Cumartesi , 18 Ocak 2025
HABERLER
ANASAYFA / Geri Dönüşüm / Cargill, Ülkemizdeki Çiftçilerin Verimliliği ve Refahını Arttırmak Üzere 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programını İkinci Yılında Sürdürüyor

Cargill, Ülkemizdeki Çiftçilerin Verimliliği ve Refahını Arttırmak Üzere 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programını İkinci Yılında Sürdürüyor

CARGILL Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.cargill.com.tr

Cargill, Ülkemizdeki Çiftçilerin Verimliliği ve Refahını Arttırmak Üzere 1000 Çiftçi 1000 Bereket Programını İkinci Yılında Sürdürüyor
Gıda, tarım ve endüstriyel alanda 70 ülkede faaliyet gösteren Cargill, ülkemizdeki çiftçilerin verimliliği ve refahını artırmak üzere 1000 Çiftçi 1000 Bereket programını ikinci yılında sürdürüyor. Program kapsamında ekimden hasada kadar eğitim, dijital tarım araçlarına erişim ve tarlalarına özel danışmanlık hizmeti alan çiftçiler, yüzde 26’ya varan oranda verim artışı sağlarken aynı zamanda tarlada sıfır atık yönetimini uyguluyor.

1000 Çiftçi 1000 Bereket programı, çiftçilerin verimini artırmak, geçim kaynaklarını güçlendirmek, tarımda sosyal ve dijital dönüşümü gerçekleştirmek ve sürdürülebilir tarım uygulamalarını yaygınlaştırmak amacıyla 2019 yılında hayata geçirildi. İkinci yılında proje, 70 bin futbol sahası büyüklüğüne denk gelen bir alana etki etti. Tarım ve gıda alanında Türkiye’de ilk kez sosyal etki hesaplaması yapılan program olma özelliği de taşıyan  1000 Çiftçi 1000 Bereket’e, 2020 yılında yapılan her 1 TL’lik yatırımın, 2,78 TL değerinde sosyal getirisi olduğu görüldü.

Sezon başında yüzde 15 olarak belirledikleri verim artış hedefini aşarak, program kapsamındaki çiftçilerin yüzde 26’ya varan oranda verim artışı elde ettiklerini açıklayan Cargill Gıda Orta Doğu, Türkiye ve Afrika Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Murat Tarakçıoğlu; “Bu program Cargill’ in, çiftçilerin refahını artırmak üzere gerçekleştirdiği projelere güzel bir örnek teşkil ediyor. 2.200’ü aşkın çiftçinin hayatına dokunduk. ‘Tarlada Sıfır Atık Yönetimi’ projesini hayata geçirdik. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İTÜNOVA Teknoloji Transfer Ofisi projesinde Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu yönetiminde ve Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı (PAGEV) iş birliğinde, tohumdan ürüne yaşam döngüsü atık sorununa çiftçi lehine kolaylaştırıcı çözüm için çalıştık” dedi.

Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu tarafından programa katılan tüm çiftçilere “Tarlada Atık Hasadı Başladı” başlıklı eğitimler sunulurken, proje çerçevesinde ortalama 2 bin 860 kg tehlikesiz plastik atık ve 400 kg tehlikeli atık toplandı. Toplanan plastik atıklar PAGEV Geri Dönüşüm İktisadi İşletmesi (PAGÇEV) koordinasyonunda çapak veya granül haline getirilerek plastik hammadde niteliğine ulaştırılırken 117 kg sera gazı salımı engellenerek, 16 bin 513 kW / h enerji tasarrufu sağlandı. Böylece 6,5 m3 düzenli depolama alanından kazanç sağlanarak, 7,6 m3 petrol tasarrufu da sağlanmış oldu.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Plastikler topluma birçok fayda sağlar ve günlük hayatımızda yaygın olarak kullanılırlar: hafiftirler, ucuzdurlar ve uyarlanabilirler. Bununla birlikte, plastiklerin üretimi, işlenmesi ve bertarafı sürdürülebilir değildir ve çevre ve insan sağlığı için büyük bir küresel tehdit oluşturmaktadır. Bitki bazlı hammaddelerden elde edilen yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir plastiklerin çevre dostu olarak işlenmesi ideal bir çözüm olacaktır. Şimdiye kadar, teknolojik zorluklar çok büyük old... Devamı »
  • Olivtech ve Ekoloji İzmir Sona Erdi

    Olivtech ve Ekoloji İzmir Sona Erdi

    İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde İZFAŞ tarafından 16 – 19 Nisan 2015 tarihleri arasında Fuar İzmir’de organize edilen Ekoloji İzmir – 6. İzmir Organik Ürünler Fuarı ile Olivtech – 5. Zeytin, Zeytinyağı ve Teknolojileri Fuarı sona erdi.... Devamı »