Cuma , 26 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Korozo, Türkiye’ye Değer Katacak Yeni Fabrikasının Temelini Attı

Korozo, Türkiye’ye Değer Katacak Yeni Fabrikasının Temelini Attı

Türkiye’nin en büyük ambalaj üreticisi ve sektör lideri Korozo, Çorlu’da, sektörünün tek parça en büyük kompleksine sahip yeni fabrikasının temelini attı.

Korozo, Türkiye’ye Değer Katacak Yeni Fabrikasının Temelini Attı
Türkiye ambalaj sanayinin liderliğini üstlenen %100 Türk sermayeli Korozo, Tekirdağ-Çorlu Avrupa Serbest Bölgesi (ASB) yeni kurulacak fabrikasının temel atma törenini gerçekleştirdi. 57 bin m2’si kapalı olmak üzere toplamda 197 bin m2 ile sektörünün tek parça en büyük kompleksi olacak yeni fabrika, bölgesine hem ekonomik hem de istihdam açısından katkı sağlayacak. Hizmete girdiğinde 480 kişiye istihdam sağlayacak olan fabrika, yıllık 30 bin ton üretim kapasitesi ile sektörünün en büyük ve bölgesinin sayılı fabrikalarından birisi olacak.

Türkiye’ye yatırım yapmanın önemine değinen Korozo CEO’su Jeki Mizrahi, “Gerçekleştirdiğimiz ihracat ve sağladığımız istihdamla, sektörümüze ve ülke ekonomimize değer katmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Son üç yılda 90 milyon dolar değerinde yatırım yaptık ve geçtiğimiz yıl, 2014 yılında 290 milyon dolarlık ciro elde ettik. Yüzde 85’ini Avrupa’ya, geri kalanı ABD, Asya ülkeleri, Ortadoğu ve Afrika’ya kadar dünya çapındaki çeşitli bölgelere ulaştırdığımız ürün ve hizmetlerimizle 50’yi aşkın ülkeye ihracat gerçekleştiriyoruz. Bu anlamda sahip olduğumuz 165 milyon dolarlık ihracat hacmi ile Türkiye’nin en büyük 98’inci ihracatçı firması konumundayız. Bu anlamda ülkemize yaptığımız yatırımlar bize daha çok çalışmak için ilham veriyor.” dedi.
 
Üretiminin yüzde 90’ını ihraç ederek, sektöre ve Türkiye’nin dış ticaretine olumlu katkı yapması beklenen fabrikanın sahip olacağı Solvent Geri Kazanım Tesisi, Korozo’nun çevreci yaklaşımının son ve en yeni örneği konumunda. 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Ambalajın Yıldızı DİMES

    Ambalajın Yıldızı DİMES

    Türkiye’nin yerli sermayeli ilk meyve suyu ve önde gelen içecek markası DİMES, meyvelerin pozitif enerjisini Türkiye’deki tüm satış noktalarına taşıyan yeni ambalaj tasarımıyla gümüş ödülün sahibi oldu.... Devamı »
  • ISK – SODEX 2023'ün Ana Gündemi Sürdürülebilirlik

    ISK – SODEX 2023'ün Ana Gündemi Sürdürülebilirlik

    İki yılda bir iklimlendirme sektörünün tüm dünyadan temsilcilerini tek çatı altında buluşturan ve zemin hazırladığı iş birlikleriyle sektörün büyüme ivmesine önemli bir katkı sunan ISK-SODEX, bu yıl 25-28 Ekim 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek.... Devamı »