Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Yeni OMRON TM S Serisi kolaboratif robotları

Yeni OMRON TM S Serisi kolaboratif robotları

Kompakt ve uyarlanabilir OMRON TM S Serisi cobot'lar, dahili kameraları ve yer işareti konumu kullanılarak çeşitli görevler için kolaylıkla yeniden konumlandırılabilir.

Yeni OMRON TM S Serisi kolaboratif robotları
OMRON, birçok sektörde çeşitli uygulamalar için tasarlanmış OMRON TM S Serisi kolaboratif robotların sunulduğunu duyurdu. Bu cobot'lar; gelişmiş donanım, daha fazla emniyet özelliği ve sertifika ile yeni nesil konfigürasyon özellikleri sunarak her zamankinden daha kolay kullanım sağlar.

Üreticilerin insan-kolaboratif ortamlarında gelişmiş performans ve emniyet ihtiyaçlarını karşılayan TM S Serisi, 5 kg - 14 kg arasında taşıma kapasitesi ve 700 mm - 1300 mm arasında erişim sunan dört model sunar. Mobil manipülatör (MoMa) çözümü oluşturmak için mobil robotta kullanım da dahil olmak üzere çeşitli montaj tipleri mümkündür. Her bir cobot'un ±0,03 mm tekrarlanabilirlikle çalışan altı döner bağlantısı vardır ve 1,1 ile 1,4 m/sn arasında ortalama bir hızla altı serbestlik derecesi sağlar. 

Modeller dahili 1,2 M/5 M piksel renkli kameralarla veya bu kameralar olmadan kullanılabilir ya da kullanıcılar daha yüksek çözünürlük gerektiren uygulamalar için isteğe bağlı olarak 2 GigE 2D kameralar kullanabilir. Cobot kolunun ucundaki kamera bağlantısı olan J6 bağlantısı, sektördeki en hızlı ve önceki modelden dört kat daha hızlı olan 450°/sn'de hareket edebilir ve gelişmiş denetim işlemlerini destekler. 

Toplam 31 özel emniyet özelliği ve bu yeni nesil için eklenenlerden 12'si ile bu cobot'lar daha güvenlidir ve birçok uygulamada harici emniyet kontrolörüne gerek kalmadan çok çeşitli emniyet cihazları ve anahtar konfigürasyonlarıyla entegre olmaya hazırdır. OMRON TM S Serisi cobot'ları, insanlarla paylaşılan çalışma alanlarında çalışma için doğal olarak güvenlidir ancak yapılandırılmış hızlara ve uygulama riski değerlendirmesine bağlı olarak ek emniyet sensörleri veya diğer koşullar gerekebilir. 

TM S Serisi cobot'lar, ISO 13849-1 PLd Cat 3 ve ISO 10218-1 emniyet standartlarını karşılayacak şekilde sertifikalandırılmıştır ve UL/CSA/KC sertifikalarını taşımak üzere tasarlanmıştır. Robotlar, hem kol hem de kontrol kutusu (yalnızca AC modeli) için IP54 sertifikasını taşır ve ISO 3 temiz odasında veya kesme yağına maruz kalabilecekleri yerlerde kullanım için uygun olmalarını sağlayan korumalarla tasarlanmıştır. 

Bağlantı seçenekleri arasında analog/dijital sinyaller, HDMI, Ethernet LAN, USB, RS232, Ethernet ve PROFINET ve EtherNet/IP için ek seçeneklerle birlikte Modbus TCP/RTU master/slave bulunur. 100-240 VAC 50-60 Hz'de çalışır ve güç tüketimleri boyuta göre değişir. Dokunmatik ekranlı tam öğretme kumandasına dönüşen yeni nesil Robot Çubuğu kontrolü ile programlama basitleştirilmiştir. El kılavuzu programlama ve TMFlow akış şeması tabanlı grafik programlama, hem deneyimsiz hem de ileri düzey kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılar. 

Bu cobot'lar; lojistik, paketli tüketici malları, yaşam bilimleri ve daha birçok sektörde fabrikaların çalışma şeklini değiştirmek için idealdir ve montaj, paletleme, makine yönetimi, paketleme, Pick & Place ve diğer birçok görev için kullanılabilir.


 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR