Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / RSM Grup’tan İki Dev Yatırım

RSM Grup’tan İki Dev Yatırım

RSM Grup, elektrik malzemeleri sektöründe faaliyet gösteren Bimed’e ve ambalaj makineleri sektöründe faaliyet gösteren Beta-Pak’a çoğunluk hisselerini satın alarak ortak oldu.

RSM Grup’tan İki Dev Yatırım
www.betapak.com 

RSM Grup Yönetim Kurulu Başkanı Rıdvan Mertöz, “Bu yatırımları, her iki şirketin de uluslararası başarılarını daha da ilerletme ve global markalar haline getirme vizyonuyla yaptık.” dedi. 

Elektrik malzemeleri, elektromekanik ve otomasyon alanlarında faaliyet gösteren Türkiye’nin köklü gruplarından olan RSM Grup, elektrik malzemeleri ve ambalaj makineleri sektörlerinde iki büyük yatırıma imza attı. Kablo rakorları ve medikal sektöründe faaliyet gösteren Bimed’in ve termoform ambalaj makine sektöründe faaliyet gösteren Beta-Pak’ın çoğunluk hisseleri RSM Grup’un oldu. 

“Hedefimiz iki şirketi de global marka yapmak”
Rıdvan Mertöz, iki şirketin ortaklık süreçleriyle ilgili şu bilgileri paylaştı: “Bimed’in ve Beta-Pak’ın yatırım süreçlerini yaklaşık iki yıldır Pragma ile yürüttük. Bu iki yılın 1 yıllık kısmı aday firmaları inceleyerek geçti. Bize uyumlu olduğunu düşündüğümüz 2 firmaya eş zamanlı olarak yatırım yapmaya karar verdik. 2021 yılı sonundaki genel ekonomik durumdaki olumsuzluklara rağmen yolumuzdan dönmeyerek Bimed’in yüzde 60’ını, Beta-Pak’ın ise yüzde 75’ini satın aldık.” 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR