Çarşamba , 08 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / BİLGİ BİRİKİMİ, TECRÜBE VE ÜSTÜN KALİTEMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ

BİLGİ BİRİKİMİ, TECRÜBE VE ÜSTÜN KALİTEMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ

DELTA ROLL Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin www.deltaroll.com

BİLGİ BİRİKİMİ, TECRÜBE VE ÜSTÜN KALİTEMİZLE HİZMETİNİZDEYİZ
Firmanızın kuruluşu ve gelişimi aşamasındaki tecrübelerinizi okuyucularımızla paylaşır mısınız? Delta Roll geçmişten bugüne hangi süreçlerden geçti?

Delta Roll Kauçuk Merdane Sanayi İç ve Dış Ticaret A.Ş. Ankara kökenli bir grup firması olarak merdane üretim tesislerini İstanbul Esenyurt’ ta faaliyete geçirmiştir.
 
Şirket ortakları olarak biz, Hakkı Tokat, Kemal Yeter ve Hüseyin Tapan başta olmak üzere şirketimizin yönetiminde görev alan sayın Muammer Ulusan ve Cevdet Toruş uzun yıllardır Basım ve Ambalaj sektörünün birçok biriminde onlarca yıl hizmette bulunmuş, tüm bilgi birikimlerini sektörümüzün faydası için seminer, sempozyum, dergi makaleleri vs. her platformda paylaşmış, herkesin sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmış, merdane üretiminde uluslararası kalite standartlarında üretimin gerçekleşmesi için her türlü bilgi birikimi ve tecrübe kazanımlarına sahip gerçek “Usta” lardır.
 
Şirketimizin temelleri Temmuz 2020 tarihinde atılmış olup, altı ay süren ön hazırlık ve proje çalışmalarıyla birlikte, makine, teçhizat, ekipman ve hammadde temini konularında uzun ve titiz araştırmalar yapılmış, yurtiçi ve yurtdışı birçok tedarikçi firma ile görüşmeler gerçekleştirilmiştir.
 
Uluslararası standartlara göre yüksek kalitede merdane üretimi için gerekli olan en gelişmiş akıllı makine, ekipman, ölçüm ve kalite kontrol aletleriyle birlikte tüm üretim unsurlarının satın alınması, üretim bölümlerinin tesisi, yerleştirilmesi ve çalıştırılması pandemi sebebiyle biraz zamanımızı aldı.
 
Konusunda en az 15-20 yıllık merdane üretimi bilgi ve tecrübesine sahip kadronun kurulmasıyla birlikte tüm hazırlıklarımızı tamamlayarak Ocak 2021 itibariyle tam kapasite üretime geçmiş bulunmaktayız.
 
Delta Roll A.Ş.’nin kuruluşunda ve faaliyete geçmesinde katkıda bulunan, emek veren, aynı kalite anlayışıyla hareket ettiğimiz ve işbirliği yaptığımız tüm tedarikçilerimize sizlerin aracılığıyla bir kez daha teşekkür ediyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. Hepimiz için hayırlı olması dileğiyle.
 
Kurumsal kimliğinizden söz edecek olursak firmanız kaliteli üretim için nasıl bir çalışma politikası izliyor? Üretim sürecindeki temel prensipleriniz nelerdir?

“Kaliteyi Tercih Edenlerin Markası”.

Şirketimizin en birinci hedefi kaliteli merdaneler üretmek ve müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutarak en iyi hizmeti vermektir. Daha kaliteli, daha verimli, daha istikrarlı, çok daha dayanıklı ve uzun ömürlü merdane üretmek için DELTA ROLL A.Ş. olarak hiçbir yatırımdan kaçınmadık. Bu bağlamda dünyanın en iyi kauçuk hammaddelerini üreten şirketlerle iş ortaklığı yaparak Basım ve Ambalaj sektörümüz için solvent ve kimyasallara karşı üstün dirence sahip, aşınma ve sürtünme mukavemetleri yüksek, aşırı ısılara dayanıklı mükemmel özelliklere sahip elastomerleri getirtik.
 
Kalite ve verimliliği artırmak için üretim tesislerimizi en gelişmiş otomatik akıllı makine, teçhizat, ekipman, ölçüm ve kalite kontrol sistemleriyle donattık ve yeni teknolojileri ülkemize getirmeye de devam edeceğiz.
 
Üretim bölümlerimizde kaliteden kesinlikle ödün vermeden, titizlikle ve disiplin içinde çalışan ustalarımız en az yirmi yılık uluslararası kalite standartlarında merdane üretim bilgi ve tecrübesine sahiptir. Kalitemizi en üst seviyede tutmak için merdanelerimiz üretimin her aşamasında uluslararası standartlara uygun olarak sürekli kontrol edilmekte ve tüm ölçümler kayıt altına alınmaktadır.
 
Firmanız bünyesinde personellerinize uyguladığınız eğitim çalışmaları varsa bu konuda bilgi verir misiniz?

DELTA ROLL A.Ş. Basım ve Ambalaj sektörünün birçok biriminde onlarca yıl hizmette bulunmuş, tüm bilgi birikimlerini sektörümüzün faydası için seminer, sempozyum, dergi makaleleri vs. her platformda paylaşmış, herkesin sevgisini, saygısını ve güvenini kazanmış eşsiz bir yönetim ekibine sahiptir. Aynı zamanda yıllardır üniversitelerle bilgi paylaşımı içinde olan arkadaşlarımız, bünyemizdeki personelin eğitimi için de büyük önem vermektedir.
 
Hammaddeden vulkanizasyona, kumlamadan kaplamaya, yan kesmeden taşlamaya, kanal açmadan mil üretimine kadar merdane üretiminde uygulanan tüm işlemlerle ilgili uluslararası kalite standartları ve toleranslar, kalite kontrol kriterleri ve ölçüm teknikleri ile kullanılan malzemeler ve teknolojik yenilikler personelimize verdiğimiz eğitimlerin en önemli bölümünü oluşturmaktadır.
 
Personelimize verdiğimiz tüm eğitimler üstün kalitemize yansıyan katma değerlerdir.
 
Üretim ve gelişim süreçlerinizi ele alırsak yapmış olduğunuz Ar – Ge çalışmalarından bahseder misiniz? Ar- Ge departmanınızın işleyişi hakkında bizi bilgilendirir misiniz?

Baskı mürekkeplerinden solventlere, hazne sularından vernik ve laklara, tutkaldan emaye ve selafon kaplamalara birçok değişkenin olduğu sektörümüzde her gün yeni ürünler dünya pazarına arz edilmektedir. Bütün bunların yanı sıra baskı, sıvama, kaplama ve ambalaj uygulamaları da sürekli gelişmekte, yeni teknolojiler ve akıllı otomasyonlar sektörümüze dâhil olmaktadır.
 
Şirketimizin Ar-Ge departmanı Basım ve Ambalaj sektöründeki tüm gelişimeleri, yenilikleri ve teknolojik inovasyonları yıllardır yakından takip eden çok değerli arkadaşlardan oluşmaktadır. Sektördeki tüm bu değişimler ışığında DELTA ROLL A.Ş. olarak bizler de sürekli yeni projeler hazırlamakta, yurt dışı iş ortaklarımızla yeni elastomer formüller geliştirerek müşterilerimizin yeni gereksinimlerini karşılamak için tüm olanaklarımızla 7/24 çalışmaktayız.
 
Müşterilerinize sektördeki rakip firmalar arasındaki farkınızı nasıl ifade ediyorsunuz? Müşterilerinize özel çözüm önerilerinizden bahseder misiniz?

Teknik Destek ve Ar-Ge çalışmalarıyla her zaman müşterilerinin yanında olan DELTA ROLL A.Ş. uluslararası lisans ve kalite belgelerine sahip ürün çeşitliliği ile tüm rakiplerinden farklılaşan yüksek kalite standardı sunmaktadır.
 
DELTA ROLL A.Ş. merdane kaplamalarında, farklı malzeme yüzeylerine göre, farklı uygulama ve çeşitli kimyasallara karşı yüksek direnç gösteren, farklı ortamlarda güvenle çalıştırabileceğiniz, mükemmel özelliklere sahip özel geliştirilmiş formüllerle, en modern tesislerde ve en yüksek teknolojiyle üretilen NBR, EPDM, PVC/NBR, SBR, NR, CR, HNBR, XNBR, FKM, CSM, AU, EU, VMQ ve Ebonit elastomer çeşitleri kullanmaktadır
 
Merdane kaplama, kanal açma ve rektifiye hizmetleriyle birlikte ayrıca orijinal Rilsan® FP polyamid kaplama, uluslararası standart ve toleranslar dâhilinde ve istenilen ölçülerde yeni mil, orijinal mil parçaları ve aksesuarlar, makara ve teker çeşitleri de fabrikamızda üretilmektedir.
 
Farklı uygulamalar ve özel projeler için de DELTA ROLL A.Ş. yurt dışı iş ortakları ile birlikte tüm olanaklarıyla 7/24 müşterilerinin hizmetindedir.
 
İçinde bulunduğunuz merdane sanayi sektörünü ele alacak olursak sektör hakkında ulusal ve uluslararası değerlendirmelerinizi alabilir miyiz?

Merdane üretimi, hammaddeden ambalaja kadar içinde birçok detayın bulunduğu ve her bir detayın kaliteyi önemli ölçüde etkilediği, dikkat ve titizlik gerektiren uzun bir süreçtir. Üretimin her aşamasında kalite kontrol yapılmalı, tüm ölçümler uluslararası standartlara ve toleranslara uygun olmalıdır.
 
Hammaddenin depolanması bile büyük önem taşır ve uluslararası standartlara uygun olması kaçınılmazdır. Kauçuk kaplanacak milin yapısı, balans ölçümü ve ayarı, elastomer cinsine göre tutkalın seçimi, sarma bantının özelliği, vulkanizasyon sıcaklığı, süresi ve basıncı, merdanenin yüzey pürüzlüğü ile sertlik değeri vs. her bir detayın çok iyi bilinmesi ve uluslararası standartlara göre üretimin yapılması gerekir.
 
Ulusal ve uluslararası merdane sanayi sektöründe yapılan küçük ama çok önemli hatalardan birisine örnek; günlerce emek verilerek üretilen merdanelerin ne yazık ki vasıfsız sıradan bir kâğıda veya arkası siyah boyalı ambalaj kâğıdına sarılarak müşteriye teslim edilmesi bilgi eksikliğinin en bariz göstergesidir. Bu tür kâğıtların güneş ışığı ile UV ve Ozon’a karşı hiçbir koruyuculuğu olmadığı için, belli bir süre sonra kauçuk yüzeyi bozularak deforme olur ve merdane kullanılamaz duruma gelir.
 
DELTA ROLL A.Ş. bünyesindeki tüm yönetim kadrosu ile üretim bölümündeki ustalar, yirmi yılı aşkın bilgi birikimi, tecrübe ve uzmanlıklarının yanı sıra kaliteye verdikleri önemle uluslararası standartlarda merdane üretilmesini sağlamaktadır.
 
En büyük hedefimiz gelecek aylarda yurtdışına da merdane satarak kalitemize ne kadar güvendiğimizi ortaya koymak ve gelişmiş ülkelerin Basım ve Ambalaj şirketlerine de merdane ihraç ederek ülkemize katkıda bulunmaktır.
 
Sektörde en çok karşılaştığınız sorunlar ve bunlara getirdiğiniz çözüm önerileri nelerdir? Kısaca bahseder misiniz?

Bütün dünyada sürekli gelişmekte olan Basım ve Ambalaj sektörü teknoloji ile birlikte ülkemizde de önemli ölçüde bir yatırıma dönüştü. Türkiye olarak bizler de Avrupa ülkeleriyle yarışır duruma geldik. Ancak, uzun yıllardır bu sektöre hizmet veren birisi olarak şunu üzülerek belirtmek zorundayım; bütün bu güzel gelişmelere rağmen hala eksik yönlerimiz var ve bunlar küçümsenmeyecek derecede fazla.
 
Kısa zamanda para kazanmak amacıyla sektörümüze dâhil olan birçok firma ne yazık ki yeteri kadar bilgi birikimi ve tecrübeye sahip olmadan üretime geçmektedir. Bu tür firmalar piyasadaki ucuz ürünleri kullanarak genel baskı ve ambalaj kalitemizi düşürmekte, sektördeki rekabet kurallarını hiçe sayarak diğer şirketleri de zor duruma sokmaktadırlar. Her şeyin en ucuzunu tercih eden bu tür firmalar, üretimi sadece paraya göre endeksledikleri için kalite standartları, uluslararası kriterler, çevre ve doğa gibi kuralları hiçe sayarak sadece para kazanma telaşındadırlar.
 
Sektörümüzde, biraz tecrübe ve bilgi birikimine sahip olan bir diğer grup firmalar ise rekabet şanslarını artırmak ve zor durumda kalmamak için mecburen daha ucuz malzeme ve ürünleri tercih etmektedir. Bu gruptaki firmalar ayakta kalabilmek uğruna sürekli fiyat kırmakta ve sektörümüzdeki dengeleri bozarak birçok değerin yitirilmesine sebep olmaktadırlar.
 
Yeterli finansal güce sahip, makine parkuru ve üretim kapasitesi yüksek birçok şirket ise, uluslararası standartlar ile kalite unsurlarına yeteri kadar önem vermedikleri ve baskı üretiminde kaliteli malzemeler kullanmadıkları için Avrupa ülkeleri başta olmak üzere, yurtdışı pazarlarına açılmakta büyük zorluk yaşamaktadırlar.
 
Son grupta yer alan şirketler ise bilgi birikimi, tecrübe ve kaliteye büyük önem verdikleri için, hiçbir zaman ucuz malzeme kullanmazlar, üretimde uluslararası kalite standartlarına dikkat ederler ve her şeyin en iyisini kullanmaya çalışırlar. Teknolojideki yenilikleri sürekli takip eden bu kurumsal firmalar ise kaliteli baskı üretimi için gerekli olan merdane gibi çok önemli makine parçalarını yurtdışından ithal etme yolunu seçmektedirler.
 
Bütün bu unsurları çok iyi etüd eden şirketimiz Delta Roll A.Ş. yılların kazandırdığı bilgi birikimi ve tecrübesiyle, uluslararası kalite standartlarını üretimin her aşamada uygulayarak, sektörümüzün her çeşit kaliteli ve mükemmel özelliklere sahip merdane gereksinimini en uygun fiyatla müşterilerine sunmaktadır. Merdane üretiminde kullanmakta olduğumuz tüm hammaddeler en yüksek kalite olup, en modern tesislerde ve en gelişmiş teknolojilerle üretilmektedir.
 
Ayrıca sektörümüzdeki yeni gelişmelerle ilgili proje ve uygulamalar için yurtdışı iş ortaklarımızla her türlü laboratuvar desteği vererek yeni ürünlerin geliştirilmesinde tüm müşterilerimizin yanında olduğumuzu da belirtmek isteriz.
 
Teknik ekibiyle 7/24 müşterilerinin hizmetinde olan şirketimiz, Basım ve Ambalaj sektörümüzün daha da gelişmesi ve kalite standartlarını yükseltmesi için her türlü bilgi ve tecrübesini de her zaman müşterileriyle paylaşmaya hazırdır.
 
Geride bıraktığımız 2020 yılı sizin için nasıl geçti? Yeni yıla ait yeni ürün yatırım ya da proje çalışmalarınızı bizlerle paylaşır mısınız?

2020 yılı ortalarında başladığımız proje hazırlıkları, yurtiçi ve yurtdışı araştırmalarımız, iş ortaklarıyla yapmış olduğumuz uzaktan görüşmeler maalesef pandemi dolayısıyla uzun zamanımızı aldı. Bilhassa yurtdışındaki önlemler ve kısıtlamalar sebebiyle yatırımlarımızda ve siparişlerimizin teslimatlarında önemli gecikmeler meydana geldi. Bu bağlamda üretime başlama tarihimizi de birkaç ay ötelemek zorunda kaldık.
 
Yeni yılda gerçekleştirmek istediğimiz birkaç projemiz daha var. Yeni projelerimizle Basım ve Ambalaj sektörümüze daha fazla ürün yelpazesiyle daha çok katkıda bulunmak, yeni kaplama çeşitleriyle müşterilerimizin baskı kalitesini artırmak, verimliliklerini yükseltmek ve istikrarlı üretim yapmalarını sağlamak istiyoruz.
 
Bilhassa Ambalaj sektörümüz için hazırlamakta olduğumuz yeni yatırım projelerimizi 2021 yılı içinde gerçekleştirmek en önemli hedefimiz.
 
Okuyucularımıza son olarak söylemek istedikleriniz, eklemek istedikleriniz nelerdir?

2020 yılı hepimiz için zor bir yıl oldu. Pandemi sebebiyle insanların eve kapanması, piyasadaki yavaşlama, hatta durgunluk ve iş döngüsü hepimizi olumsuz yönde etkiledi. 2021 yılında pandeminin bir an önce son bulması, işlerin tekrar açılması, müşteri ziyareti, eğitim seminerleri, sempozyum ve fuar organizasyonlarının tekrar yapılması hepimizin ortak düşüncesi ve dileğidir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR