Perşembe , 09 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Derneklerden / Zeki Sarıbekir ASD’ye Yeniden Başkan Seçildi

Zeki Sarıbekir ASD’ye Yeniden Başkan Seçildi

AMBALAJ SANAYİCİLERİ DERNEĞİ Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.ambalaj.org.tr

Zeki Sarıbekir ASD’ye Yeniden Başkan Seçildi
Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin 13. Olağan Seçimli Genel Kurulu’nda tek aday olan mevcut başkan Zeki Sarıbekir oyların tamamını alarak yeniden başkan seçildi.
 

Sektör İçin Çalışmaya Devam

Genel kurul sonrası yaptığı açıklamada Zeki Sarıbekir, “ASD’nin yeni dönemde de başkanı seçilmekten dolayı son derece gururluyum. Ambalaj sektörü olarak ülke ihracatımıza hiç durmadan katkı sunmaya devam ediyoruz. 2020 yılında 5 milyar 147 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirip bir önceki yıla göre miktar olarak yüzde 12, değer olarak ise yüzde 9 artış yakaladık. Ayrıca ambalaj sektörü olarak geleceğe ve yeniliklere hızlı bir şekilde adapte olarak kendimizi sürekli geliştiriyoruz.
Türkiye ambalaj sektörü güçlü bir altyapıya ve dünyadaki şirketlerle yarışacak yetkinliğe sahip. Ar-Ge ve inovasyona sürekli yatırım yaparak, hızlı, ekonomik ve sürdürülebilir şekilde üretim yapmamız, rekabetin yoğun olduğu dünya pazarlarından aldığımız payı artırmamız gerekiyor. Hem üretim hacminin yükseltilmesi hem de katma değerli ürün imalatının mümkün olan en ekonomik biçimde gerçekleştirilebilmesi için üretimde otomasyon sağlanmalı.” diye konuştu.

 
ASD’nin Odak Noktası ‘SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK’ ve ‘ÇEVRE’

Atık ithalatını sıfıra indirmemiz gerekiyor. Kendi atıklarımızın dönüştürülmesi ekonomimize büyük katkı sağlar. Geri dönüşüm sektörünün geliştirilmesi için herkesin bilinçlendirilmesi şart. Ancak atıklar kaynağında ayrı biriktirilerek ve yerel yönetimler tarafından ayrı ayrı toplanarak kaliteli geri dönüşüm sağlanabilir.
Avrupa Birliği de 2050’de iklim nötr hedefi çerçevesinde Avrupa Yeşil Mutabakatı’nı kademeli olarak hayata geçirmeyi hedefliyor.
 

Ambalaj Maliyeti Artırmaz Ürünü Korur

"Satın aldığımız ürünlerin temiz, güvenilir olması o ürünün ambalajına bağlı. Ambalajın üzerinde içerdiği ürünün besin değeri, miktarı, son tüketim tarihi, üreticisinin adres bilgileri; yani ürünün muhteviyatı ve nerede ve kim tarafından üretildiğini içeren tüm bilgiler bulunur. Doğru ambalajlar aynı zamanda tüketicilere verilen değerin de bir göstergesi. Bu sebeple sanılanın aksine ambalajlar maliyet artırıcı bir unsur değil koruyucudur. Gıda fiyatlarının yükselmesinden ambalaj sorumlu tutulamaz. Ambalaj enflasyonu artırmaz.” ifadelerini kullandı.

 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Fuar Rotaları Türkiye: İzmir

    Fuar Rotaları Türkiye: İzmir

    Fuarlar yine dolu dolu devam ediyor. Biz de sizi yalnız bırakmadık. Mayıs ayında, fuarların düzenleneceği şehirlere götürüyoruz sizleri. Siz de hazırsanız Mayıs ayı fuar gezi rotalarımıza hep birlikte bakalım.... Devamı »