Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Otomatik Çoklu Soğuk Meze Doldurma Makinesi

Otomatik Çoklu Soğuk Meze Doldurma Makinesi

Tümü Lezziz...

Otomatik Çoklu Soğuk Meze Doldurma Makinesi
Doldurulmuş soğuk meze spesiyaliteleri giderek daha çok popülerleşirken süpermarket raflarında bu ürünlerin sürekli artan çeşitlerini bulmak mümkün. Bu küçük, nefis yiyecekleri doldurma işi, önceden elle yapıldığı için zaman alıcı ve oldukça maliyetliydi. Karb Maschinenbau GmbH'nin ürettiği yeni makine ile bu işlem artık daha da kolaylaşıyor. Festo silindirler, valfler ve valf adalarıyla donatılan bu makine, biberleri ve tercih edilen diğer gıdaları, krem peynirle birlikte tamamen otomatik olarak dolduruyor.
Biberler, acı, kırmızı biberler ve zeytinler klasik Akdeniz soğuk mezeleridir. Çoğu tüketici Akdeniz mutfağına aşinadır ve dolayısıyla yüksek standartlar bekler. Bu nedenle tüm bu mezeler taze ve lezzetli olmalı, aynı zamanda da göze hitap etmelidir. Yemek üreticileri, müşterilerinin taleplerini karşılamak için hızlı ve hijyenik bir şekilde çalışmalıdır. Karb Maschinenbau GmbH'nin dünya genelinde türünün tek örneği olduğunu iddia ettiği yeni soğuk meze çoklu doldurma makinesi sayesinde, üretimi şimdi 3,5 kat daha hızlıdır. Bu nedenle proses ve üretim seviyesinde düzgün hareketler sağlamak için de Festo komponentleri kullanılır.
 
Saatte 14.500 parça
Endüstriyel gıda üretiminde pek çok iş adımı otomatikleşmesine rağmen sebzeleri doldurma işi hâlâ elle yapılır. Eğitimli çalışanlar saatte 1.000 parçaya kadar üretim yapabilir. Ancak bu iş elle yapıldığı için yüksek hijyen standartları gerektirir ve her bir parça elle kaldırılıp krem peynirle doldurulmalıdır. Fakat günümüzde bu işi, artık çok daha kolay ve çok daha hızlı yapmak mümkündür. Çalışanların, sebzeleri sadece doldurma ağızlarının üzerine yerleştirmesi yeterlidir. Gerisini makine saatte 14.500 parça üreterek hazır hale getirir. Sistem halihazırda sivri uçlu biberleri doldurmak için kullanılmakla birlikte her tür sebzeyi işlemek için de uygundur. Geriye sebzelerin oyularak doldurmak için hazırlanması kalır.
Otomatik doldurma ve temizleme
Yüksek derecede hassas sensör teknolojisi doğru doldurma miktarının doldurulmasını sağlar. Bu işlemin detayları Karb Maschinenbau tarafından ürün koruması nedeniyle gizli tutulmaktadır. Biber tamamen dolduğunda sensörler bunu algılar ve saniyenin bir kesiti kadar kısa bir sürede makine kontrolörüne bildirir. Makine kontrolörü daha sonra doldurma işleminden sorumlu olan Festo silindiri EPCO'ya durdurma sinyali gönderir. Gıda endüstrisinde hijyen de hız kadar önemli olduğu için sistem, aynı zamanda otomatik temizleme programına da sahiptir. Bu sayede borulardan krem peynir yerine bir su ve temizlik maddesi karışımı akıtılarak makinenin temizlenmesi sağlanır.
Bir defada 20 biber
İki EvoGuard valfi, 20 EPCO silindir, beş valf adası CPX/MPA, 20 kartuş silindir EGZ ve bir MS serisi şartlandırıcı ünite işlemin sorunsuz bir şekilde yürütülmesini sağlar. EPCO elektrikli silindirler gerçek doldurma işlemini hassas şekilde yaparken, gıda endüstrisinin ihtiyaçlarına uygun hale getirilen EvoGuardhijyenik valfler, işlem düzeyinde peynirin giriş beslemesini kontrol eder. Krem peynir bir tür şırınga içine çekilerek sebzenin içine enjekte edilir. Sistem kontrol cihazı ile sensörlerden oluşan kombinasyon, mükemmel dolum miktarını garanti eder. Bu şekilde bir defada 20 sebze doldurmak mümkündür. Biberlerin, acı, kırmızı biberlerin vb. iç boşluk boyutları değiştiği için sistem ayrı ayrı her bir sebzenin düzeyini algılamak için gelişmiş sensör teknolojisini kullanır ve aynı zamanda tüm sebzeleri bir taşıyıcı üzerine yerleştirmeden önce sonuncu sebzenin krem peynirle tamamen doldurulmasını bekler. Tutucular için oransal valfleri kontrol eden valf adası CPX/MPA, baskı izleri olmaksızın yüksek derecede hassas bir tutuş sağlar. Karb Maschinenbau tarafından geliştirilen tutucular, Festo EGZ kartuş silindirlerini kullanır.
Uzmanlık ve dünyanın her yerinden ulaşılabilirlik
İlk fikirden son ince ayara kadar, makinenin geliştirilmesi yaklaşık beş yıllık bir süreci kapsar. Doldurma sürecinin bu kadar kolay görünmesini sağlayan çalışma sisteminin arkasında, başlangıç konseptinden işletmeye almaya kadar (tasarım, imalat ve kontrol dâhil olmak üzere) uzanan yolculukta, üstesinden gelinmesi gereken pek çok karmaşık ve zaman alıcı iş yatar.
Karb Maschinenbau, bu süreçte Festo çalışanları tarafından destek gördü. Festo, sunduğu uzmanlık hizmetinin yanı sıra, kapsamlı testler için örnek parçalar temin ederek Festo laboratuvarında denemeler yaptı. Ürünlerin yüksek kalitesi ve dünya genelinde ulaşılabilir olmalarının yanı sıra, Festo ile uzun yıllara dayanan işbirliği, proje için çok büyük önem taşıdı. Makine imalatı uzmanları, şimdiden besleme ve ambalajlama işlemini otomatikleştirmenin bir sonraki adımı üzerinde çalışmalara başladı.
 
Görsel yazıları:
Düzenli sıralar halinde biberler: Doldurma ağızları üzerinde duran sebzeler krem peynirle doldurulmayı bekliyor.
Evo Guard valf, krem peynir beslemesi için kelebek valfleri kontrol ediyor.
“Yeni bir makine geliştirme sürecinde bize rehberlik eden Festo gibi bir iş ortağına sahip olmak bizim için önemliydi.”
Edhard Karb, Karb Maschinenbau Üst Düzey Yöneticisi
Bir saatte 14.500 taze sebze dolduruyor: Karb Maschinenbau'dan yeni çoklu soğuk meze doldurma makinesi.
Herşey kontrol altında: Karb Maschinenbau tarafından geliştirilen tutucular, Festo EGZ kartuş silindirlerini kullanıyor.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR