Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Uygulamalar / Akıl Sahibi Sağlam ve Yetenekli IP69K Kontrolör

Akıl Sahibi Sağlam ve Yetenekli IP69K Kontrolör

Turck’un TBEN-L-PLC IP69K kompakt PLC’si,aynı zamanda CANopen veya SAE J1939 ve çok çeşitli Ethernet ve saha veri yolları arasında dönüşüm yapabilen bir protokol çeviricidir.

Akıl Sahibi Sağlam ve Yetenekli IP69K Kontrolör
Otomasyon sektörü şu anda eski kurulmuş uygulamaların büyük bir kısmını değiştiriyor. Son yıllarda Endüstri4.0 etiketi altında tanımlandığı gibi dijital ağa dayalı, son derece esnek ve şeffaf endüstriyel üretime doğru değişim, tasarımcılar ve elektrik planlamacılar için yeni görevler oluşturuyor. Makine mühendisliğinin ve özellikle elektrik planlamanın rutinlerinden biri, kontrol cihazları, güç kaynağı üniteleri veya G/Ç çözümleri gibi hassas elektrik ve elektronik ekipmanların makinada bulunan şiddetli koşullardan korunması için bir kontrol kabininin tasarlanmasıdır. IP67/IP69K G/Ç çözümlerindeki bilgi birikimi ve sağlam ürün portföyüyleTurck, bu rutine akıllı bir alternatif sunuyor.
Kendi başına merkezi olmayan G/Ç çözümleri yeni bir konu değil ancak modüler bir tasarıma sahip olan modern otomasyon ve makine konseptleri ışığında gittikçe önem kazanmaktadır. Artık kontrol kabinli tasarımlar yerini sahaya direkt monte edilebilen ürünlere bırakıyor. IP67'ye karşı koruma sağlayan güçlü G/Ç teknolojisinin kullanılması, kullanıcıların sahadaki sensörlerinsinyallerini kontrol panosuna pasif bir çoktelli kablo bağlantılı bir G/Ç dağıtıcı ileveya aktif bir fieldbus cihazı ile doğrudan taşımalarına olanak tanır.Fieldbus kullanımı, noktadan noktaya kablolama ile karşılaştırıldığında kullanıcıya bağlantı teknolojisi ve kablolama konusunda önemli tasarruflar sağlar. Makine müşteriye kurulduğunda da zaman kazanma avantajı vardır. Kontrol kabinine bir çok ayrı kablo çekilmesi yerine, sinyallerin kontrolöre bağlanması için fieldbus veya Ethernet özelliği olan G/Çcihazına sadece bir haberleşme ve güç kablosu çekilmesi yeterlidir. Çevre birimlerininG/Ç cihazına bağlanması bu şekilde kurulum esnasında değil, önceden makine imalatçısının yerinde dahi yapılabilir.
Yüksek performans
Turck, kontrol kabininden tasarrufu ve uzaklaşmayı bir adım daha öteye taşıyor. Mülheim otomasyon uzmanının TBEN-L-PLC Codesys-3 kontrolörü, direkt sahaya monte edilebilen kompakt bir IP67 PLC’dir. Master olarak kullanıldığında, cihaz aynı andaCANopen ve SAE J1939'a ek olarak ModbusRTU'nun yanı sıra endüstriyel Ethernet protokolleri Profinet, EtherNet/IP ve Modbus TCP'yi de desteklemektedir. RS232 ve RS485 seri arayüzleri de Codesys'deistenildiği gibi kullanılabilirler. Blok G/Ç kontrolör ayrıca, sensörlerin ve aktüatörlerin doğrudan bağlantısı için sekiz üniversal G/Ç kanalı sunmaktadır.
TBEN-PLC ayrıca, CANopen ve Modbus RTU ağlarında ve desteklenen üç endüstriyel Ethernet ağında bir fieldbusslave olarak çalıştırılabilir, böylece bir protokol çevirici olarak kullanılabilir. Örneğin kontrolör, CANopen ağ yapısına sahip birmakine’ninCANopenmastermodülü olarak çalışırken,aynı zamandaProfinet ile çalışan bir sistemefieldbusslave olarakbağlanabilir. Bu, endüstriyel üretim süreçlerinde giderek artan dijitalleştirmenin bir parçası olarak, mevcut makine konseptlerinin sıkı bir ağ yapılandırması ve son derece esnek üretim şartlarına uygun hale getirilmesini sağlar. Turck, Endüstri 4.0 evriminin bir parçası olarak mevcut makine ve tesislerin artan verimlilik ve artan şeffaflıktan nasıl yararlanabileceği sorusuna cevap vermektedir.
CANopen için protokol çevirici TBEN-L-PLC
Bu, tesis ve makinelerini üst düzey ERP veya MES sistemlerine bağlamak isteyen tesis operatörlerine özellikle faydalıdır ve makinelerini endüstriyel Ethernet'e bağlamak istemektedir. Ethernet özellikli bileşenlerle en düşük seviyedeki otomasyona kadar olan ağ, ekonomik olarak mutlaka tavsiye edilmez ve otomasyon açısından nadiren gereklidir. TBEN-L-PLC ile, mevcut CANopen konuşan valf blokları veya sürücüler dahi endüstriyel Ethernet ağlarınaentegre edilebilir. Kompakt PLC bir Profinet ağında bir fieldbusslaveolarak işlev görür ve bu şekilde CAN ağındaki CANopen aygıtların birCANopen yöneticisi olarak bilgilerini toplayarak Ethernet ortamına çevirir.
CANopen, tahrik tekniği ve pnömatik alanında yaygın olarak kullanıldığından, bu protokol dönüştürücü seçeneği burada özellikle kullanışlıdır. Çoğu durumda, endüstriyel Ethernet arabirimleri ile tamamen yeni bir sürücü mühendisliği ve pnömatik kurulumuoluşturacağı yüksek maliyetler dolayısıyla istenmez, mevcut ürünlerin kullanılabilmesi tercih edilir. Hatta bileşenlerin birçoğu, Ethernet arayüzleri ile mevcut da değildir.
Mobil uygulamalar için kontrolör
Kompakt TBEN-L-PLC, protokol dönüştürücü işlevinin yanı sıra tekil makinelerin bağımsız şekilde kontrolünü de sağlar. Bunlar konvansiyonel makineler veya makine modülleri ile mobil araçlar olabilir. TBEN-L-PLC sağlam ve tam olarak yalıtılmış muhafazası sayesinde özellikle mobil makinalar için çok uygundur. Titreşim ve şoka karşı çok iyi korunmuştur ve IP65/67/69K koruma sınıflarına uygundur. -40 ila +70 ° C arasında genişletilmiş çalışma sıcaklık aralığı ve tamamen vidalı bağlantı soketleri, mobil makine alanında önem kazanan özelliklerdendir. Mobil uygulamalar sektöründeki çoğu programcının CODESYS uzmanı olması dolayısıyla da bu sektörde kullanım için idealdir.
Ethernet ağa bağlanılan verinin hacmi sürekli arttığı için, TBEN-L-PLC'nin bir protokol dönüştürücü olarak kullanılması burada da yararlı olabilir. Özellikle kullanıcı geçmişte başarılı olduğu kanıtlanmış bir CAN arayüzüne sahip çevre birimi aygıtlarını kullanmak istediğinde veya henüz bir Ethernet arabirimi olan bir eşdeğeri yoksaentegrasyon mümkündür.
CAN arayüzlüTurcksensörleri çoğu zaman mobil sektöründe kullanılır. Turck, burada CAN arayüzlü B1N (tek eksenli) ve B2N (çift eksenli) eğim sensörlerini sunmaktadır. Geniş bir yelpazede farklı sektörlerden müşteriler QR24 enkoder ve ayrıca bir CAN arayüzü olan daha küçük QR14 açı sensörünüde tercih etmektedirler. Her iki sensör de tamamen yalıtılmıştır ve dönme hareketlerini temassız olarak algılar.
Piconet ve BLcompact ürün ailelerinin blok modüllerinin yanında, BL20 ve BL67 modüler G/Ç sistemleri de ayrıca bir CANopenarayüz ile mevcuttur. Modüler sistemler, özellikle esnekliği sayesinde üstün performans sunar. Örneğin, Turck'un BL ident RFID sistemi, BL20 veya BL67 CAN arayüzlerisayesinde CANopen ağına da bağlanabilir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »