Dünyanın dört bir yanından yüzlerce katılımcıya ev sahipliği yapacak olan Türkiye ve Avrasya’nın en büyük kozmetik fuarlarından olan BeautyEurasia, binlerce profesyonel katılımcı ve alıcıyı bir araya getirmek üzere hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Fuar, sektörde söz sahibi olan markaların yeni ve yenilikçi ürünlerini sunarak katılımcılara sektörün gelişim seyrine dair geniş bir perspektif kazandırmayı amaçlıyor.
Kozmetik ve kişisel bakım sektörlerinin temsilcilerinin buluştuğu Avrasya’nın en büyüğü Uluslararası Kozmetik, Güzellik ve Kuaför Fuarı BeautyEurasia geçtiğimiz yıl ziyaretçiler ve katılımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. 27 ülkeden 453 katılımcı ve 82 ülkeden 600’ün üzerinde profesyonel satın almacının ağırlanarak toplamda 5.387 uluslararası ziyaretçinin yer aldığı BeautyEurasia bu yıl da sektör liderlerinin buluşma noktası olacak. Dünyanın önde gelen birçok seçkin kozmetik ve güzellik markasının yer aldığı BeautyEurasia, geçen sene bir önceki yıla kıyasla ziyaretçi sayısını %14 arttırarak, %27’si uluslararası olmak üzere, toplamda 128 ülkeden 19.799 ziyaretçiyi ağırladı. Fuara yabancı ziyaretçilerin katılım oranı da bir önceki seneye göre %10’luk bir artış gösterdi.
Fuarın yoğun talebine dikkat çeken BeautyEurasia Fuar Direktörü Filiz Mehmedova, “18 yıldır Türkiye’nin en önemli kozmetik fuarı BeautyEurasia’da son olarak 128 ülkeden 19.799 ziyaretçiyi ağırlayarak sektörün gelişimine ve ekonomiye katkı sağladık. Yeni ihracat fırsatlarına ev sahipliği yapan BeautyEurasia, bu yıl da özellikle yurt dışından gelen çok güçlü talep ve ilgi ile karşı karşıya.”
Kozmetik ihracatının temizlik ve hijyen ürünler başta olmak üzere tüm ürün gruplarında artış gösterdiğine vurgu yapan Mehmedova, “2023 yılı ilk dokuz ayında ise kozmetik ürünleri ihracatı geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 21,6 arttı ve 2,1 milyar dolara ulaştı. Kozmetik ihracatı ilk dokuz ayda tüm ürün gruplarında artış gösterdi. En yüksek ihracatın yapıldığı temizlik ve hijyen ürünleri ihracatı ise ilk yarıda yüzde 15,6 artarak 734,8 milyon dolara ulaşırken bebek hijyen ürünleri ihracatı ise yüzde 22,6 artarak 598,3 milyon dolara çıktı. Saç bakım ürünleri ihracatı yüzde 17,2, kişisel bakım ürünleri ihracatı yüzde 46,3 ve parfüm ve deodorantlar ihracatı ise yüzde 37,8 yükseldi. 2023 yılının ilk dokuz ayında ürün gruplarında talep ve ihracat artışının gerçekleştiğini deneyimledik. Türkiye kozmetikte önemli bir üretim ülkesi olarak öne çıkarken, ilave tedarik talebi de yüksek kalmaya devam ediyor.
Kozmetik sektörü 2023 yılının ilk dokuz ayında Türkiye’nin geneline göre ve birçok sektörün ortalamasının üzerinde ihracat artışı sağladı. Üçüncü çeyrekte yaşanan kozmetik ihracatının ivme kazanmasıyla birlikte görüyoruz ki BeautyEurasia güçlü bölgesel ağı ile Türkiye için yeni iş, ortaklık ve ihracat fırsatları yaratmaya bu yıl da devam edecek.
0 YORUM