Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Endüstriyel Tutkal Uygulamalarında Türkiye’deki Çözüm Ortağınız: ROBATECH

Endüstriyel Tutkal Uygulamalarında Türkiye’deki Çözüm Ortağınız: ROBATECH

Biz tutkallama süreçlerini optimize ediyoruz, siz bu katma değerin keyfini çıkarıyorsunuz A. U. HAKAN TANRIÖVEN Satış Müdürü / Sales Manager

Endüstriyel Tutkal Uygulamalarında Türkiye’deki Çözüm Ortağınız: ROBATECH
1. Firmanız yaklaşık 48 yılı aşkın köklü bir geçmişe sahip bulunuyor. Bu kapsamda, Robatech'in kuruluş süreci ve varlığını geliştirmek adına nasıl bir yol izlediğini anlatır mısınız?

Evet, sizin de ifade ettiğiniz üzere şirketimiz 2025 yılında kuruluşunun 50. yılını tüm dünyadaki Robatech organizasyonlarının katılım sağlayacağı 50. yılımıza özel 2 gün sürecek etkinlikler ile kutlayacak.

Robatech, 1975 yılında öncelikle Paketleme ile Konverting endüstrilerinin ihtiyacı olan endüstriyel tutkal uygulama makine ve ekipmanlarını üretmek amacı ile İsviçre'nin Muri kasabasında Mr. Hans Meyer tarafından kurulan bir makine imalat şirketidir. Kurucumuz Mr. Hans Meyer halen hayatta olup ve zaman zaman şirketimizi ziyaret etmektedir. Mr. Hans Meyer’ın 1990 yılarının sonlarına doğru şirketi ikinci nesle yani oğlu Mr. Marcel Meyer'a emanet etmesinin ardından Robatech, hemen hemen tutkal uygulamalarının yer aldığı tüm endüstrilerde global olarak büyüme sürecine girmiştir. Bu başarılı dönem sayesinde Robatech firması 2018 yılına kadar tüm dünyada alanında söz sahibi olan bir firma haline geliyor.
2018 yılında Mr. Marcel Meyer görevini şirkette uzun süre boyunca CFO olarak görev yapan yakın çalışma arkadaşı şimdiki CEO'muz Mr. Martin Meier’a bırakıyor. Son 5 yıldır Mr. Martin Meier liderliğinde Robatech firması, dünya çapında 90 organizasyona ve 700 civarı çalışan sayına ulaşan alanında lider bir firma haline gelerek uzun dönemli hedeflerine emin adımlar ile ilerlemeye devam ediyor. Bizlerde, bu ifade ettiğim başarılı süreçte 1996 yılından itibaren ülkemizde Robatech ürünlerin satış ve satış sonrası teknik destek hizmetlerini sürdürmekteyiz.




2. Endüstriyel sıcak tutkal ve soğuk tutkal uygulamaları alanlarında dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olarak yer alıyorsunuz. Sektöre sunduğunuz ürün yelpazenizden ve hizmetlerinizden bahsedebilir misiniz?

Endüstriyel tutkal uygulamaları, birçok endüstrinin üretim sürecinin içerisinde üretim proseslerinin verimli bir şekilde yürütülmesi için gerekli olan alternatifsiz süreçlerdir. Bu uygulama, endüstriyel üretim süreçlerinde etkin bir şekilde kullanılmak üzere tasarlanmıştır. Bu nedenle alanında hizmet veren firmaların her zaman yüksek seviyede ürün ve hizmet kalitesi ile sürdürülebilir çalışmalar yapabiliyor olması gerekir. Ayrıca, çevre hassasiyeti taşıyan eğitimli ve yetkin ekipler tarafından sunulması gereken hizmetler kapsamına girmektedir.
Robatech Türkiye olarak paketleme, konverting, otomotiv, mobilya, tekstil, inşaat, grafik, matbaa, disposable, yatak ve çeşitli endüstriler adı altında 9 ana endüstride yer almaktayız. 39 kişilik ekibimiz ile birlikte bin 700'e yakın müşterimize hizmet sunuyoruz. Ürün yelpazemizin içerisinde küçük, orta ve büyük olmak üzere 3 ayrı tutkal eritme ünitesi, çeşitli formlarda tutkal uygulaması yapan aplikasyon kafaları, tutkal transfer hortumları, kalite kontrol sistemleri, tutkal uygulama kontrol sistemleri gibi birçok ürünün satış ve teknik servis hizmetini vermekteyiz.



3. Yeni ürün/proje veya yatırım planlarınız bulunuyor mu?

İsviçre Muri’deki genel merkezimizde bulunan AR-GE departmanında 22 kişilik ekimizle yüksek teknolojiye sahip, kullanıcı dostu, sürdürülebilir, çevreye duyarlı ve karbon ayak izimizi azaltmaya yönelik inovatif ürünleri tasarlayarak sektörün kullanımına sunmaya devam etmekteyiz.
2022 yılı sonunda Robatech Türkiye yönetim ekibi olarak genel merkezimiz ile yapılan görüşmeler sonucunda Robatech AG Türkiye’de 100 Milyon TL tutarında yeni bir bina yatırımı yaparak satış, satış sonrası hizmetler ve montaj tesisi kurma kararı aldı. Söz konusu yatırımımız Kocaeli Alikahya Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alacak. Geçtiğimiz sene itibarı ile bu yatırım için 3 bin metrekarelik arsa alımımızı tamamladık. Yeni binamızın tüm tasarımı uluslararası LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) sertifikasına ve Yeşil Bina özelliklerine uygun olarak yapıldı. Kasım ayı itibarı ile genel merkezimize gönderilen onay sonrası bir aksilik olmaması halinde ise 2024 yılı ortası itibari ile bina inşaatımızı başlatarak 2025 yılı mayıs ayında yeni binamızda hizmetlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz. Sizlerin vesilesi ile bu güzel haberi sektörümüz ile paylaşmış olmak gurur verici.



4. Bilgi ve birikimlerinizden yola çıkarak satış öncesi ve satış sonrasında müşterilerinize sunduğunuz teknik destek çalışmalarınızı nasıl sağlamaktasınız? Satın almalarda müşterilerinize nelere dikkat etmelerini önerirsiniz?

Ben Robatech firmasında 2000 yılından bugüne 23 yıldır aralıksız çalışmaktayım. Hiçbir firma kusursuz değildir ancak kusursuz olmak için her firma sürekli çalışmaya ve gelişmeye devam etmek mecburiyetindedir. Aksi takdirde sektör onu kabul etmez. Yukarıda da ifade ettiğim gibi bizim işimiz, ürünlerimizin imalat ve üretim süreçlerinin en kritik alanlarında dahi mükemmele yakın performans ile çalışmayı zorunlu kılan bir iş. Bu da inanın gerçekten göründüğü gibi kolay olmayan uzun bir süreç. Bu süreçte müşterilerinizin isteklerine doğru ve zamanında cevap vermek, onların daimi memnuniyetini oluşturmak ve sürdürülebilir kılmak gerçekten işini seven profesyonel bir ekibin uzun yıllardır uyum içinde çalışması sonucunda başarılabilecek bir takım oyunu. Kendimi gerçekten bu takımın 23 yıldır bir parçası olduğum için şanslı hissediyorum.
Bu noktada müşterilerimiz Robatech Türkiye'nin ülkemizde ve yakın bölgemizde alanında lider bir kuruluş olduğunu bizimle çalışarak deneyimlemekte ve bize güvenerek ürünlerimizi ve hizmetlerimizi satın alarak son 27 yıldır bizi desteklemekte. Bu sebeple buradan sizin aracılığınızla tüm Robatech kullanıcılarına, Robatech ürünlerine ve Robatech Türkiye ekibine göstermiş oldukları sadakat ve güven için çok teşekkür ediyorum.



5. Robatech'in dünyadaki yerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

Robatech ifade ettiğim gibi alanında dünya lideri durumundadır. Benim görüşümce bir şirketin lider olarak tanımlanması için en fazla ciroyu yapması veya en fazla çalışana sahip olması değil; o şirketin sadece bir alanda değil tüm faaliyet alanlarında lider olması ve olmak için çaba sarf etmesi anlamını taşımaktadır. Şirketler için asıl liderlik, bu konuma gelmek ve daha zoru da bu konumda kalabilmektir. Her yönetici firmasının en üst sırlarda olmasını arzu eder fakat şunu da unutmamak gerekir ki, bizim sektördeki konumumuzu her zaman en doğru değerlendirecek olan müşterilerimizdir.

6. Firmanızı yönetirken sizin için önem arz eden kriterler nelerdir?

Bu konu başlı başına bir röportaj konusu olmak ile birlikte şunu da belirtmek isterim; bir insanın işini severek yapması başarının %50'sini getirir. Geriye kalan %50’lik kısım ise kişinin kendisini yetiştirmesi ve geliştirmesine bağlıdır. Ben bu zamana kadar her zaman işimi severek ve önemseyerek yaptım ve yapmaya da devam ediyorum. Aynı şekilde işini seven ve önemseyen çalışma arkadaşları ile beraber çalışmaya özen gösteriyorum. Genç çalışma arkadaşlarıma çok güveniyorum. Edindiğim tecrübeleri onlar ile mümkün olduğunca paylaşmaya çalışıyorum. Umarım, bunda da başarılı oluyorumdur.



7. Sektörel anlamda sıkça karşılaşılan sorunlardan bahsedecek olursanız neler söylersiniz? Bu sorunlara getirdiğiniz çözümler nelerdir?
Makine imalat sektörünün majör birçok problemi var. Burada bunlardan 3’ü nedir derseniz:


1-Kalifiye, teknik ve ara eleman
2- Kalıcı ve süreklilik arz eden makine imalat sektörüne özel olarak planlanan uzun dönemli devlet destek politikalarının oluşturulması ve uygulanması.
3-Teknolojik ve inovasyon değeri yüksek makine imalatının desteklenmesi.

Biz Robatech olarak bu 3 sorun için de çözüm üretemeyecek durumdayız fakat bu hiçbir şey yapmıyoruz, yapmayacağız anlamına da gelmemeli. Faaliyet alanlarımızın içinde olan sektör deneklerine üyeyiz. Bunlar; ASD (Ambalaj Sanayicileri Derneği),  AMD (Ambalaj Makineleri Üreticileri Derneği) ve İBİA (Uluslararası Yatak Endüstrisi Derneği). Yer aldığımız tüm bu sektörel derneklerde görev aldığımız alanlarda yukarıda bahsettiğim konular çerçevesinde elimizden geldiğince çalışmalar yaparak bu sorunların çözüme kavuşması için çaba sarf etmekteyiz.

8. Son olarak neler söylemek istersiniz?

2024 yılının tüm dünyaya ve en başta da ülkemize; sağlık, mutluluk, huzur başarı ve bolca sevgi getirmesini dilerim. Umarım 2024 yılı dünya barışı, insan hakları, çevre koruma, sağlık, eğitim ve daha birçok konuda ilerleme kaydedeceğimiz bir yıl olur.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Soma'da Maden Faciası

    Soma'da Maden Faciası

    Yaklaşık 6 bin işçinin çalıştığı Manisa'nın Soma ilçesinde kömür ocağında, vardiya değişimi sırasında 600 işçinin bulunduğu madende facia yaşandı.... Devamı »