunuz? Bu sektörlerin sorunlarını ele alacak olursak ne gibi sorunlarla karşılaştığınızı ve bunlara getirdiğiniz çözüm önerilerini okuyucularımızla paylaşır mısınız?

Makinelerimiz gıda, tarım, kozmetik ve hatta inşaat sektörü gibi alanlarda kullanılabiliyor. Ancak ağırlıklı olarak gıda ambalajı üreten firmalar için makine tedarik ediyoruz. Gıda sektöründeki plastik ambalaj portföyü ve malzeme çeşitliliği oldukça geniş. Kullanılan malzeme özelliklerinden kaynaklanabilen ya da ürün tasarımı nedeniyle yeni çözümler gerektiren projeler olabiliyor ve biz de bu gibi durumlarda hızlı bir şekilde cevap verebiliyoruz. Örneğin ürün tasarımına göre ve bitmiş ürünlerin dizilim kabiliyetlerine göre çeşitlendirdiğimiz alternatif dizici istasyonlarımız mevcuttur. Bu da üretim verimliliklerinin arttırılmasına katkı sunan değerlerden biridir.

Fuarlara katılıma önem verdiğinizi biliyoruz. 2021 yılı için hangi fuarlara katılım göstermeyi düşünüyorsunuz? Sizce içinde bulunduğumuz pandemi sebebiyle fuarlardan yeterince verim alınıyor mu?

2020 yılı için planladığımız ve sürekli katılımcısı olduğumuz ABD, Almanya ve Çin’deki 3 yurtdışı fuarımız ile İstanbul Fuarlarımız iptal edildi ya da 2021 yılına ertelendi. Dünya genelinde yaşanan, kaygı ve üzüntü verici pandemi sürecinin önüne geçilmesi için aşı uygulamalarını bekliyoruz. Ancak 2021 yılının ikinci yarısından itibaren bir normalleşme süreci yaşayabiliriz. Yine de uluslararası ziyaretler açısından çekimserlik devam edecektir. Dolayısı ile 2022 yılı ve sonrası fuarların daha verimli geçeceğini düşünüyorum. Biz de bu süreçte VR teknolojilerini daha etkin kullanarak ve çevrimiçi görüşmeler ile pazarlama ve iş geliştirme çalışmaları yapıyoruz.
 
2020 yılı herkes için zorlu bir yıl oldu. Bu yılı sektörel anlamda değerlendirecek olursanız neler söylemek istersiniz? 2020 yılı sizi nasıl ve ne derece etkiledi?

Plastik ve ambalaj sektörlerindeki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Avrupa’da ve dünyanın bazı diğer bölgelerinde doğada çözünebilen organik ve inorganik esaslı malzemelere geçiş için ya da geri dönüşüm hedeflerinin arttırılıp bu hedeflerin yakalanabilmesi için düzenlenen kanunlar ve yönetmelikler var. Genel olarak plastik aleyhine oluşan haksız ve olumsuz kamuoyu, pandemi süreci ile aslında daha doğru değerlendirilmeye başlandı. Hatırlatmak gerekirse plastikler geri dönüştürülebilir oldukları için aslında çevre dostudur. Ancak kullanım süresi dolmuş plastikler asla atılmamalı, yeniden üretim döngüsüne alınarak değerlendirilmeliler. Şu bir gerçek ki plastikler, alternatif malzemelerin toplam yaşam döngüsü değerlendirmelerine göre daha düşük karbon ayak izine sahipler ve birçok avantajları da vardır. Örneğin plastik ambalajlar hafiftir, daha az hacim kaplar, nakliye için avantajlıdır. İstenilen dayanımı sağlarlar, kırılmaya karşı dirençlidirler. Bugünlerde hissettiğimiz en önemli katkısı ise ürünleri dış kaynaklardan uzak tutarak hijyen sağlamalarıdır. Dolayısı ile gıda sektöründeki plastik ambalaj üreticileri için talep artışı görüldü ve faal bir dönem oldu. Bu durum da doğal olarak makina yatırımı için talep artışı sağladı.
 
2021 yılı için hedefleriniz nelerdir? Yeni ürün ya da yatırım projeleriniz var mı? Planlarınızdan bahseder misiniz?

Genel olarak iyi ve hareketli bir yıl geçirmiş olsak da 2020 ikinci çeyreğinde belirsizliklerden kaynaklı durağan bir dönem de oldu. Aslında bu dönem bizim için devam eden projelerimizin hızlandırılması, gözden geçirilmesi ve yeni planlamalar açısından faydalı oldu. Dijital projelerimiz başta olmak üzere 2021 yılı içerisinde bitirilmesi planlanan birçok projemiz bulunuyor. Bu yeniliklerimizi belirli bir program içinde sektörümüzle paylaşıyor olacağız.
 
Son olarak bize söylemek istedikleriniz nelerdir?

Esenyurt’ta bulunan fabrikamızda üretimi tamamlanmış ve test aşamasında olan, sevkiyat bekleyen, hazır ve farklı konfigürasyonlarda makinalarımız her zaman mevcuttur. Detaylı teknik bilgi almak isteyen ve çalışır durumdaki makinalarımızı görmek isteyen herkesi misafir etmekten ve kendilerine yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.

İNPAK MAKİNA HAKKINDA

35 yıllık mühendislik deneyimi ile termoform sektörüne 2006 yılında makine üreticisi olarak giren İnpak, tam otomatik hava basınçlı termoform makineleri ile dünyada sektör liderleri arasında yer almaktadır. Yüksek marka bilinirliğinde temel olan mutlu müşteriler misyonu doğrultusunda her İnpak makinesi yüksek kalite ve performans göz önünde bulundurularak üretilmektedir.

6000 m2’lik üretim alanında faaliyet gösteren ve artan talebi karşılamak üzere büyümeye devam eden İnpak, 80 kişilik uzman kadrosu ve Ar-Ge departmanından oluşan ekibiyle beraber, müşterilerine uygun ve yenilikçi çözümler sunarak, şimdiye kadar 6 kıtada 42 ülkeye ihracat yapmıştır.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR