Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Plastik Sektörü İKMİB’in Düzenlediği Geri Dönüşüm Çalıştayında Buluştu

Plastik Sektörü İKMİB’in Düzenlediği Geri Dönüşüm Çalıştayında Buluştu

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından düzenlenen Plastikte Geri Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Çalıştayı, 18-19 Şubat 2022 tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirildi.

Plastik Sektörü İKMİB’in Düzenlediği Geri Dönüşüm Çalıştayında Buluştu
www.ikmib.org.tr

Plastik sektörünün önemli paydaşlarını bir araya getiren çalıştay kapsamında, plastikte geri dönüşümün geleceği ile sürdürülebilirlik, yeni yasal mevzuatlar, sektördeki küresel gelişmeler ve döngüsel ekonomi başlıkları ele alındı. Plastikte Geri Dönüşüm ve Döngüsel Ekonomi Çalıştayı ile plastik sektörünün sürdürülebilirliğin sağlanması ve ihracattaki payını yeni regülasyonlara göre artırması mercek altına alındı.

Adil Pelister: “Plastikte geri dönüşüm ile katma değeri artıracağız”
Plastik sektörünün, kimyanın lokomotif alanlarının başında geldiğini ve kimya ihracatında itici bir güç olduğunu vurgulayan İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “2021 yılında gerçekleştirdiğimiz 225 milyar dolarlık ihracatta, kimya sektörü olarak 25,4 milyar dolarlık ihracat ile yeni bir rekora imza attık. Kimya alanında en fazla ihracat gerçekleştiren alt sektörümüz ise plastikler ve mamulleri oldu. Kilogram başına yaklaşık 2,7 dolarlık ihracat bedeli ile plastik sektörü kimyaya güç katıyor. Geri dönüşüm alanında da atacağımız yeni adımlarla sektördeki katma değeri artıracak ve döngüsel ekonomi kapsamında atıkların yerinde ayrıştırılmasından, kaynakların mümkün olduğunca geri dönüşümden kazanılmasına yönelik bir aksiyon planı içinde faaliyetlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR