Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Önceliğimiz Daha Yüksek Teknolojili, Kullanımı Kolay ve Sorunsuz Çalışan Makinalar Üretmek

Önceliğimiz Daha Yüksek Teknolojili, Kullanımı Kolay ve Sorunsuz Çalışan Makinalar Üretmek

Muharrem AKBAŞ DESAPAK MAKİNA OTOMASYON SANAYİ VE TİC. LTD. ŞTİ. Genel Müdür

Önceliğimiz Daha Yüksek Teknolojili, Kullanımı Kolay ve Sorunsuz Çalışan Makinalar Üretmek

Bizim ağırlıklı olarak çalıştığımız sektör gıda sektörüdür. Zaten burada kaliteden ödün vermemiz müşteri talebi olsa dahi mümkün değildir.
 
 
       2009 yılında kurulmuş olan Desapak firmanızın kısa bir gelişim öyküsünü anlatarak verdiği hizmetleri paylaşır mısınız?

Kurulduğumuz günden itibaren çok kısa olarak şunu söyleyebilirim. Müşteri memnuniyet ve müşterilerimizin doğru yatırım yapmasını sağlamak öncelikli adımlarımızdır ve bu bizi başarıya, kendimizi geliştirmeye iten en önemli sebeptir
 

       Desapak olarak, Türkiye’de ki ambalaj sektörünün konumunu ve sonrasında nerede olacağı hakkında ön görüşlerini soracak olursak neler söylersiniz?

Özellikle son dönemde sanayide ve kendi sektörümüzde çok güzel gelişmeler ve yüksek teknolojili ürünlerde gelinen nokta ülkemiz açısından gurur verici. Bunun teyidini yurtiçi ve yurtdışı müşterilerimizden de aldığımız duyumlara istinaden gelinen noktanın çok güzel ve daha da güzel olacağı yönünde.
 

    Desapak, 2009 yılından bu yana faaliyet göstermektedir. Üretimini yaptığınız ürünleriniz ve bunların endüstride kullanım alanları hakkında bilgi verir misiniz?

Flowpack yatay paketleme makinaları ve otomasyon sistemleri üretmekteyiz. Özellikle bizim sektör bu anlamda çok geniş yelpazeye sahip başta gıda olmak üzere; kozmetik, aksesuar, narenciye sağlık, otomotiv gibi neredeyse tüm sektörlere hitap edebiliyoruz.
 

     Teknolojik gelişmelerin takipçisi misiniz? AR-GE çalışmalarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Tabi ki önceliğimiz daha yüksek teknolojik kullanımı kolay ve sorunsuz çalışan makinalar üretmek. Bunun için hem teknolojiyi takip etmek hem müşterilerimizden gelen talepler ile AR-GE yaparak daha da geliştirip kolaylaştırmak. Burada teknolojiyi takip etmek evet çok fayda sağlıyor bize ancak önceliğimiz ve bize daha çok katkı sağlayan üretici olan müşterimizin daha önce yaşadığı sorunları çözmek ve onların talepleri doğrultusunda çalışma yaparak ilerlemek bizi başarıdan ve kaliteden uzaklaşmamamızı sağlıyor.
 

     Firmanız imalatını yapmış olduğunuz makinaların malzemelerinde en kaliteli ve son teknoloji ürünleri kullanmaktasınız. 2021 yılında üretimde ne gibi yenilikler yaptınız?

Bizim ağırlıklı olarak çalıştığımız sektör gıda sektörüdür. Zaten burada kaliteden ödün vermemiz müşteri talebi olsa dahi mümkün değildir. Yenilik olarak daha çok otomasyon anlamında ve otomatik hatlarda el değmeden üretim yapılması anlamında ilerlemekteyiz.
 

      Ürünleriniz üretim boyunca hangi kalite kontrol ve test aşamalarından geçiyor?

Makina üretim aşaması bittikten sonra kalite kontroller, denemeler mutlaka firmamızda yapılmadan sevk edilmiyor. Makinalarımız sevk edilmeden önce kendi üretim tesisimizde gerekli testlerden geçtikten sonra sevk edilmektedir.
 

     Desapak olarak müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? Ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Türkiye de bizim sektörümüzde işini başarı ile yapan çok güzel firmalarımız vardır. Alım yapacak müşterilerimizin dikkat etmesi gereken, makina alımlarında özellikle kalite ve servis anlamında firmanın yeterli olup olmadığına mutlak suretle bakılması ve alım sonrası yedek malzeme ve destek konusunda tam anlamı ile yerine getiren firmaları tercih etmeleri olur. 
 

     Müşterilerinize sunacağınız Desapak ayrıcalıklarınız hakkında neler söylersiniz? Desapak neden tercih edilmeli?

Firmamız müşteri odaklı bir vizyona sahip olup, teknik şartnameye bağlı kalmadan müşterinin tüm taleplerini yapılabilirliği var ise ilaveler yaparak kullanıcının talepleri yerine getirilir. Satış sonrası malzeme, teknik destek ve servis anlamında gayet özverili bir firma olup, tercih etmek için bu koşulları yerine getirebilmek yeterli bir sebep olacağını düşünüyoruz


      Son olarak okuyucularımızla paylaşmak istediklerinizi öğrenebilir miyim?

Evet, yatırım yapmaya karar verdiklerinde önceliklerinin Türkiye olması biz ya da başka firma hiç önemli değil yerli firma olması yeterli. Çok iyi bir araştırma yapıp alımlarını bu şekilde yapmaları en önemlisidir.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR