Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Kimya Sektöründen 7 Ayda 19,7 Milyar Dolarlık İhracat

Kimya Sektöründen 7 Ayda 19,7 Milyar Dolarlık İhracat

İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) verilerine göre, kimya sektörü Temmuz ayında 2,95 milyar dolarlık ihracat ile lider sektör oldu.

Kimya Sektöründen 7 Ayda 19,7 Milyar Dolarlık İhracat
www.ikmib.org.tr

Bu yıl Ocak-Temmuz döneminde en çok ihracat yapan sektör olmayı başaran kimya sektörü temmuz ayında, geçen yıla kıyasla yüzde 53,98 artışla 2,95 milyar dolar ihracat gerçekleştirirken, ilk yedi ayda ihracatını yüzde 41,8 artırarak 19,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi.

Kimya sektörünün temmuz ayı ihracat rakamlarını değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Başta emtia fiyat artışı olmak üzere pandemi sonrası talep artışı ve tedarik zincirinin değişmesiyle ülkemize kayan talebin yanı sıra kimya sektörümüzdeki şirketlerimizin gösterdiği üretim performansının ihracatımızı olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz. Küresel ekonomik gelişmeler, savaş kaynaklı gerilim ve krizler tüm dünyayı ve sektörleri doğrudan ve dolaylı etkilemeye devam ediyor. İhracatımızın yaklaşık yarısını yaptığımız Avrupa Birliği bölgesinde stagflasyon veya resesyon yaşanırsa bu ihracatımıza da olumsuz yönde etki edebilir. Ancak ülkemizin lojistik avantajı, ürün kalitesi bakımından daha tercih edilir olması dolayısıyla ülkemizin olası resesyondan daha az etkilenmesini umuyoruz.” dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Masal Diyarlarını Aratmayan Mimarisiyle Moskova Kızıl Meydan

    Masal Diyarlarını Aratmayan Mimarisiyle Moskova Kızıl Meydan

    Rusya'nın başkenti ve en kalabalık şehri olan Moskova Şehri, Doğu Avrupa'nın önemli politik, ekonomik, kültürel ve bilim merkezlerinden biridir. Şehrin yüzyıllar boyunca değişen ideolojik yapı ve siyasi yönetim biçimlerinin birleşimiyle farklı mimari yapılara ve kültürel özelliklere sahip olması sizi bambaşka dünyalara götürecek olan Kızıl Meydan turumuza başlıyoruz…... Devamı »
  • KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN  FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    KIŞ GEZİ ROTALARI TÜRKİYE'DEN FARKLI ROTA ÖNERİLERİ

    Gezi deyince akla ilk olarak yaz ve bahar ayları gelse de, kışın cazibesi bir başka. Bir de kar yağdıktan sonrası… Hava durumuna göre harika doğa yürüyüşleri, eşsiz manzaralar kış gezi rotalarında sizi bekliyor. Bu sayımızda, daha sakin ve doyasıya geçirebileceğiniz bir tatil için kış gezi rotalarını ve 8 farklı rota önerisini derledik.... Devamı »