Cumartesi , 27 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Kaliteli Üretim, Zamanında Hizmet…

Kaliteli Üretim, Zamanında Hizmet…

​EMRE ATILGAN - HASEL AMBALAJ MAK. VE KONV. SİST. SAN. VE TİC. LTD. ŞTİ.

Kaliteli Üretim, Zamanında Hizmet…
Kaliteli üretim, zamanında hizmet…

Uzun yıllara dayanan bilgi birikimi, tecrübe ve her geçen gün gelişen ürün yelpazesiyle gerek yurt içi gerekse yurt dışı pazarına yönelik shrink ambalaj makinaları, konveyör sistemleri ve yük asansörleri üreten Hasel Ambalaj ……………. Emre Atılgan ile 2015 hedef ve projeleri hakkında keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.
 
1980 yılından bu yana ambalaj sektörüne hizmet veriyorsunuz? Üretim alanlarınız ve ürün gruplarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz? 

Shrink ambalaj makinaları, konveyör sistemleri ve yük asansörleri
 
2015 yılı planlarınızdan bahsedecek olursak neler söylersiniz? 2015 yılı için hedefleriniz, gerçekleştirmeyi düşündüğünüz plan ya da projeleriniz var mı? Bizimle paylaşır mısınız? 

2015 yılı içerisinde hazır konveyör ruloları, shrink makine ve konveyör ekipmanları konusunda daha çok ürün yelpazemizi genişleterek yeni distribütörlükler dâhil etmek istiyoruz.
 
2014 yılı her kökleşmiş firma gibi bizler içinde güzel bir sene oldu. Söylediğim gibi hazır rulolar ve kendinden motorlu rulolar ile 2015 yılı içerisinde ürün yelpazemizi genişletmek istiyoruz ve makine imalatçısı firmalara hazır konveyör ruloları yaparak hem işçilikten hem zamandan hem de daha ucuza maliyet imkânı sunarak hizmet vermiş oluyoruz.
 
Ambalaj makinelerinin yanı sıra konveyör üretiminizle de öne çıkıyorsunuz. Konveyörlerin kullanım alanları ve avantajları hakkında neler söylersiniz? 

Konveyör sistemleri her türlü faaliyet gösteren alanda kullanılmaktadır.
 
Teknolojinin gelişmesiyle birlikte giderek önemi daha da artan AR-GE çalışmalarınız hakkında neler söylersiniz? Teknolojiyi üretiminize nasıl uyguluyorsunuz? 

AR-GE çalışmaları dâhilinde firmamızın 2 adet başarı ile sonuçlanmış TÜBİTAK Projesi yer almaktadır. Bu yüzden firmamız AR-GE çalışmalarına çok önem vermekte ve her gün kendini daha çok geliştirmektedir.
 
Yurt dışında nasıl bir satış politikası izliyorsunuz? (Hangi ülkelere ihracat yapıyorsunuz, ihracat oranları vs.) 

Yurt dışında farklı ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz. En son ihracatımız Kolombiya’ya olmuştur. Onun dışında Fransa, Hindistan, Arap Ülkeleri, Romanya, Bulgaristan vb. ülkelere ihracatımız ve servis imkanımız vardır.
 
Sektörel örgütlenmeler hakkında neler düşünüyorsunuz? 

Örgütlenme her kesim ve zaman içerisinde oluşumunu göstermiş bir kavramdır. Çünkü örgütlenme birlikte hareket etme gücünü yansıtan bir gereksinimdir. Bu yüzden ben de tüm makinacılar olarak birlikte, birbirimize destek olarak hareket etmenin her zaman ülkemiz adına kazanç sağlayacağına inanıyorum.
 
Türkiye’de ambalaj sektörü özellikle son yıllarda sizce nasıl bir gelişim gösterdi? Dünyanın ambalaj sektöründeki gelişimini ele alırsak Türkiye bu gelişmeleri nasıl ele alıyor? 

Türkiye’deki firmalar bu kadar yurt dışından rağbet görüyorsa bence ülke olarak gelişim açısından doğru yolda gidiyoruz düşüncesindeyim.
 
Ambalaj sektöründe Türkiye’deki problemler hakkında neler söylersiniz? Gördüğünüz problemleri ve çözüm önerilerini bizlerle paylaşır mısınız? 

Türkiye’deki problemi ambalajcılar olarak indirgemek yerine genel anlamdaki problemin teknik eleman eksiklği olduğunu görüyorum. Bizlerde dahil çoğu firmanın yetiştirilmek üzere dahi eleman bulması zor iken bu problem ile ilgili çözümlerin oluşturulması gerektiğine inanıyorum.
 
Son olarak eklemek istedikleriniz? 

Tüm makine imalatçısı firmalara ve dergi okurlarınıza 2015 yılında hayırlı kazançlar diliyorum. Sude Yayıncılık olarak da sektörümüze gösterdiğiniz yakın ilgi ve çalışmalarınız için teşekkür ediyorum.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR