Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Uygulamalar / Streç Film Geri Dönüşümünde Uygun Maliyetli Çözüm: POLYSTAR

Streç Film Geri Dönüşümünde Uygun Maliyetli Çözüm: POLYSTAR

POLYSTAR, işlenmesi kulağa zor gelen streç film atıklarını geri dönüştürmek için üreticinin gereksinimlerine bağlı olarak iki uygun ve verimli çözüm sunuyor.

Streç Film Geri Dönüşümünde Uygun Maliyetli Çözüm: POLYSTAR
Ambalaj endüstrisindeki kullanışlılıkları sayesinde yıllar içinde çeşitli plastik film türleri popülerlik kazanmıştır ve streç film bunun en seçkin örneklerinden biridir. Ancak talebi ve üretimi arttıkça çevreye verdiği zarar da artmaktadır. Streç film üreticilerinin bu sorunla karşı karşıya kalması kaçınılmazdır. Ve elbette, onu çöplüklere gömmekten ya da doğaya atmaktan daha iyi bir çözüm var. Birçoğu streç filmi mukavemeti ve yapışkan özellikleri nedeniyle geri dönüşümü zahmetli bir plastik olarak görse de bazı plastik üreticileri fabrikalarında sürdürülebilirliği artırmak için geri dönüştürmeye başladı bile…

Birçok plastik üreticisi, üretim hatlarına dahil etmek için sürekli olarak geri dönüşüm malzeme aramaktadır. Bu nedenle bazı geri dönüşüm şirketleri diğer fabrikalardan atık toplamaya, bu atıkları granül haline getirmeye ve plastik üreticilerine satmaya başladı ve bu da karlı bir iş modeli ortaya çıkardı. Streç filmin geri dönüşümü sadece maliyetten tasarruf etmek veya kâr elde etmekle ilgili değildir. Aynı zamanda gezegenimiz geleceği için üzerimize düşeni yapabileceğimiz önemli bir şans. Plastiği çöplüklerden uzak tutarak, karbon ayak izlerini azaltarak ve daha az hammadde kullanarak herkes için daha sağlıklı bir çevre yaratmaya yardımcı olabiliriz.

STREÇ FİLM GERİ DÖNÜŞÜMÜ NASIL YAPILIR?
Birçok üretici, daha iyi sonuçlar ve performans için genellikle yapışkan katkı maddeleri içerdiğinden streç filmin geri dönüştürülmesinin zor olduğunu düşünmektedir. Sarıldığında, rulo üzerindeki streç film, bazı geri dönüşüm makinelerinin doğrudan işlemesi için çok serttir. Bazı durumlarda geri dönüşümcüler, bu malzemeleri işlemek için doğru ve verimli ekipman bulunmaması nedeniyle geri dönüşümden kaçınacaktır.
Bununla birlikte POLYSTAR, streç filmi işleyebilen ve bunları yüksek kaliteli, eş boyutlu geri dönüşüm granüllere dönüştürebilen iki verimli geri dönüşüm makinesi üreterek bu zorluğun üstesinden gelmektedir. Üretilen granüllerin özellikleri, orijinal hammaddelere çok yakındır ve bu nedenle daha fazla geri dönüşüm, granülün plastik üretiminde kullanılabilir, formüldeki yüzde oranı artırılabilir.

Kesici-Kompaktör Entegre Geri Dönüşüm Makinası
Repro-Flex geri dönüşüm makinası; HDPE, LDPE, LLDPE ve PP gibi çeşitli plastik atık türlerini işler. Bu makine streç film atıklarını plastik kepek şeklinde olan üreticiler için uygundur. Kesici-kompaktör teknolojisi sayesinde makine malzeme ekstrüzyon işlemine başlamadan önce malzemeyi ön koşullandırır. Repro-Flex; çöp torbaları, shrink filmler, film artıkları ve torba kesikleri gibi çeşitli plastik film türlerini işleyen çok yönlü bir geri dönüşüm makinesidir. Bu nedenle Repro-Flex, birkaç farklı türde plastik atığı olan plastik film üreticileri için idealdir.

Shredder-Entegre Geri Dönüşüm Makinası
Yenilikçi Repro-One geri dönüşüm makinası, plastik atıklarınızı önceden kırma/parçalama ihtiyacını ortadan kaldıran basit ama güçlü dahili bir tek şaftlı shredder parçalayıcıya sahiptir. Shredder parçalayıcı, streç film rulolarının doğrudan işlenmesine olanak tanıyarak geri dönüşümdeki verimliliği artırır. Streç film üreticileri, kağıt ruloları çıkardıktan sonra plastik atıkları doğrudan bantlı konveyöre besleyerek geri dönüşüm süreçlerini basitleştirebilir.
Geri dönüşümcüler bu shredder parçalayıcı entegre dönüşüm makinasıyla fabrikaların üretim firesi rafya atıkları, dokuma çuval, plastik topaklar, HDPE plastik şişeler gibi diğer kalın veya hacimli atıkları geri dönüştürebilirler. Esnekliği, plastik üreticilerinin atıklarını minimum malzeme bozulması ile tek adımlı bir süreçte geri dönüştürmelerine olanak tanır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • “EVDE KAL” GÜNLERİNDE  AMBALAJ ATIKLARI EVLERDE AYRI BİRİKTİRİLMELİ

    “EVDE KAL” GÜNLERİNDE AMBALAJ ATIKLARI EVLERDE AYRI BİRİKTİRİLMELİ

    Ambalaj atıklarının geri kazanımı konusunda Türkiye’nin ilk yetkilendirilmiş kuruluşu olan ve 2019 yılı faaliyetleriyle 563 bin 554 ton ambalaj atığının geri dönüştürüldüğünü belgeleyen ÇEVKO Vakfı, zorunlu olmadıkça evlerimizden çıkmamamız gereken bu günlerde, atıkların ayrı biriktirilmesinin ve toplanmasının önemine işaret etti.... Devamı »