Cuma , 03 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / HER MÜŞTERİ BİZİM İÇİN ÖZGÜN VE ÖZELDİR

HER MÜŞTERİ BİZİM İÇİN ÖZGÜN VE ÖZELDİR

MUSTAFA EMEKSİZOĞLU 3MEKSAN KALIP VE PLASTİK A.Ş GENEL MÜDÜRÜ

HER MÜŞTERİ BİZİM İÇİN ÖZGÜN VE ÖZELDİR
 
3MEKSAN HAKKINDA:
 
3MEKSAN KALIP VE PLASTİK A.Ş olarak plastik şişirme kalıp sektöründeki 35 yıllık bilgi birikimimiz ve deneyimimizle siz değerli müşterilerimize, profesyonel üretim ve tasarım ekibimiz ile birlikte hizmet vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1200 m² kapalı alana sahip olan fabrikamızda siz değerli müşterilerimize plastik şişirme kalıpları imalatı yapmaktayız.
 
MUSTAFA EMEKSİZOĞLU
3MEKSAN KALIP VE PLASTİK A.Ş
GENEL MÜDÜR 


 
Sizce Türkiye kalıp sektöründe Dünya’nın neresinde konumlanıyor? 

Bildiğiniz üzere kalıp sektörü kendi içerisinde çok çeşitli dallara sahiptir. Biz Şişirme Kalıpları üretiyoruz. Türkiye bu konuda Avrupalı üreticilerle yarışır durumdadır. Hem Ar Ge konusunda hem üretim parkuru hem de kalifiye teknisyen konusunda iyi durumdayız. Nitelikli hammaddeye ulaşım konusunda da sıkıntı yaşamıyoruz. Makine üreticileri ile koordinasyon halinde olmamız pozisyonumuzu güçlendirmektedir.

 
Başlıca Pazarlarınız nereler? 

Biz sadece belli pazarlar ile değil aynı zamanda bütün Dünya ile iş yapmak istiyoruz. Bu yıl ağırlıklı olarak Güney Afrika, Asya ve Avrupa’ya satışlarımız oldu.
 

COVID-19 satışlarınız ne şekilde etkiledi? 

Salgın bize çok önemli bir konuyu tekrar hatırlattı “Kişisel bakım ve temizlik”. Bununla birlikte dezenfektan, kolonya, vb. gibi koruyucu-önleyici kozmetik ürünlere dünya genelinde talep arttı. Bu hem plastik ambalaj üreticileri için hem de bizim için yeni fırsatlar doğurdu. Müşterilerimize özgün ambalaj tasarımları yaptık. Bu tasarımları kalıplayarak satışını gerçekleştirdik. Covid-19 süresince üretimimizde ve satışlarımızda artış oldu. 2020 yılında 14 kişi olan ekibimiz bugün 30 kişiye ulaştı.
 

Tasarımdan bahsettiniz. Bu konuyu biraz açar mısınız? 

Tamamı lisanslı 3D programlar kullanmaktayız. Tasarım ekibimizde şu an 5 teknisyen istihdam ediyoruz. Her müşteri bizim için özgün ve özeldir. İhtiyaçlarını anlamak işin temelini oluşturuyor. Son kullanıcının kullanımını kolaylaştıran, sağlam ve görsel anlamda da güzel ambalajlar tasarlamak üretim ve satışın temelini oluşturuyor. Üretime geçmeden önce her müşteriye özgün tasarım yapıp bunu müşteri onayına sunuyoruz. Onayını aldığımız tasarımlarımızı kalıplamadan önce olası hatalar için risk analizine sokuyoruz. Sonrasında üretime başlıyoruz.
 

Satış sonrası hizmetlerinizden de bahseder misiniz? 

Tasarım hayal etmekle düşünmekle başlar. Müşterilerimizin düşüncelerini bilgisayar ortamında canlandırarak sürece ortak oluyoruz. Tabi ki satışımız üretimin tamamlanması ve kalıpların teslimi ile son bulmuyor. Kalıpların müşterilerimizin fabrikalarındaki makinelerinde test edilmesine de ortak oluyoruz. Montajı yapıldıktan sonra test ve deneme çalışmalarına katılıyoruz. Nihai ambalaj ürününü kalıptan çıktıktan sonra analiz ediyoruz.
Arıza durumunda 3MEKSAN saha ekiplerini müşteri fabrikasına yönlendiriyoruz ve yerinde müdahale ediyoruz. Yerinde müdahalenin olmadığı durumlarda kalıpları fabrikamızda inceliyoruz.



 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

    Hayat Kimya Büyümede Hız Kesmiyor

    Ev bakım, temizlik kâğıtları ve hijyen kategorilerinde hızlı tüketim sektörünün devlerinden Hayat Kimya; üretim, teknoloji, insan kaynakları, marka ve AR-GE’ye odaklanarak büyümeye devam ediyor... Devamı »