Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar POLYMAK MÜHENDİSLİK

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar POLYMAK MÜHENDİSLİK

Hüseyin BÖLÜKÇÜ

Avrasya Ambalaj Fuarı Mini Röportajlar POLYMAK MÜHENDİSLİK
1. Firmanızdan kısaca bahsedebilir misiniz?

Polymak Mühendislik olarak 25. Yılımızı kutluyoruz. 25 yıldır sektörde faaliyet gösteren bir firmayız. Tedarikçi bir firmayız. Satış ve Pazarlama yapan bu işleri yaparken, temsilcilik ve distribütörlük bazında faaliyet yapan bir firmayız. Farklı ürün gruplarımızı bünyemizde barındırıyoruz. Buraya katılma amacımız olan konveyör ürünleri ve aksesuarları gibi ürün gruplarımız olduğu gibi, lineer ürün gruplarımız, Mühendislik plastiklerinden oluşan ürün gruplarımız bir de Test dolum konektörlerinden oluşan ürün gruplarımız var.  Bu bağlamda bakıldığı zaman 4 ürün grubu olarak faaliyetimize devam ediyoruz. Bu şekilde ifade edebiliriz açıkçası.

2. Fuar nasıl geçiyor öncelikle katılım oranından memnun musunuz?

Genel itibariyle iyi geçiyor. Katılım oranı da günden güne artarak devam ediyor. Bu artışın yarın son günü olmasıyla birlikte devam etmesini umuyorum. Genel itibariyle şu anki sürece kadar yaptığımız değerlendirmelere göre memnunuz.

3.Peki bir önceki fuarlara katılmış mıydınız?

Evet, bir önceki fuara da katıldık. Zaten biz düzenli bu fuarın katılımcısıyız. Bu bağlamda bir sonraki fuara da kısmet olursa katılacağız tekrardan.

4. Yabancı ziyaretçileri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yabancı ziyaretçilere bakıldığı zaman bizim bu zamana kadar işte gelen ziyaretçilerimizden gözlemlediğimiz genel işte Ortadoğu ülkesi diyebileceğimiz, Kuzey Irak, İran, Libya, Lübnan ağırlıklı olarak buralardan gelen ziyaretçiler var. Yanı sıra Türki cumhuriyetlerden Özbekistan, Azerbaycan gibi ülkelerden gelen ziyaretçilerimiz de oldu. Bu şekilde bakıldığında yine aynı şekilde Kosova tarafından gelen ziyaretçiler var. Yabancı ziyaretçi profilimiz bu ülkelerden oluşmakta. Onlarda memnunlar, çalışmak istiyorlar. Bunu dile getiriyorlar. Fuar sonrası aktivitelerde fuar süresince yapmış olduğumuz görüşmelerimizi, ticaret dökme anlamında adım atmış olacağız.

5.Ambalaj fuarından beklentilerinizi öğrenebilir miyiz?

Ambalaj fuarından beklentilerimiz tabi ki, diğer katılımcı özellikle makine imalatı yapan müşterilerin esnasında ihtiyaç üretebileceği ürünlerin tedariği konusunda biz hizmet veriyoruz. Bu bağlamda ne kadar çok müşteriye hitap edebilirsek bizim için avantajlı oluyor. O anlamda bakıldığında malum oyuncular belli o şeklide bakıldığında. Sektörde faaliyet gösteren firmalar belli. Tabi yeni faaliyete geçmiş olan firmalarda var. Bu firmaları kazanmak amacımız o yönde. Bununla beraber fuar münasebetiyle Türkiye’nin Anadolu’nun çeşitli yerlerinden gelen bizim çalıştığımız görüştüğümüz ama bu zamana kadar hep telefonla iletişimi kurduğumuz müşterileri burada fuar münasebetiyle görebiliyor olmak, onlarla tanışmış olmak bizim için de güzel bir avantaj.

6.Son olarak buradan sektörümüze neler söylemek istersiniz?

Sektör teknolojiyle birlikte her geçen gün gelişiyor. Bu gelişmelerin olumlu olması yönünde temennimiz var. İleriye yönelik bazı eksiklikler varsa onların tamamlanması yönünde temennilerimiz var.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Yenilebilir Antiviral Korona Bariyeri İhracata Değer Katacak

    Yenilebilir Antiviral Korona Bariyeri İhracata Değer Katacak

    Yıldız Teknopark bünyesinde yer alan Yıldız Kuluçka Merkezi kadın girişimcilerinden Hyggefoods’un, Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya-Metalurji Fakültesi Dekanı Gıda Prof. Dr. Osman Sağdıç’ın danışmanlığında geliştirdiği antiviral yenilebilir kaplama sıvısı BioCoBloc!... Devamı »