Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / 30 Yıllık Tecrübe, Hizmet, Montaj, Eğitim, Bakım ve Servis

30 Yıllık Tecrübe, Hizmet, Montaj, Eğitim, Bakım ve Servis

Domino ile Üründen-Palete tüm Kodlama ihtiyaçlarınız.

30 Yıllık Tecrübe, Hizmet, Montaj, Eğitim, Bakım ve Servis
Firma Tanıtımı:

TEMPO MAKİNA PAZARLAMA A.S. 


1983  yılında kurulan Tempo Makina Pazarlama A.Ş.; Gıda, Alkollü ve Alkolsüz İçecek, Kozmetik, İlaç, Plastik, Elektronik, İnşaat ve Yapı, Kablo, Otomotiv Yan Sanayi, Paketleme, Etiketleme, Matbaa gibi çeşitli endüstrilere, üretim, paketleme esnası ve sonrası için ürün tanımlama, ürün belirleme, ürün takibi, üretim tarihi, son kullanım tarihi, seri numarası, parti numarası, vardiya kodu, barkod, 2D matris tarzı kodlama ihtiyaçlarında çözüm ortaklığı sunar. Çözüm ortaklığımız danışma, proje tasarım, işletme araştırması (site survey), teklif verme, montaj, validasyon, aktivasyon, eğitim, bakım, servis ve sarf malzeme tedariğini kapsamaktadır.
Tempo Makina Pazarlama A.Ş. olarak 1983 yılından bugüne kadar 16 farklı endüstride, 3000 i aşkın makinayla, 900 müşteriye 1 Anahtar Müşteri Müdürü, 1 Pazarlama Takım Müdürü, 4 Pazarlama Uzmanı, 1 Pazarlama Asistanı, 1 Teknik Servis Müdürü, 1 Teknik Servis Asistanı, 1 Teknik Servis Call Center elemanı, 14 Teknik Servis Uzmanı, 5 kişilik Yedek Parça Depo ve Sevkiyat bölümü, 2 kişilik İthalat Bölümü ve 4 kişilik Muhasebe bölümü ile tamamen müşteri memnuniyetine dayalı hizmet vermektedir.
Tempo firması DOMİNO UK. Ltd./ İngiltere firmasının 1983 yılından beri Türkiye Genel Distribütörü, mümessili olarak satış öncesi, satış ve satış sonrası hizmetleri vermektedir.
Domino UK. LTD. firması ağır endüstrilere uygun tipte “İnk-Jet kodlama, Valf-Jet kodlama, Laser-Jet kodlama, Termal Ink-Jet kodlama, DOD kodlama, Termal Transfer kodlama, Yazıcılı Etiketleme makinaları, Hat Kontrol Ekipmanları, Yazılımlar ve Sarf Malzemeleri” üretmektedir. Bu makinalar Gıda, İlaç, Kozmetik, Alkollü ve Alkolsüz İçecek, Plastik, Elektronik, İnşaat ve Yapı, Kablo, Otomotiv Yan Sanayi, Paketleme, Etiketleme, Matbaa gibi çeşitli endüstrilerde ürün tanımlama, belirleme, ürün takibi, üretim tarihi, son kullanım tarihi, seri numarası, parti numarası, vardiya kodu, barkod, 2D matris v.s. gibi bilgilerin kodlanmasında kullanılmaktadır.
Üretimin paketleme aşamasını, birinci safha (Primary) paket, ikinci safha (Secondary) paket ve üçüncü safha (Tertiary) paket olarak 3 safhaya ayıracak olursak, endüstride birinci safha paket; ürün, şişe veya kutu, ikinci safha paket; koli, bağ veya şirink, üçüncü safha paketi ise; palet olarak tanımlayabiliriz. (Bakınız: Şekil A)

ŞEKİL A



ŞEKİL B


Bir evvelki paragrafta bahsi geçen üretimin tüm safhalarında sebebi ne olursa olsun (ürün takip, ürün tanımlama vs.) üretilen, doldurulan veya paketlenen ürünün üzerine her safhada kod atabiliriz.
Örneğin; birinci safha pakette yani şişe, kutu, torba, konserve, kablo, paket vs. gibi ürün paketine şişenin boynuna, kapağına veya üstündeki etikete, kutunun altına, torbanın üstüne, yanına, kablonun üzerine, konserve kutusu kapağına üretim tarihi, son kullanım tarihi, fabrika bilgileri, hatta üretimi saat, dakika ve saniye olarak şekil B‘deki Endüstriyel Ink-Jet kodlama Makinası veya Thermal Transfer Kodlama Makinası veya Thermal Ink-Jet Kodlama Makiması veya Laser Kodlama Makinası ile basabilmek mümkündür.
İkinci safha pakette yani içerisine birinci safha paketin gireceği tüm koli, şirink, bağ tarzı ürünün yanına veya önüne veya arkasına veya köşesine (corner wrap) içerisindeki ürünle ilgili üretim tarihi, son kullanım tarihi, fabrika bilgileri, hatta üretimi saat, dakika ve saniye olarak Resim B‘deki Endüstriyel DOD-Jet kodlama Makinası veya Print & Apply (Etiket Yaz Yapıştır) Etiketleme Makinası ile basılmaktadır.
Üçüncü safha paket içerisine birinci safha paketin ve ikinci safha gireceği tüm koli, şirink, bağ tarzı ürünün palete dizilmiş halidir. Paletin yanına veya önüne veya arkasına veya her iki yan kenara palet içerisindeki ürünle ilgili üretim tarihi, son kullanım tarihi, fabrika bilgileri, hatta üretimi saat, dakika ve saniye olarak Resim B‘deki Endüstriyel Print & Apply (Etiket Yaz Yapıştır) Etiketleme Makinası ile basılabilmektedir.
Bu sayede üretimin tüm safhalarını takip edilebilir hale getirmek mümkündür. Ayrıca bu takip esnasında yazılan tüm verileri bir veri tabanında toplayıp Üretim Planlama Programı (ERP) altında toplayıp Sipariş Programları (SAP) ile bağdaştırabiliriz. Böylece hangi sektörde (Gıda, İlaç, Kozmetik, Alkollü ve Alkolsüz İçecek, Plastik, Elektronik, İnşaat ve Yapı, Kablo, Otomotiv Yan Sanayi, Paketleme, Etiketleme, Matbaa) olursa olsun müşterimiz ürününü takip altına alıp daha kaliteli üretip, depolayıp sevk edebilir.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR