Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Gündem / Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun

Çizgi altı reklamların çoğu, matbaa ürünlerinden oluşur. Bu yüzden yapacağınız çalışmanın iyi bir matbaa firması ile çalışması önemlidir. Sude Ajans olarak Çizgi altı reklamları sizin için sıraladık!

Çizgi Altı Reklam ile Çizginiz Olsun
Çizgi Altı Reklam Nedir?
İngilizce karşılığı, ‘‘Below the line adversting’’ (BTL) olan, Televizyon, radyo gibi kitlesel hitap özelliği olmayan, kitle iletişim araçları olmadan yapılan, tasarlanan, basılan veya hazırlanan materyaller tarafından yapılan reklamlara çizgi altı reklam denir. 
 
Çizgi Altı Reklam Çeşitleri
 
1)El İlanları (Broşür)
Direkt olarak hedef kitleyi temel alır ve dağıtılmak üzere tasarlanır. 
 
2) Katalog Tasarımı
Kataloglar kurumsal kimliğin oturması açısından önem teşkil eder. El ilanların basılı ve çoklu sayfa olanlarıdır. Markayı direkt olarak hedef kitleye tanıtmak istiyorsanız, profesyonel bir katalog tasarımı yaptırmanız gerekir.
 
3) Afiş ya da Poster Tasarımı 
Afişler ya da posterler markanın görünürlüğü artıran en önemli reklam çalışmalarından birisidir.  
 
4) Ambalaj Tasarımı 
Ambalaj tasarımı çizgi altı reklam çalışmalarının en başarılı örneklerinden birisidir. 
 
5) Promosyon Ürün Tasarımı
Kalem, kupa, kutu, anahtarlık vb. promosyon ürünlerinin tasarımı ile yapılan çalışmalar da çizgi altı reklam çalışmaları içerisindedir. Bu çalışma, hedef kitlenin aklında aklında kalmak amacıyla yapılır. Örnek vermek gerekirse; X firmasından aldığınız ve üzerinde o markanın logosunu taşıyan bir kalemi belki de yıllarca kullanabilirsiniz. 
 
6) Mailing Tasarımları
Mailing, elektronik posta yoluyla hedef kitleye gönderilen mesajları içerir. Markaların, hizmet ve ürün kampanyalarını bilgi veren görsel tasarımları içerir. 
 
7)Dergi veya Bülten Tasarımları 
Kurumsal ya da büyük markaların kullandığı çizgi altı reklam türlerinden birisi olan dergiler veya bültenler, hedef kitlede farkındalık yaratmak amaçlı olarak hazırlanır ve yayınlanırlar. Buradaki amaç farkındalık yaratmanın yanı sıra, marka ile ilgili güncel bilgilendirmelerin de haber verilmesidir. 
 
8)CD Kapak Tasarımı
Oyun konsolu ya da film, müzik CD kapak tasarımlarını da ambalaj tasarımı gibi düşünebiliriz. Bu etkinin gücü pazarlamada yok sayılamaz. 
 
9)Etiket Tasarımı
Ürünün kimlik belgesini etiketler oluşturur. Etiketi olmayan bir ürün tüketici nezdinde olumsuz imaj uyandırır. Etkili bir biçimde tasarımı yapılmış etiketler son derece etkili bir pazarlama silahıdır. 
 
10) Event (Etkinlik) Organizasyonları
Markanın hedef kitlesine yönelik hazırladığı çalışmalar bütününü oluşturur. 
Bir markanın, kendi hedef kitlesi üzerinde; davet, tanıtım, lansman, bilgilendirme ve benzeri alanlarda ilgi uyandırmak amacı taşınarak, düzenlenen organizasyonlara etkinlik organizasyonları adı verilir.
 
Çizgi Altı Reklamların Avantajları Nelerdir?
 
• Çizgi altı reklamların en önemli avantajı, direkt olarak doğru kitleye ulaşabiliyor olmasıdır. Buradaki hedef kitleden kasıt; belli segmentasyonda, olan seçilmiş hedef kitledir. Misal vermek gerekirse; televizyona verilen reklamın, kimlere gösterileceğini tam olarak belirleyemezsiniz. Fakat, çizgi altı reklamlarda; yaş, cinsiyet, yaşanılan bölge vb. özel kampanya düzenleyebilir, reklam kampanyası oluşturabilirsiniz. 
• Çizgi altı reklamlar, kitlesel reklamlardan daha uygun bütçeyle yapılır.
• Marka olma ve markalaşma yolunda önem taşır. 
• Çizgi altı reklamların bir diğer avantajı da, dokunma, tat alma, görme, hissetmeye yönelik çalışmalar yapılabilmesidir. Örneğin; bir parfüm markasının üzerinde kendi kokusu olan bir ürün fotoğrafı, firma logosu olan bir kart dağıtması gibi.
 
Sude Yayıncılık Ajans olarak sizlere, Çizgi altı reklam çalışmalarınızda destek vermekten mutluluk duyarız. 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Muratbey’in Yeni Lezzeti Raflarda

    Muratbey’in Yeni Lezzeti Raflarda

    Yenilikçi ürünleri ile peyniri günün her saati tüketilebilen sağlıklı bir atıştırmalığa çeviren Muratbey, yeni atıştırmalık ürünü TOPİ peyniri tüketicilerin beğenisine sundu.... Devamı »