Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Yeni Katalizör, Stiren Üretimini Ucuz ve Çevreci Hale Getiriyor

Yeni Katalizör, Stiren Üretimini Ucuz ve Çevreci Hale Getiriyor

Yeni katalizörü içeren dönüştürme işlemi %82 daha az enerji kullanır ve karbondioksit emisyonlarını %79 oranında azaltır.

Yeni Katalizör, Stiren Üretimini  Ucuz ve  Çevreci Hale Getiriyor
Çalışmanın yazarı ve North Carolina Eyalet Üniversitesi’nden Alcoa Kimya Mühendisliği Profesörü Fanxing Li, “Stiren; çeşitli plastikler, reçineler ve diğer malzemeleri yapmak için kullanılan sentetik bir kimyasaldır. Bu kadar yaygın bir kullanımda olduğu için, maliyet etkin ve stiren üretiminin çevresel etkisini azaltacak bir teknoloji geliştirebildiğimiz için mutluyuz. Sektör tahminleri, üreticilerin 2023 yılına kadar her yıl 33 milyon tondan fazla stiren üreteceğini tahmin ediyor” dedi.

Geleneksel stiren üretim teknolojileri, yaklaşık %54’lük bir tek geçiş verimine sahiptir. Diğer bir deyişle, işleme koyduğunuz her 100 birim hammadde için, her geçişte 54 birim stiren elde edersiniz. Araştırmacılar, yeni katalizörlerini kullanarak %91’lik tek geçişte verim elde ettiler. Dönüştürme işlemi, geleneksel stiren üretim süreçleriyle aynı sıcaklık aralığı olan 500-600 santigrat derece arasında gerçekleşir. 

Li, “Yeni katalizörü benimsemek için, stiren üreticilerinin şu anda kullandıklarından farklı bir reaktör stili benimsemeleri gerekecek. Bir CATOFIN® reaktörüne benzer bir şeye ihtiyaçları olacaktır. Ancak bunlar hâlihazırda diğer endüstriyel uygulamalar için yaygın olarak kullanılmaktadır.” dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    SARAÇ’TAN FULL ELEKTRİKLİ AE SERİSİ

    55 yılı aşkın bir süredir tüm dünyada plastik işleme makinelerinin tedariki, satış sonrası müşteri memnuniyeti ile sektörün önde gelen, güçlü ve rekabetçi firmalarından biri olan Saraç Plastik, bu yıl sektöre Full Elektrikli Enjeksiyon makinelerini sunuyor.... Devamı »