Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Sora Makine Hem Personeline Verdiği Eğitimlerle Hemde Teknoloji Anlamında Sürekli Yatırım Yapmaktadır

Sora Makine Hem Personeline Verdiği Eğitimlerle Hemde Teknoloji Anlamında Sürekli Yatırım Yapmaktadır

Oğulcan SAĞLAMER - Satış Direktörü

Sora Makine Hem Personeline Verdiği Eğitimlerle  Hemde Teknoloji Anlamında Sürekli Yatırım Yapmaktadır
1981 yılından, bugünkü konuma ulaşabilmek için Sora Makine nasıl bir süreçten geçti? Bu başarının ardında nasıl bir serüven yatıyor?
Bilindiği gibi Sora Makine Türkiye’nin ilk Aerosol dolum makinesi üreticisi olarak var olmuştur. 39 yıllık tecrübesiyle ülkemizde ve dünyada bu alanda birçok çeşitli sektörlere de ilham vermiştir. Başarının ardında yatan birçok etken sayabiliriz. Ama en önemlisi tutkudur. Sora Makine geçmişten bugüne her zaman tüm departmanlarını destekleyerek, fikirlerini önemseyerek ve odaklanarak bu başarıyı sağlamıştır.

SORA MAKİNE olarak yürüttüğünüz yurt içi ve yurt dışı çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yurt dışında nasıl bir politika izliyorsunuz?
Ülke bazlı birebir müşteri ziyaretleri ile ve sektör ile alakalı organizasyonlar, fuarlara katılarak Sora Makinenin bilinirliliğini ve güvencesini artırmayı hedefliyoruz. Müşterilerimize verdiğimiz hızlı ve kaliteli hizmet sayesinde iyi referanslar biriktirebiliyoruz. Güney Amerika da  Meksika’da , Uzakdoğu da  Çin’de ve Afrika’da Cezayir’de Sora Makine adına Freelance olarak çalışan aerosol ve dolum makineleri hakkında tecrübe sahibi kontaklarımız sayesinde de bölgelerde rahatlıkla hizmet verebiliyoruz.
 
Üretimlerinizde, tasarımlarınızla da dikkat çekiyorsunuz. Tasarım sizin için neden bu kadar önemli?
Projeye başlamadan önce tasarımı mutlaka göz önüne alıyoruz Neden ? Belki tasarım ürünlerimizin her şeyi olmayabilir ama kötü bir tasarım ürünümüzü ve şirketimizi negatif etkiler. Tasarım önemlidir çünkü bu müşterilerimize fikir verir. İyi tasarım yapıyoruz ve bunu her sene geliştiriyoruz. Bu da bizi tercih edilme sebeplerinden biri yapıyor.

Sektörde AR-GE çalışmaları günümüzde büyük bir yere sahip, AR-GE çalışmaları SORA MAKİNE  için nasıl bir önem teşkil ediyor?
Günümüzde gelişen bilgisayar ve internet teknolojileri AR-GE ye yeni bir ivme kazandırdı. Araştırmacı özelliklerine sahip uygun ve özendirici çalışma ortamını gençlerimize emanet ettik. Daha mükemmeli daha kısa zamanda üretmek için devamlı çalışmalar geliştirmeler yapılmaktadır. Dev rekabeti sürekli hale getiren AR-GE çalışmalarıdır. Bu yüzden her yıl bütçemizin belirli bir kısmını bu alana ayırıp yatırım yapmaktayız.

Sizi sektörle alakalı gerek yurt içi gerekse yurt dışı olmak üzere hemen her fuarda görmek mümkün. Çok önemli fuarlara katılım sağlıyorsunuz. Fuarlar dışında tanıtım çalışmaları konusunda nasıl bir yol izliyorsunuz? Bu sene hangi fuarlara katılmayı düşünüyorsunuz?
Tüm sektörlerde olduğu gibi bizim sektörde de rekabet yoğun yaşanmaktadır. Bu rekabette beraberinde firmaları liderliğe taşıyor. Fuarda müşteriler birçok ürünü malzemeyi fiyatı kaliteyi aynı ortamda başka ürünlerle karşılaştırabiliyorlar. Burada da bizim özgüvenimiz, inancımız ve haliyle eserimizi ortaya çıkıyor. Fuarlar tanıtım kapsamlı olup bize mutlaka geri dönüş olmaktadır. Sosyal medya ve web sitemizi belli dönemlerde güncelleme yapıp güzel kazanımlar elde ediyoruz.

Müşterilerinize yurt içi ve yurt dışında satış sonrası sağladığınız teknik destek çalışmaları hakkında bilgi verir misiniz?
Teknik donanım, yedek parça, işçilik garantisi, uygun fiyatlı yedek parça üzerine profesyonel teknik ekibimizle hem yurtiçi hem de yurtdışı hizmet vermekteyiz. Dünyadaki pandemi sürecinde bile online teknik kurulum ekibi olarak koordineli çalışmalar yapmaktayız

Sora Makineyi sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli ?
Sora Makine hem personeline verdiği eğitimlerle hem de teknoloji anlamında sürekli yatırım yapmaktadır. En ince detay dahi atlanmaz, müşterilerden gelen olumlu/olumsuz tepkileri analiz eder daha da iyisi olmalı diye düşünerek hareket ederiz. Bu konuda çok sıkı şekilde titizlikle geri dönüş yapıyoruz. Tüm Personelimizi fiziksel, ruhsal ve zihinsel olarak iyi hissetmeleri için çalışmaktayız. Bu da bize büyük güç ve verimli olma yolunda farklılık getiriyor.


SORA MAKİNE Hakkında;
Sora Makine 1981 yılında Sora Group CEO'su Barış Kesmenin babası Sayın Yılmaz Kesme tarafından kurulmuştur. Sora, Türkiye de ki ilk aerosol ürün makineleri üreticisidir ve şu anda müşterilerine en son teknoloji ve yenilikçi iş vurguları ile çözümler sunmaktadır. Tasarım ve üretimdeki 30 yıllık tecrübemiz, bilgi birikimimizi göstermektedir.
Bugün şirket, ambalaj, kozmetik ve ilaç endüstrileri üreten en iyi üreticilerden biri haline geldi. Öte yandan şirketin çeşitli sektörler için çok sayıda anahtar teslimi projesi bulunmaktadır.
İşimiz ekonomik ve çözüm odaklı bir sorumlulukla ortaya çıktı. Gelecekteki ürünler ve çeşitli sektörlerdeki iyi hizmetler için hızlı bir şekilde yeni projeler oluşturabiliyoruz. Müşterilerimizin isteklerine tam zamanında ve esnek bir şekilde yanıt veriyoruz.
Şirketimizin başarısı için kalitenin ön şart olduğunu ve kalitenin istisnasız tüm iş süreçlerimizde ana rol oynadığını biliyoruz. Stratejimiz, müşterilerimizin menfaati için kalite üretmektir. Eğitim, inovasyon, üretim, hizmetler, satış sonrası destekler, Ar-Ge, tüm bu ifadeler kalite yönetim sistemimizin yayın anlayışıdır.
Ar-Ge departmanı, minimum hizmetle gerçek, daha ekonomik ve daha hızlı makineler yapmak için analizlerle her zaman en yeni fikirler için çalışmaktadır. Bu nedenle birçok proje ve patentimiz Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırma Kurumu tarafından onaylanmıştır. Sektörümüz için yeni fikirler ve yeni tasarımlar sunuyoruz.
21. yüzyılda amaç, kalite ve esneklikten ödün vermeden üretimi en üst düzeye çıkarmak için sistematik olarak daha hızlı birimler üretmektir. Müşterilerimize kaliteli hizmet verebilmek için bu konuyu ilke olarak garanti ediyoruz. Sora Makine, müşterilerine ilk temastan, makinenin müşterinin ihtiyaçlarına göre özelleştirilmesine, kurulumların nihai tamamlanmasına ve satış sonrası desteğe kadar yüksek düzeyde hizmet vermektedir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR