Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / Olivtech ve Ekoloji İzmir Sona Erdi

Olivtech ve Ekoloji İzmir Sona Erdi

İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Nisan 2015 tarihleri arasında Fuar İzmir’de organize edilen Ekoloji İzmir – 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.

Olivtech ve Ekoloji İzmir Sona Erdi
İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Nisan 2015 tarihleri arasında Fuar İzmir’de organize edilen Ekoloji İzmir – 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.
Sektöre yönelik profesyonel ve son tüketiciye açık olarak düzenlenen fuarları, 28 ülke ve 48 ilden 12 bin 400 kişi ziyaret ederken; İZFAŞ tarafından 11 ülkeden konuk ağırlandı. Uzak doğudan gelen alım heyetleri dikkat çekerken, Çin ve Güney Kore’nin ilgisi sevindirdi.
Geçtiğimiz yıl düzenlenen fuarları 36 ilden ve 27 ülkeden 7 bin 826 kişi ziyaret etmişti.

Organik sektörünün İzmir buluşması göz doldurdu
 
Sektörün yurt içi ve yurt dışında gelişmesine destek olmak amacıyla Türk organik sektörünün başkenti İzmir’de düzenlenen Ekoloji İzmir, katılımcılarına önemli iş bağlantıları yapma ve yeni pazarlara ulaşma fırsatı sundu.
15 ilden 81 firmanın katıldığı ve 11 bin 500 metrekarelik alanda düzenlenen fuarda sadece organik sertifikalı ürünler yer aldı. Organik gıda, organik kozmetik ve organik tekstil ürünleri fuarda büyük ilgi gördü.

Ekoloji İzmir 2015’e paralel olarak düzenlenen uluslararası sempozyumda ise yurt dışı ve yurt içinden uzmanlar, üreticiler, akademisyenler ve sektörün
diğer temsilcileri bir araya gelerek sorunları ele aldı ve çözüm önerilerini masaya yatırdı. Uluslararası sempozyum ile organik ürünlerin önemi vurgulandı.

Türk organik sektörünün tek ihtisas fuarı olma özelliğini taşıyan Ekoloji İzmir 2015’te yenilikler dikkat çekti. Fuar için D holünde organik restoran açıldı. Alışveriş yapmak isteyen ziyaretçilerin unutulmadığı Ekoloji İzmir’e organik pazar kuruldu. Bu yıl ilk kez oluşturulan demo dükkân uygulaması ile fuardaki tüm organik ürünler bir arada sergilendi. Fuar, ticari yönünün yanı sıra sosyal etkinlikleriyle de beğeni topladı. Ekoloji İzmir ziyaretçileri, İzmir Kadifekale’ye kurulacak ekoloji ormanına katkı sağladı. Fuar kapsamında kurulacak 20 bin metrekarelik alana 600 adet fıstık çamı ağacı dikilecek.

İzmir’in Akdenizli Fuarı Umut Veriyor

İzmir’deki beşinci yılı olmasına rağmen beklentilerin üzerinde başarı gösteren Olivtech ise ziyaretçi ve katılımcıları tarafından övgüyle karşılandı.
Olivtech Fuarı’nı ziyaret eden yabancı konuklar zeytin, zeytinyağı sektöründe Türkiye’nin potansiyeline dikkat çekerek, fuarın gelecek yıllarda daha da büyüyeceğine inandıklarını ifade ettiler.

Türkiye’nin 9 ilinden ve ayrıca İngiltere’den toplam 206 firmanın katıldığı Olivtech’te, fuarı ziyaret eden yabancı sektör temsilcileri Türk pazarıyla
bağlantıya geçmekten duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Türkiye’nin sektöründe tek ihtisas fuarı olan Olivtech, profesyonellerin buluşma platformu oldu. Olivtech’te yerli, yabancı alıcılar fuar katılımcılarıyla ticari temaslarda bulundu. 
Tadım ve sergi etkinlikleri fuara renk katarken, konunun pek çok uzmanını bir araya getiren panellerde ise sektör, tüm yönleriyle masaya yatırıldı.
 
Fuarlara 28 ülke geldi
 
ABD, Almanya,  Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Belarus, Bulgaristan, Cezayir, Çin, Endonezya, Ekvator Ginesi, Fransa, Güney Kore, İran, İspanya, İsrail, İsveç, İtalya, KKTC, Libya, Lübnan, Mısır, Senegal, Suriye, Suudi Arabistan, Tunus, Ürdün ve Yunanistan’dan ziyaretçi İzmir’e geldi.

Türkiye’nin 48 ilinden ziyaretçi

Adana, Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Amasya, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bartın, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çorum, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Hakkari, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kars, Kırklareli, Kocaeli, Konya, Manisa, Mardin, Malatya, Mersin, Muğla, Nevşehir, Ordu, Osmaniye, Sakarya, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Uşak, Van, Yalova’dan gelen sektör temsilcisinin ziyaret ettiği fuarda yurtiçi ve yurtdışı ticari bağlantılar kuruldu.

Olivtech – 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı; İzmir Ticaret Odası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege İhracatçı Birlikleri, Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası,  TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Ege Bölge Şubesi ve T.C.  Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı destekleriyle düzenlendi.
Ekoloji İzmir – 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı;  Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği çözüm ortaklığında T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir Ticaret Odası, Ege İhracatçı Birlikleri, T.C. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı ve Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu (IFOAM) organize edildi.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »