Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Hedef pazarlarda doğru ve etkin fuarlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz… ‘ZEDEXPO’

Hedef pazarlarda doğru ve etkin fuarlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz… ‘ZEDEXPO’

“Türki Cumhuriyetlerin en büyük ve güçlü sektörel fuarları ile ihracatçı firmalarımıza fırsatlar sunuyoruz.”

Hedef pazarlarda doğru ve etkin fuarlar gerçekleştirmeye devam ediyoruz… ‘ZEDEXPO’
Zafer KIRMIZITAŞ,
Kurucu – Fuarlar Satış Direktörü

“Türki Cumhuriyetlerin en büyük ve güçlü sektörel fuarları ile ihracatçı firmalarımıza fırsatlar sunuyoruz.”

Pandemi sürecinden hızla toparlanan Rusya ve Türki Cumhuriyetlerinde Uluslararası ticari sektörel fuarlarımız 2021 ilk ve ikinci yarısında pandemi kuralları çerçevesinde yoğun Türkiye ihracatçı firmaları ile gerçekleşti. Uçuşların kısıtlı olması sebebi ile Avrupa’dan ve diğer ülkelerden katılımların minimum düzeyde olduğu fuarlarımızda Türk firmalarımıza talebi en üst düzeye çıkardı. 
1999 yılında başladığımız fuarcılık deneyimimi sırasıyla CNR Holding, dünyanın ilk 5 fuar şirketi sıralamasında yer alan ITE Group PLC, Tüyap & Reed Exhibitions şirketlerinde görev aldıktan sonra 2015 yılında ZEDEXPO International Fair Consulting şirketini kurdum. Kurucu – Fuarlar Satış Direktörü olarak görevimi yürütmekteyim.

ZEDEXPO; İngiltere ve Dubai merkezli; Iteca & Caspian Event Organisation & İteca exhibitions organizatör firmalarının Türkiye Resmi ofisi olarak hizmet vermektedir. Aynı zamanda HYVE Group, Next Fairs ve ACCO LTD fuar organizatör firmalarının da bazı sektörel fuarlardaki Türkiye satış acentası görevini yürütmektedir. Fuarlar, dünyada önemli fonksiyonlar ve hizmetler sunmaktadır. Fuar projeleri oluşturulurken bir bölgenin etkinliği ve önemi dikkate alınarak tespit edilir. Çok çeşitli kriterler dikkate alınsa da temel olan coğrafya ve coğrafyanın sunduğu olanaklardır. Bir bölgenin fuar alanı veya fuarcılık merkezi olmasında hiç kuşkusuz ki o bölgenin coğrafi avantaj ve dezavantajları dikkate alınmaktadır. Bu bağlamda o bölgenin fuar alanı veya fuarcılık merkezi olmasında stratejik konumu, tarihi, kültürü, sosyal yaşamı, ulaşımı, ticareti, sanayisi, turizmi, kentleşmesi, kırsal durumu ve vb. gibi kriterler ele alınmalıdır.

Dünyayı etkileyen Covid – 19 salgını nedeniyle uluslararası seyahatlerde yaşanan zorluklar ticaretten turizme birçok sektörü etkilerken fuar faaliyetlerini neredeyse durma noktasına getirdi. Pandemi nedeniyle daralan dünya ticaretinin en fazla etkilediği sektörlerden biri de fuarcılık… 2020 yılına iyi bir başlangıç yapan fuarcılık sektörü, pandeminin kontrol edilemez seviyelere gelmesiyle büyük bir darbe aldı ve yüzde 80 oranında daraldı.  Dünyada fuarcılığın hacmi 2019 verileriyle 325 milyar dolardı. Aynı yıl, Türkiye’nin dünya fuarcılık sektöründeki payı yüzde 1,2 olurken, sektör 3,5 milyar dolarlık bir iş hacmine ulaşmıştı. Fuarcılık sektörünün “altın yılı” olarak kabul edilen 2019 yılında 180 ülkede 32 bin fuar düzenlenmişti. Bu fuarlara 4,5 milyon firma katılırken, 500 milyondan fazla kişi ziyaret etmişti.

2020’de zor geçen ilk yarının ardından, 2020’nin son çeyreğinde fuarların yeniden düzenlenmeye başlaması, sektöre umut verdi ve 2021’in ilk çeyreğinden itibaren de hızlanmalar görüldü. Yaklaşık 260 milyon nüfusa sahip 6 ülkede 23 sektörel fuarımız ile Türkiye ihracatçı firmalarımıza yeni fırsatlar yaratacak fuarların tanıtımlarını ve fuar katılımlarını hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye başladık. Azerbaycan, Kazakistan, Özbekistan, Rusya, Ukrayna ve Katar’da Türkiye katılımlarını organize ettiğimiz sektörler;
  • Uluslararası Gıda-Ambalaj - Tarım fuarları
  • Uluslararası Yapı ve İnşaat fuarları
  • Uluslararası Enerji - Elektrik ve ekipmanları ve makine imalatı fuarları
  • Uluslararası Sağlık fuarları
  • Uluslararası Turizm fuarları
  • Uluslararası Tekstil makinaları fuarları
  • Uluslararası İş güvenliği ve Emniyet teknolojileri fuarları
COVİD -19 sürecinden dolayı dünyada ertelenen fuarların belli bir zaman sonra ilk organize edilmeye başladığı bölgeler olan Rusya, Özbekistan, Kazakistan, Azerbaycan, Ukrayna ülkelerinde Ambalaj ve Gıda teknolojileri fuarlarımızı pandemi kuralları çerçevesinden 2021 yılı ilk çeyreğinde gerçekleştirdik. Özellikle Rusya ve Özbekistan fuarlarımıza Türkiye’den yoğun bir katılım gerçekleşti. Kasım 2021 tarihinde İstanbul’da, Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı Türk Birliği Teşkilatı toplantıları ve mutabık kalınan ticari anlaşmalar çerçevesinde bu bölgelerde düzenlenen ticari sektörel fuarlarda ihracat hedeflerimiz doğrultusunda büyük fırsatlar ortaya koymaktadır.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    Babadan Oğula Geçen Bir Başarı Serüveni

    AYMAKSAN AYLA HAKKINDA; Firmamızda satış kavramı, sadece makine satmak şeklinde gerçekleşmez. Makinenin projelendirme ve imalat aşamasından başlayan, devreye alma ve sonrasındaki rutin çalışma sırasında devam eden, tecrübeleriyle müşterilerine çözüm sunan firmamızda % 100 müşteri memnuniyeti bizim makine satış kavramımızdır. Biz sadece ambalaj makinesi üretmiyoruz, müşterilerimize mühendislik hizmeti veriyoruz, işimize mühendisliğimizi katıyoruz. Farkımız burada yatar. Cemal AYLA Aymaks... Devamı »