Yeni dönemde Başkan Vekilliklerini ise Hakan Fidan, M. Akın Akçalı ve Kenan Baytaş üstlendi. Önümüzdeki iki yıllık süreçte boya sektörüne liderlik edecek olan Ahmet Yiğitbaşı’nın ajandasında sektörel sorunların çözümüne yönelik çalışmalara ağırlık verilmesi ilk sırada yer alıyor.
İç ve dış pazarlardaki büyüklüğü 3 milyar dolara ulaşan ve dünya boya pazarından yüzde 2 pay alan Türk boya ve hammaddeleri sektörü, Avrupa’nın en büyük 5’inci üreticisi konumunda bulunuyor. BOSAD, sektörden 80’e yakın kuruluşu çatısı altında toplayan üye profili ile yüksek bir mesleki temsil gücüne sahip. BOSAD üyelerinin oybirliği ile Yönetim Kurulu Başkanlığı’na seçilen Ahmet Yiğitbaşı, halen Yaşar Holding Boya Grubu Başkanı olarak görev yapıyor. Yiğitbaşı, aynı zamanda Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı.
BOSAD’ın yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Ahmet Yiğitbaşı (DYO), Altuğ Akbaş (Kalekim), M. Akın Akçalı (Akçalı), Kenan Baytaş (Merbolin), Ahmet Faik Bitlis (Polisan), Mustafa Deryal (Kardelen), R. Şükrü Ergün (Jotun), Hakan Fidan (Palet Kimya), Ersin Kayalar (Kayalar), Semih Kılıç (AkzoNobel), Levend Kokuludağ (Arkem), Tayfun Küçükoğlu (Betek), Erol Mizrahi (Polisan), Serdar Oran (DYO), Feridun Uzunyol (Eminiş).
BOSAD Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yiğitbaşı, seçim sonrası yaptığı ilk açıklamada, bayrağı devraldığı Ahmet Faik Bitlis’e bugüne kadarki çalışmaları ve sektöre katkıları dolayısıyla teşekkür ederek şunları söyledi: “Türk boya sektörünün gerek ülkemiz gerekse uluslararası alandaki büyümesini sürdürmesi amacıyla yürütülen çalışmalara 2015-2017 yılı döneminde de devam edeceğiz. Sektörümüzün çözüm bekleyen sorunları karşısında adımlarımızı hızlandırmayı hedefliyoruz. Temel hammaddelerin üretimi, teknik ve yasal düzenlemeler ile AB entegrasyon süreci gibi başlıklar öncelikli gündem konularımız arasında yer alıyor.”
Doğu Avrupa, Rusya ve Türki Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Kuzey Afrika çemberinde bölgenin en büyük boya üreticisi olan Türkiye’nin, uluslararası alandaki bilinirliğinin artırılmasına yönelik çalışmaların da süreceğini belirten Yiğitbaşı, geçtiğimiz aylarda BOSAD ve Artkim Fuarcılık çatısı altında birleşen “PaintistanbulTürkcoat Fuarı”’nın bu açıdan büyük önem taşıdığını ifade etti.
Ahmet Yiğitbaşı Kimdir?
Aachen Teknik Üniversitesi’nde (Almanya) Makina Mühendisliği bölümünde öğrenim gördükten sonra, Yakıt Mühendisliği dalında Yüksek Lisansı’nı tamamlayan Ahmet Yiğitbaşı; iş yaşamına 1987’de Almanya Bonn’da UnionKraftstoff (UK)’da başladı. 1989’da Yaşar Boya ve Kimya Grubu’na katılan ve 1989-1990 yılları arasında Desa Makina ve Kazan San. A.Ş.’de çalışan Yiğitbaşı; daha sonra sırasıyla, 1990-1992 yılları arasında Botaş Ambalaj San. A.Ş.’de Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı, 1992- 1996 yılları arasında Genel Müdür, 1996-2001 yılları arasında Ambalaj, Otomotiv Boyaları, Endüstriyel Boyalar, İnşaat Boyaları, Matbaa Mürekkepleri dahil olmak üzere, farklı iş ünitelerinden sorumlu Başkan Yardımcısı ve 2001-2006 yılları arasında Yaşar Holding Boya ve Kimya Grubu Başkanı, Ocak 2006-Mayıs 2009 yılları arasında Yaşar Holding Dış Yatırımlar ve Yeni Projeler Başkanı olarak görev yaptı.
Boya sektörünün meslek örgütü BOSAD’ın 2007-2009 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığını üstlendi.
Mayıs 2009’dan bu yana Yaşar Holding Boya Grubu Başkanlığı, Mart 2010’dan itibaren ise Yaşar Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir.
İngilizce, Almanca ve Fransızca bilen Yiğitbaşı; evli ve 2 çocuk sahibidir.
BOSAD Hakkında:
BOSAD, Temmuz 2003’te 9 kurucu üye ile (Betek Boya San. Tic. A.Ş., ÇBS Boya San. Tic. A.Ş., DYO Boya Fabrikaları A.Ş., DYO Matbaa Mürekkepleri San. Tic. A.Ş.,Jotun Boya San. Tic. A.Ş., Marshall Boya ve Vernik San. Tic. A.Ş.,Meges Boya San. Tic. A.Ş.,Polisan Kimya San. Tic. A.Ş., SG-Weber Yapı Kimyasalları San. Tic. A.Ş.,) başladığı mesleki kuruluş sürecini tamamlayarak, 2014 yılı sonu itibari ile 80 üyeye ulaşmış bulunuyor. Kayıtlı ekonomi içinde temsil edilen, “Ulusal Boya Sanayi” içindeki katılımcı payının yüzde 85’e ulaşmasıyla önemli bir aşama kaydeden BOSAD, kuruluş sürecini takiben yaptığı etkin çalışmalar ile “Meslek Örgütü” olarak tanımlanan bir sektör gücünü bünyesinde barındırıyor.
0 YORUM