Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Mondi, alanındaki uzmanlığı sayesinde Türkiye’de düzenlenen ambalaj yarışmasından altı ödülle döndü

Mondi, alanındaki uzmanlığı sayesinde Türkiye’de düzenlenen ambalaj yarışmasından altı ödülle döndü

MONDİ Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.mondigroup.com

Mondi, alanındaki uzmanlığı sayesinde Türkiye’de düzenlenen ambalaj yarışmasından altı ödülle döndü
Mondi, Ambalaj Ay Yıldızları 2020 Yarışmasında üç kategoride altı yetkinlik ödülünün sahibi oldu. Hem oluklu mukavva hem de esnek ambalaj ekiplerinin ürünleri ödül aldı.
 
26 Kasım 2020 - Ambalaj ve kâğıtta dünya lideri olan Mondi, Türkiye Ambalaj Sanayicileri Derneği'nin düzenlediği prestijli Ambalaj Ay Yıldızları 2020 Yarışması'nda altı yetkinlik ödülünün sahibi oldu.
 
Şirketin sürdürülebilir ve etkili ambalaj çözümlerine yönelik inovatif yaklaşımları dört farklı kategoride ödüle layık görüldü:
 
Endüstriyel ve Taşıma Ambalajları:
  • Mondi Adana Fabrikasından Cable Reel
  • Mondi Tire Fabrikasından Floral Box
Esnek Ambalaj
  • Mondi Kalenobel'den Unilever Geri Dönüştürülebilir PP Çorba Ambalajı
  • Mondi Kalenobel'den Metalizesiz Orkla Cips Ambalajı
Gıda
  • Mondi Karaman Fabrikasından Safe Bottle Box
Satış Noktası Sergileme, Sunum ve Muhafaza Ürünleri
  • Mondi İzmit Fabrikasından One Piece
 
Bu yıl dokuzuncusu düzenlenen Ambalaj Ay Yıldızları yarışması kapsamındaki 13 ödül kategorisinde yaklaşık 280 farklı ambalaj ürünü yarıştı. Kazanılan bu ödüller, Mondi’nin geniş bir yelpazedeki sektörleri kapsayan ve çok çeşitli iş kollarına ve tüketici gruplarına hizmet eden pazarlar arası ambalaj yaklaşımının altını bir kere daha çiziyor.
 
Konuyla ilgili yorum yapan Mondi Tire Kutsan CEO'su Sevinç Yener Çimecioğlu, şunları kaydetti: “Katılımcı standartlarının bu denli yüksek olduğu bir yarışmadan bu ödüllerle dönmüş olmaktan kıvanç duyuyoruz. Ambalaj Ay Yıldızları yarışması, müşterilerimizin sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmalarına yardımcı olmak ve ürünleri için ideal, benzersiz ambalaj çözümleri sunmak adına yaratıcılığı ve teknolojiyi harmanlayan yaklaşımımızın etkililiğini tasdikliyor. Mümkün olduğunda kâğıt, gerekli olduğunda plastik kullanma ilkemiz ışığında ürettiğimiz inovatif çözümlerle daha iyi bir dünyanın inşasında biz de elimizi taşın altına koyuyoruz.”
 
Mondi Kalenobel Genel Müdürü Ümit Şahin ise şunları ekledi: “Müşterilerimiz olan Orkla ve Unilever ile birlikte geliştirdiğimiz sürdürülebilir ambalaj çözümlerinin ödüllendirilmesi şahane. Bu, ekiplerimizin sıkı çalışmasının ve global müşterilerimizle kurduğumuz güçlü ilişkilerin önemli bir göstergesi. Hem ürünler, hem müşteriler, hem de çevreye pozitif katkı sağlayan sürdürülebilir ambalaj çözümleri yaratmak adına müşteri odaklı yaklaşımımız EcoSolutions aracılığıyla değerli ortaklarımızla her zaman yakın iş birlikler kurmayı hedefliyoruz.
 
Salgın dolayısıyla yapılamayan geniş katılımlı etkinliklere izin verildiği takdirde Ambalaj Ay Yıldızları 2020 Yarışması'nın kazananlarına ileri bir tarihte Altın, Gümüş ve Bronz ödüller takdim edilecek. 
 
Cable Reel: “Cable Reel” plastik/kauçuk kablo sarımında kullanılmak üzere tasarlanmış %100 oluklu mukavvadan yapılmış 2 parçalı makara tasarımıdır. Plastik makaraların yerini alacak çok daha hafif, dayanıklı ve doğa dostu alternatif taşıma çözümüdür.
 
Floral Box çözümü: Farklı boy ve ebatlardaki bitkilerin güvenli bir şekilde son kullanıcıya (e-ticaret) ulaşmasını sağlayan modüler bir kullanıma imkân tanıyan Floral-box klasik bir dış kutunu içindeki istiflenebilir küçük işlevsel kasacıklardan oluşmaktadır. Her boyuta uygun geçme parçalar farklı koruma ihtiyaçlarını karşılarken, sunulan pozitif ambalaj açma deneyiminin yanı sıra tüketicilerin eline bitkilerinin hiçbir hasar almadan ulaşmasıyla müşteri memnuniyeti de garantilenmektedir.
 
 
Unilever Geri Dönüştürülebilir PP Çorba Ambalajı: Knorr' un kuru çorba karışımı ürün gamı için kullanılan çok malzemeli lamine ambalaja alternatif olarak geri dönüştürülebilir, tek malzemeli bir film ürünü geliştirildi. Gıda ürününün raf ömrünü koruyan ambalaj çözümü, mevcut üretim makinelerine entegre edilebiliyor. Mondi’ nin geliştirdiği ürün, Unilever' in 2025 yılına kadar yüzde 100 yeniden kullanılabilir, geri dönüştürülebilir ve doğada çözünebilir plastik ambalaj kullanma taahhüdünü yerine getirmesini sağlayacak.
 
 
Metalizesiz Orkla Cips Ambalajı: Mondi' nin metalizesiz yüksek bariyerli laminasyon çözümü, Norveçli Orkla Şekerleme ve Atıştırmalıklar şirketinin cips ürün gamı için kullandığı ambalajları, metalize bir katman ekleme ihtiyacını ortadan kaldırarak, ürünlerin çıtır çıtır kalmasını sağlayan ve yağ sızıntısını önleyen geri dönüştürülebilir ambalajlar haline getiriyor.
 
Safe Bottle Box: Safe Bottle Giderek satışların arttığı e-ticaret pazarında cam şişelerin gönderimi için zorlu sevkiyat koşullarında her türlü darbeye dayanacak ve farklı boydaki şişelere göre ayarlanabilecek şekilde tasarlanmış oluklu mukavvadan imal edilmiş 2 parçalı çözümdür.
 
One Piece: Yalın ve alışveriş kolaylığı sağlayan yapısı ile son tüketiciye avantaj sağladığı gibi tek parçalı yapısı sayesinde üreticiye de avantajlar sağlayan bir sergi ve taşıma birimidir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR