Cuma , 18 Ekim 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / RUPLASTICA: Plastik, Ambalaj ve Geri Dönüşüm Endüstrisinin Rusya’daki En Büyük Durağı!

RUPLASTICA: Plastik, Ambalaj ve Geri Dönüşüm Endüstrisinin Rusya’daki En Büyük Durağı!

DİCLE AKCAN | PROJE DİREKTÖRÜ- PROJECT DIRECTOR

RUPLASTICA: Plastik, Ambalaj ve Geri Dönüşüm Endüstrisinin Rusya’daki En Büyük Durağı!
Fuarlar portföyünüzü inceledik ve dünyanın önde gelen fuarlarının organizasyonunu yaptığınızı gördük. Bizlere kısaca kendinizden ve firmanızdan bahsedebilir misiniz?
Ben Dicle Akcan, GlobalEvents Uluslararası Fuarcılık A.Ş’de Projeler Direktörüyüm. Yaklaşık 15 yıllık Uluslararası Fuarcılık deneyimine sahip, birbirinden kıymetli harika arkadaşlarımız ile sektöründe bayrak niteliği taşıyan, dünyanın en değerli fuar organizasyonlarını gerçekleştiriyoruz.
GlobalEvents Uluslararası Fuarcılık A.Ş olarak, Uluslararası Fuar organizasyonlarının resmi ve tek olmak üzere Türkiye ve Avrupa temsilciliğini yapıyoruz. Temsilcisi olduğumuz fuarların potansiyel katılımcıları ile bir araya gelerek firmalarımızın pazar hedef ve stratejileri, sektörel planlamaları, oluşturulabilecek ihracat fırsatları üzerine görüşmeler gerçekleştirmekteyiz.

Bu çerçevede portföyümüzde yer alan fuarlarımıza katılım gerçekleştirmeyi planlayan firmalarımızla, fuarlarımızın tüm süreçlerinde birlikte oluyoruz. Organizasyonlarımızı nicelik ve nitelik anlamında en iyi seviyelere getirebilmek adına fuarlar öncesinde olduğu gibi, fuar süresince ve fuar sonrasında da ihtiyaç duyabilecekleri her noktada markalarımızla ilgileniyor ve kendilerine destek oluyoruz.
 

Globalevents Uluslararası Fuarcılık hangi sektörlerde fuarlar yapmaktadır?
GlobalEvents Uluslararası Fuarcılık A.Ş olarak, birbirinden farklı sektörlerde dünyanın en prestijli fuarlarının organizasyonunu yapmaktayız. An itibariyle Plastik, Ambalaj, Geri Dönüşüm, Sağlık, Maden, Metalurji, Kablo-Tel, Boru-Profil, Mücevher ve Değerli Taş endüstrilerinin fuarlarını yapıyoruz.
 
Portföyünüzdeki fuarlarınızı incelediğimizde Ruplastica ismini görüyoruz. Ruplastica denmesinin sebebi nedir?
Ruplastica Fuarımız Rusya’da gerçekleştiği ve plastik ham maddeden başlayıp bitmiş ürüne kadar plastik sektörünün tüm paydaşlarına hitap eden bir organizasyon niteliğinde olduğu için; Ruplastica ismi, Rusya ve plastik kelimelerinin birleştirilmesi fikriyle oluşturulmuştur.
 

Gördüğümüz kadarıyla Ruplastica tek bir fuar değil, beraberinde gerçekleşen fuarlarda var mıdır?
Tüm fuarları tek cümle içerisinde kullanıyor olmak uzun olabildiğinden kısaca Ruplastica demek nispeten kolaylık olmaktadır. Ancak işin özünde Plastik-Ambalaj ve Geri Dönüşüm konsepti birbiriyle iç içe diyebileceğimiz, direkt ilişkili konular olması sebebiyle bizler de fuarlarımızı eş zamanlı ve birlikte gerçekleştiriyoruz. Ambalaj grubu katılımcılarımıza yer verdiğimiz Upakexpo Fuarımız ve geri dönüşüm grubu katılımcılarımıza yer verdiğimiz Recycling Solutions Fuarlarımız, Ruplastica Fuarımız ile eş zamanlı ve aynı çatı altında farklı salonlarda gerçekleşmektedir.
 

Ruplastica Fuarınız için Plastik, Ambalaj ve Geri Dönüşüm endüstrisinin Rusya’daki en büyük durağı diyorsunuz. Bunu daha detaylı açıklayabilir misiniz?
Her dönem ziyaretçi ve katılımcı anlamında rekor tazeleyen fuarımızı 21-24 Ocak 2025 tarihlerinde 27. kez gerçekleştiriyor olacağız. Bu yüzden fuarımız, Rusya ve civar ülkelerde gerçekleşen en köklü ve en büyük fuar olma özelliğine sahiptir. 2025 yılında, katılımcılarımız ile Rusya ve CIS ülkelerinden gelecek olan 40.000+ profesyoneli bir araya getirmeye hazırlanıyoruz.
 

Tanıtım, duyuru ve reklam çalışmalarınızda sıklıkla Rusya pazarının önemini vurguluyorsunuz. Bunu biraz detaylandırabilir misiniz?
Reklam, tanıtım ve duyuru çalışmalarında Rusya pazarı vurgumuzun sebebi, Türkiye’den Rusya’ya neredeyse her sektörde yapılan ihracatın ciddi seviyede yükselişte olmasıdır. Bizler de firmalarımıza ihracatımızın ciddi oranda büyüme içerisinde olduğu Rusya pazarında kendilerini ve markalarını pozisyonlama fırsatını yakalamalarını tavsiye ediyoruz.
 

Global anlamda Türk markalarını Rusya’da bekleyen fırsatlar nelerdir?
Euro Bölgesinde geçen yılın sonunda başlayan ekonomik daralma, 2023 yılının son çeyreğinde kendini iyice hissettirmeye başladı. Rusya ile yaşanılan ticari ambargo, Rus doğalgazının kesilmesi ve yüksek enflasyon; Avrupa ekonomisini teknik olarak resesyona sokmuş ve tüketici harcamalarında da ciddi düşmelere sebep olmuştur.

Plastik ve ambalaj teknolojileri sektöründeki Avrupalı firmaların Rusya pazarına girememesi ve Rusya’nın üretim toplumuna geçmek için yapmış olduğu ciddi yatırımlar ve teşvikler, plastik ve ambalaj teknolojileri sektöründe Türkiye’yi Rusya’nın en büyük tedarikçisi konumuna getirmiştir.
21-24 Ocak 2025 tarihleri arasında 27. defa organize edilecek Ruplastica Fuarımızda firmalarımızın plastik, ambalaj ve geri dönüşüm teknolojilerindeki profesyonel alıcılar ile bir araya gelerek 150 milyon nüfuslu ve yatırım teşvikli bu büyük pazarda yeni ticari iş birlikleri yakalama ve mevcut olan ilişkilerini güçlendirme fırsatlarını yakalamalarını öneriyoruz.
 

Firmaların ve genel anlamda Plastik sektörünün Ruplastica, Upakexpo ve Recycling Solutions Fuarlarına ilgisi nasıl, bundan bahsetmek ister misiniz?
Şahsım ve şirketim adına, sektördeki tüm firmalarımıza çok teşekkür ediyoruz. Türkiye’den aldığı katılımcı anlamında 8-10 firma seviyesinde olan fuarımızda Türkiye’yi 2023 yılında 35 değerli firmamızla ve 2024 yılında ise birbirinden değerli 75 firmamız ile temsil etmenin gururunu yaşadık. 2025 yılı için ilgilerin harika seviyede olduğunu söyleyebilirim. Bu dönem 100 firmanın üzerine çıkacağımızı öngörüyorum.
 

Ruplastica, Upakexpo ve Recycling Solutions Fuarlarınızı kaç yılda bir organize ediyorsunuz?
Fuarlarımızı her yıl tekrarlı olarak yapıyoruz.
 

Son olarak okuyucularımızı neler söylemek istersiniz?
Herkese çok teşekkür ederiz.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR