Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Tepro Makine Kurucu CEO'su Semih Doğan: “Makine alım satımında en kullanışlı portalı kurduk”

Tepro Makine Kurucu CEO'su Semih Doğan: “Makine alım satımında en kullanışlı portalı kurduk”

"İnsanların ellerindeki makineleri değerlendirebileceği bir portal kurma fikrini geliştirdik."

Tepro Makine Kurucu CEO'su Semih Doğan: “Makine alım satımında en kullanışlı portalı kurduk”
Semih Doğan, Tepro Makine Kurucu CEO’su 
 
Plastik sektörünün 30 yıldan beri faaliyet gösteren firması olan Tepro Makinenin kurucusu Semih Doğan’ın yeni girişimi “BenimMakinem.net” PlastEurasia İstanbul Fuarı’nda lansmanını yaptı. Bunun öncesinde bize Tepro Makinedeki değişim ve gelişimleri anlatır mısınız?
Hayatımızı etkisi altına alan COVID-19 salgını ve pandemi süreci, kısa sürede tüm iş dünyasını yeni başlangıçlar yapmaya zorladı. Değişen yaşam koşulları, çalışma alışkanlıkları ve yeni teknolojik platformlar hepimizi daha farklı planlamalara yöneltti. Sürecin başlangıcında, Tepro Makine olarak Genel Merkezimizi 5000 m2 alana kurulu Gebze binamıza taşıdık. Mimari açıdan yeni nesil çalışma şekillerine uygun, yeşil alana sahip ve pandemide en doğru koşullar için elverişli iş habitatını oluşturduk. Müşterilerimizin 30 yılı aşkın güvenlerinden aldığımız motivasyon ile hem endüstriyel hem de sektörel büyüme politikalarımızı, sağlıklı bir şekilde sürdürmeye devam ettik. 
 
Benim Makinem’den bahseder misiniz? Ortaya çıkış öyküsü bizim için çok önemli…
Dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde kapanan ülkeler ve seyahat engelleri, insanların kısıtlı bir yaşam sürmesine neden oldu. Bu süreçte dijital hayata adapte olan iş dünyasının ticaret sitelerini kullanma alışkanlığı yükseldi ve bu portallara olan güven arttı.

Makine sektöründeki ihtiyaçları yakından bilen bir firma olarak insanların rahatlıkla yatırım yapabileceği ya da ellerindeki makineleri değerlendirebileceği bir portal kurma fikrini geliştirdik.

Günümüz ticareti, e-ticarete evrildi. Makine satışında da “Benim Makinem” bir e-ticaret örneği olarak karşımıza çıkacak. Bu oluşumun temeli, piyasa ihtiyaçlarının ürünü olmalı… Bu ihtiyaçları, bir de sizlerden dinleyebilir miyiz?
Firmaların ihtiyacına göre belirleyebileceği hassas arama motoru kriterleri ve detaylı makine seçenekleri ile alıcı/satıcıyı buluşturabilen ‘Benim Makinem’ makine portalı teknik bir ticaret sitesi. 

Piyasadaki doğru fiyat oluşumunu sağlayacak ve ikinci el piyasasını hareketlendirdiği gibi yeni makinelerin satışlarını da artıracak. Portalda bulunan Makine Blog sayfası ile sektördeki gelişmeler, makine tanıtımları ve araştırma yazıları bulunabilecek. 
 
Bu oluşumla risk aldığınızı düşünüyor musunuz? “Ya tutmazsa” diye düşündüğünüz oldu mu?
Kesinlikle başarılı olacak bir proje olarak görüyoruz. Sektörün bu portalı kullanım alışkanlığının yükseldiğini ve ilerleyen dönemlerde daha fazla talep aldığımızı göreceğiz. Bunu hızlandırmak için pazarlama faaliyetlerimizi devam ettiriyoruz.
 
Başarılı olmak ve hayata geçirmek için nasıl bir fizibilite ve altyapı çalışması yaptınız?
Her biri kendi alanında tecrübeli 10 kişilik bir kadro ile yaklaşık 1 yıl boyunca yurt içi ve yurt dışı benzer portalları inceledik. Bu sitelerin sunduğu faydaları ya da kullanıcıyı sıkıntıya sokacak bölümlerini anladık. Buna göre makine alım satımında en kullanışlı portalı kurduk. Ayrıca teknik altyapı yatırımımız ile data ve ticaret güvenliğine de çok önem veriyoruz.
 
Kullanıcı adayları “Benim Makinem” de neler bulacak? Hangi avantajları olacak? (Sadece plastik mi olacak, yoksa başka sektörler de bu sitede görücüye çıkacak mı?)
Öncelikle plastik, metal ve fabrika gereçleri sektörlerine hizmet vereceğiz. Aşama aşama ambalaj, ağaç işleme ve diğer sektörlerde portalımızda yerini alacak. Bu adım adım ilerleme kullanıcılarımıza detaylı bir kategori ağacı hazırlamamız sebebiyle oluyor. Kullanıcılarımızın satmak istediği makinesini doğru anlatabilmesi makinesinin daha hızlı ve doğru fiyata satılmasını sağlayacak.

Benim Makinem, hedef müşterilere (sitenin kullanıcılarına) neler vadediyor? Ne zaman hayata geçecek?
Benim Makinem’in test aşaması bitti, şu ana kadar 650 kurumsal firma ön kayıt oluşturdu. Şubat başında online kullanıcılar hesaplarını oluşturup alışverişe başlayabilirler. Bu süreçte yaşanabilecek ufak teknik sorunlar olsa bile, tecrübeli ekimiz ile derhal çözüme kavuşturulup geliştirilecektir. Sürecin ilerleyen günlerinde sürekli bir gelişim çizgisi izleyeceğiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR