Çarşamba , 23 Nisan 2025
HABERLER
ANASAYFA / Geri Dönüşüm / BAŞATLI, Yeniden Yapılandırdığı PET Geri Dönüşüm Tesisi'ni TOMRA Teknolojileri ile Güçlendiriyor

BAŞATLI, Yeniden Yapılandırdığı PET Geri Dönüşüm Tesisi'ni TOMRA Teknolojileri ile Güçlendiriyor

Başatlı, yeni tesis yapılandırmasında yine TOMRA optik ayıklama makineleriyle yaptığı teknoloji yatırımı sayesinde hem PET çapak ürün kalitesini hem de üretim kapasitesini artırmayı hedefliyor.

BAŞATLI, Yeniden Yapılandırdığı PET Geri Dönüşüm Tesisi'ni TOMRA Teknolojileri ile Güçlendiriyor
www.tomra.com 

1953 yılında Kayseri’de kurulan Başatlı, Kocaeli’nde kurulu tesisinde “Sıfır Atık Politikası” ilkesi ile PET ve plastik ambalaj malzemeleri son teknolojiyi kullanılarak geri dönüştürüyor. Şeffaf, yeşil ve mix PET çapakları üreten Başatlı, 2019 yılından bu yana TOMRA optik ayıklama makineleri ile operasyonlarını sürdürüyor.

PET Geri Dönüşüm alanında yatırımlarını artıran Başatlı, yeniden yapılandırdığı tesisi için ek olarak bir adet TOMRA AUTOSORT® şişe ayıklama ve iki adet INNOSORT FLAKE çapak ayıklama makinesinin alımını gerçekleştirdi. Yeni makinelerinin kurulumu ardından 2022 yılının başında aktif olarak çalışmaya başlayacak tesiste, PET çapak üretim kapasitesinin ve ürün kalitesinin artırılması hedefleniyor. 

Başatlı, 14.000 m2 açık ve 10.000 m2 kapalı alana sahip tesisinde şişe ayırma bölümünde 3 adet AUTOSORT, çapak ayıklama bölümünde 2 adet TOMRA AUTOSORT® FLAKE olmak üzere toplam beş TOMRA optik ayıklama makinesinin avantajları ile faaliyetlerine devam ediyordu. Yeni tesis yapılandırması ile kapasite artırımına giden Başatlı, ek olarak TOMRA AUTOSORT® ve iki adet INNOSORT FLAKE makinelerini de teslim aldı. 

Türkiye’de Geri Dönüşüme Yatırım Zamanı
Başatlı tesislerinde geri dönüştürülen PET çapakların yaklaşık yüzde 80’i ihraç ediliyor ve ihraç edildiği ülkelerde genellikle levha üretiminde ve yüksek kaliteli geri dönüşüm PET çapak kullanılan üretimlerde değerlendiriliyor. Yıllık 30.000 ton üretim kapasitesine sahip Başatlı, 2,5 ton/saat üretim kapasitesinden 5 ton/saat PET çapak üretimine gelişimi hedefliyor. 

TOMRA makinelerinin çok hızlı bir şekilde yüksek kapasitede yüksek kaliteli ürüne ulaşılmasını sağladığını belirten Ömer Faruk İbrahimağaoğlu; “TOMRA’nın optik ayıklama makinelerini kullanarak atık plastiklerden en iyi hammaddeyi üretebiliyoruz. PET çapaklarımızın ihracat hacmindeki talepleri göz önünde bulundurarak kalite ve kalite kontrolde çok hassas bir üretim sürecini yönetiyoruz.” dedi.

TOMRA Sorting Geri Dönüşüm Türkiye ve Orta Doğu Satış Müdürü Serkan Orhan ise; “ INNOSORT FLAKE’in sunduğu yükseltilmiş performans sayesinde, TOMRA Recycling birbirine mükemmel bağlı makineleri ile PET ve poliolefınler (PO) için hem şişe hem de çapak ayıklamasını içeren tamamen optik bir ayıklama hattı sunabiliyor. AUTOSORT malzemenin ön ayıklaması için kullanılırken, INNOSORT FLAKE ve AUTOSORT FLAKE çapak ayıklaması için kullanılıyor.” dedi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Firmanız için Reklam Neden Önemlidir?

    Burada reklamda söz konusu olan mal geniş anlamda, bir ihtiyaç ve isteği doyurma özelliği olan ve değişime konu olabilen bir şeydir. Mal, fiziksel bir nesne olabileceği gibi, bir hizmet ya da bir düşünce de olabilir.... Devamı »
  • Türkiye'nin İhracat Tarihi

    Türkiye'nin İhracat Tarihi

    Onur Ambalaj İhracat Operasyon Uzmanı Bilal Demircan, ülkemizin istikrarlı ve sağlıklı bir büyüme göstermesine olanak sağlayan ihracat kanadının günümüze kadar ulaşan uzun ve başarılı yolculuğunu anlattı.... Devamı »
  • Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Selüloz ve Sudan Çevre Dostu Plastik

    Plastikler topluma birçok fayda sağlar ve günlük hayatımızda yaygın olarak kullanılırlar: hafiftirler, ucuzdurlar ve uyarlanabilirler. Bununla birlikte, plastiklerin üretimi, işlenmesi ve bertarafı sürdürülebilir değildir ve çevre ve insan sağlığı için büyük bir küresel tehdit oluşturmaktadır. Bitki bazlı hammaddelerden elde edilen yeniden kullanılabilir ve geri dönüştürülebilir plastiklerin çevre dostu olarak işlenmesi ideal bir çözüm olacaktır. Şimdiye kadar, teknolojik zorluklar çok büyük old... Devamı »