Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / METTLER TOLEDO'nun Yeni Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve Metal Algılama Kombine Sistemleri Temizlik Amaçlı Duruşların Süresini Azaltır

METTLER TOLEDO'nun Yeni Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve Metal Algılama Kombine Sistemleri Temizlik Amaçlı Duruşların Süresini Azaltır

Yeni CM33 Yıkanabilir ve CM35 Yıkanabilir kombine sistemleri, hem metal algılama hem de otomatik ağırlık kontrol tartımı yapmayı gerektiren zorlu üretim ortamlarında faaliyet gösteren üreticilerin ihtiyaçlarını karşılamak için özel olarak tasarlanmıştır.

METTLER TOLEDO'nun Yeni Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve Metal Algılama Kombine Sistemleri Temizlik Amaçlı Duruşların Süresini Azaltır
Giesen, Almanya, 28 Haziran 2021 – METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri, gelişmiş otomatik ağırlık kontrol tartımı ile metal algılama teknolojilerini bir araya getiren, akıllı tasarım ürünü, yıkamaya dayanıklı yeni ürün kontrol sistemleri serisini piyasaya sürdü. CM33 Yıkanabilir ve CM35 Yıkanabilir kombine sistemleri; hızlı temizlik, gelişmiş yabancı madde algılama ve hassas tartım çözümüne ihtiyaç duyan paketlenmiş gıda ürünü üreticilerine (süt ve et ürünleri dâhil) yönelik olarak tasarlanmıştır.
 
CM33 Yıkanabilir, 2020'de piyasaya sürülen C33 PlusLine Yıkanabilir Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi temel alınarak tasarlanmıştır, ancak ek olarak METTLER TOLEDO'nun Profile sistem serisinde kullanılan entegre metal dedektörünü de içerir. +/-0,2 g'a varan tartım doğruluğu ile orta sıklıkta çalışabilir ve dakikada 250 tartımlık bir kapasiteye sahiptir. Üreticiler, CM35 Yıkanabilir serisi ile yüksek sıklıkta çalışan ve yüksek hassasiyete sahip bir sistem elde ederler.
 
Müşteriler, CM33 Yıkanabilir veya CM35 Yıkanabilir kombinelerini tamamlayıcı bir ekipman olarak, üç paslanmaz çelik METTLER TOLEDO Profile metal dedektöründen birini seçebilirler. Bunlar; Profile Combi LS (küçük, paketli ürün uygulamaları için), Profile Advantage (zorlu uygulamaların üstesinden gelmek için maksimum hassasiyet) ve Profile R/RZ'dir (dökme, kuru ürün uygulamalarında gelişmiş kontrol).
 
C33 PlusLine Yıkanabilir Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi ve C35 AdvancedLine Yıkanabilir Otomatik Ağırlık Kontrol Terazisi'nde olduğu gibi, CM33 Yıkanabilir ve CM35 Yıkanabilir combine sistemleri de akıllı hijyenik tasarımı sayesinde, temizlik sırasındaki duruş sürelerini azaltır. Bu özelliğiyle, tartım doğruluğundan ve algılama hassasiyetinden ödün vermeden, bakteriyel kontaminasyon riskleriyle mücadele etmek için kostik temizlik maddeleri kullanan ve katı kurallara dayalı temizleme işlemleri gerektiren uygulamalarda kullanım için ideal hale gelir. Potansiyel uygulamalar arasında alüminyum folyo kapakların kullanılmadığı yoğurt kapları ve peynir tepsileri bulunur. Bunlar, içeriklerin dökülebileceği ve ürün kontrol makinelerinin parçalarını kirletebileceği, dolayısıyla güçlü bir yıkama ile temizlik yapılmasını gerektiren uygulama türleridir.
 
Hızlı ve verimli temizlik, yıkama sistemlerinin sıvı veya döküntü tutmasını engelleyen eğimli yüzey tasarımıyla desteklenir. Giriş koruması da önemli bir tasarım özelliğidir: CM33, CM35 Yıkanabilir ve IP69 koruma sınıfına uygun tasarlandığından, en kostik deterjanlara ve dezenfektanlara dayanıklıdır. Bu hijyenik tasarım özellikleri bir araya geldiğinde, zorlu temizlik işlemlerini etkili bir şekilde gerçekleştirmek için çalışma sırasında gerekli olan duruş sürelerini azaltır.
 
Metal dedektörlü konveyör ve ürün toplama kutusu gibi bileşenler kolayca sökülüp yeniden monte edilebilirken, bakım işlemlerinin herhangi bir araç kullanmadan yapılabilmesi, kesintisiz çalışma süresini artırır. Kendinden ayarlı elastik bant, gerdirme ihtiyacını ortadan kaldırır ve bandın konveyörün merkezine doğru şekilde hizalanmasını sağlar. Bu, bandın hasar görme olasılığını ve ardından meydana gelebilecek zorunlu duruş sürelerini azaltmaya yardımcı olur. Müşteriler, ağırlığı fazla veya eksik olduğundan dolayı reddedilen ürünleri almak için kullanılan bir dizi seçenek (tünel ve ayırma kolu, hava püskürtme ve ürünleri iten mekanizmalar dâhil) arasından seçim yapabilir.
 
Hem otomatik ağırlık kontrol terazisinde hem de metal algılama sisteminde otomatik iş oluşturma için anında edinilebilen iş parametrelerinin HMI'da saklanmasıyla zamandan da daha fazla tasarruf edilir. HMI'da 250'ye kadar reçete saklanabilir ve gerektiğinde daha fazla reçete için ek bellek kolayca sağlanabilir.
 
METTLER TOLEDO Ürün Kontrol Sistemleri Pazar Müdürü Frank Borrmann; "CM33, CM35 Yıkanabilir sistemleri, pazara yenilik getiriyor" diyerek sözlerine şöyle devam ediyor: "İleri seviyede otomatikleştirilen, yüksek performanslı olan bu makinelerde METTLER TOLEDO'nun iyi bilinen ve bugün bu alanlardaki en gelişmiş cihazlar arasında yer alan hassas teknolojisi kullanıldı. Ayrıca en zorlu yıkama ortamlarında kalite kaybı olmadan çalışabildiği kanıtlanmış, kompakt, açık çerçeveli bir ünite olarak tasarlandı. Ayrıca gıda üreticileri otomatik ağırlık kontrol tartımı ile metal algılamayı tek bir makinede birleştirerek fabrikalarında yerden tasarruf edebilir ve servis ile destek hizmetlerini tek bir tedarikçiden alabilir".
 
METTLER TOLEDO ürün kontrol sistemi kombinelerini, ihtiyaç duyulan tüm kontrol teknolojilerini fabrikalardaki sınırlı alanlara sığdırmakta zorluk yaşayan müşterilerin isteklerine yanıt olarak geliştirmeye başlamıştır. Bu ürün yeniliklerinin temel taşı, diğer ürün kontrol teknolojilerini entegre ederken büyük esneklik sağlayan modüler METTLER TOLEDO C-Serisi otomatik ağırlık kontrol terazisidir. METTLER TOLEDO'nun kombine sistemleri, metal algılamanın yanı sıra x-ray, görüntülü kontrol ve takip-izleme teknolojisini de içerebilir.
 
Entegrasyon, sadece donanımı değil, yazılımı da içerir. Diğer kombine sistemlerinde olduğu gibi, CM33 ve CM35 Yıkanabilir kombine sistemleri de, biri kontrol terazisine, diğeri metal algılama sistemine yönelik paralel çalışan iki HMI'ya sahiptir. Bunlar, birbirleriyle iletişim kurar ve kombinasyon sistemlerine dışarıdan müdahale olmadan yedekleme özelliği sağlar. HMI'lardan biri arızalanırsa diğeri otomatik olarak devreye girerek kesintilerin oluşmamasını ve tüm kritik kontrol noktalarının çalışmaya devam etmesini sağlar.
 
Daha fazla bilgi için lütfen buraya tıklayın. 


METTLER TOLEDO Hakkında;

METTLER TOLEDO,  hassas tartım ve ölçüm ekipmanlarının, dünya çapında lider üreticisi ve servis sağlayıcısıdır. Şirket, birçok segmentte üst sıralarda yer almaktadır ve birçok alanda da küresel olarak pazar lideridir. METTLER TOLEDO; zorlu endüstriyel ortamlarda, gıda üretiminde, laboratuvarlarda ve hat içi ölçüm yapan proseslerde kullanılan terazi sistemleri ve analiz cihazlarının tedarikçisidir.
METTLER TOLEDO'nun Ürün Kontrol Sistemleri Bölümü, otomatik kontrol teknolojisi alanında lider sağlayıcılardan biridir. Ürün Kontrol Sistemleri bölümü, aşağıdaki markaları içerir: Safeline metal ve X-ray kontrolü, Garvens ve Yüksek Hızlı otomatik ağırlık kontrol terazileri, CI-Vision ve PCE Track & Trace. Ürün kontrol çözümleri, üreticilerin proses verimliliğini artırmanın yanı sıra endüstri standartlarına ve düzenlemelerine uymalarına da yardımcı olur. METTLER TOLEDO sistemleri, sürekli olarak daha yüksek ürün kalitesi sağlayarak hem tüketicilerin korunmasına hem de üreticilerin ürünlerinin ve marka itibarlarının korunmasına yardımcı olur.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    YERLİ VE MİLLİ ÜRETİMİ GÜÇLENDİREN MARKA UNİTY GRUP

    BURAK CAN TOPÇUOĞLU Genel Müdür Yardımcısı Unity Grup; 2007 yılında otomasyon alanında farklı ölçekli projelerin gerçekleştirilmesi, sektöre dair son teknoloji ürün ve yazılımların geliştirilmesi amacıyla İstanbul'da kurulmuştur. Kurulduğu günden bugüne kadar, gerek gerçekleştirdiği projelerle, gerekse ortaya koyduğu ürünler ve verdiği kaliteli hizmetle sektörde rakipsiz, milli bir marka olarak zirveye konumlanmıştır..... Devamı »