Cuma , 18 Ekim 2024
HABERLER
ANASAYFA / Makaleler / Esnek Ambalaj Etiketlemede Termal Transfer Teknolojisi

Esnek Ambalaj Etiketlemede Termal Transfer Teknolojisi

Daha düşük maliyet ve yüksek performansla, gıda ve içecek üreticileri esnek ambalajın büyümesinde öncülük ediyor.

Esnek Ambalaj Etiketlemede Termal Transfer Teknolojisi
Esnek ambalaj tüketiciye kolaylık sağlamakla kalmıyor aynı zamanda daha iyi deneyim ve çevre dostu seçenek sunuyor. Tüm bunlar markalara rakiplerine karşı öne çıkma yeteneği kazandırıyor.

Termal transfer teknolojisinin faydaları
- Değişken verileri yazdırmak için ideal bir çözümdür.
- Önceden basılmış ambalaj filmlerine baskı yapabildiği için ambalaj stok maliyetine katkı sağlar.

Esnek ambalaj sektörü büyüdükçe birçok markanın kutu ve kaplardan esnek ambalaj seçeneklerine geçtiğini görürsünüz. Bunlara makarna ve bakliyat, cips ve kraker, dondurulmuş gıdalar, gazsız içecekler, baharatlar, kuru yemiş karışımları, şeker ve benzeri gıda uygulamaları örnek verilebilir.
Takip, izleme ve gıda güvenliğinde kritik bir rol oynayan tarih, fiyat ve parti kodları gibi değişken bilgileri paketinizde görünür şekilde görüntülemek için güvenilir bir baskı teknolojisi için termal transfer teknolojisi uygun çözümler sunar. Bu değişken bilgiler termal transfer teknolojisi aracılığıyla paketlere uygulanır.

Bu baskı teknolojisini esnek ambalajlama için bu kadar ideal kılan şey, termal transfer paket üstü baskı makinelerinin (TTO) üretim sürecinizi en üst düzeye çıkarmak için dikey ve yatay form, doldurma ve kapatma ekipmanlarına entegre edilmiş olarak çalışma kabiliyetleridir.

Neden termal transfer teknolojisi kullanılıyor?
Uygulamanıza bağlı olarak dayanıklılık gerekliliklerini hesaba kattığınızda baskı ömrünün ürün ömrü ile eşit olduğundan emin olmak istersiniz. Buna paketleme sırasında ısıya maruz kalacak şekilde tasarlanmış bir ürün örnek olabilir. Sos, hazır yiyecek gibi sıcak gıda ürünlerinin paketlenmesi sırasında ısı paketleme filmi boyunca yayılır bu nedenle mürekkebe etki eder ve eritebilir veya silebilir. Bu kısıtlama, hızlı kuruyan bir mürekkebin kullanılmasını gerektiren belirli paketleme hatlarının yüksek hızıyla daha da artabilir.

Esnek Ambalaj Baskı Çözümleri
Termal Transfer, herhangi bir ambalajı özelleştirmek için size maksimum esneklik sunabilir ve tüm logoları, sayıları, lineer barkodları, QR kodları ve karakterleri basmak için kullanılabilir.

Aşınmaya, lekelenmeye, elleçlemeye, dondurmaya, buhara, ısıya ve kimyasallara karşı direnç sunan bir wax/resin veya resin formülü gibi optimum bir termal transfer ribonu kullanarak bu baskının değişmesini veya yıpranmasını önleyebilirsiniz.

Bu baskı teknolojisi ayrıca size Avrupa yönetmeliklerine (1935/2004/EC) ve ABD FDA gerekliliklerine uyma yeteneği sağlayacak ve önceden basılmış olanlar dahil her türlü plastik ambalaj için mükemmel baskı nitelikleri sunacaktır!

ARMOR IIMAK termal transfer ribonları baskı süreçlerinizde ihtiyaçlarınızı karşılama konusunda alanında uzman ve dünya lideri olan bir firma olarak bu tip uygulamalar için APR600, NET FLEX+ XL, APX650, AXR100, AXR600 kodlu ürünlerini önermektedir.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    TANRIKULU, TOMRA TEKNOLOJİSİ İLE DÖNÜŞTÜRÜYOR

    Türkiye’nin önde gelen geri dönüşüm şirketlerinden Tanrıkulu Şirketler Grubu, kapasitesini ve verimliliğini TOMRA Sorting sensör tabanlı ayıklama makineleri ile arttırıyor. Tanrıkulu, Sakarya Akyazı’da faaliyete geçecek yeni pet geri dönüşüm tesisi için TOMRA makineleri ile son teknoloji yatırımlarına devam ediyor.... Devamı »