Salı , 22 Ekim 2024
HABERLER
ANASAYFA / Haberler / Vega Makina, 2024 Yılında Dolar Bazında Yüzde 10 Ciro Artışı Hedefliyor

Vega Makina, 2024 Yılında Dolar Bazında Yüzde 10 Ciro Artışı Hedefliyor

Tüm sektörlerde yer alan sanayi kuruluşlarına kaynak teknolojileri konusunda hizmet veren Vega Makina, 2023 yılında toplam satışlarında dolar bazında yüzde 25’lik büyüme yakalarken, 2024 yılında dolar bazında yüzde 10 ciro artışı hedefliyor.

Vega Makina, 2024 Yılında Dolar Bazında Yüzde 10 Ciro Artışı Hedefliyor
Yerli imalat sanayini desteklemek için Sivas’ta yaklaşık 100 milyon TL’lik yatırım ile üretim tesisi kurmaya hazırlanan Vega Makina, yeni tesis ile ilk yılında 5 bin adetlik üretim yapmayı planlarken orta vadede ise yılda 15-20 bin adetlik üretime ulaşmayı hedefliyor.

Kaynak ve kesme makineleri, lazer kaynak makineleri, kaynak jeneratörleri, kaynak telleri, sert lehim telleri ve kaynak sarf malzemelerine yönelik satış, servis ve eğitimleri konularında sektörlere hizmet sunan Vega Makina, Pandemi sonrasında başlayan yüksek büyüme trendini 2023 yılında da devam ettirdi. Hedeflerinin tüm ekonomik ve jeopolitik zorluklara rağmen yakaladıkları büyüme trendini 2024 yılında da devam ettirmek olduğunu ifade eden Vega Makina Genel Müdürü Serdar Selim Zengin, “Sektörümüz özel sektör ve kamu yatırımlarına bağlı olarak her yıl ülke ortalamasının yaklaşık iki katı oranında büyüme gösteriyor. Yeni yılda da sektörümüzün Türkiye ortalamasının en az yüzde 50 üzerinde büyüyeceğini öngörüyoruz” dedi.

Vega Makina’nın satışını yaptığı tüm markalar için 2 ila 3 yıl olmak üzere garanti sürelerinin mevcut olduğunu ifade eden Zengin, “Tüm markalarımıza ait makineler için 10 yıl boyunca yedek parça tedariki konusunda garantimiz bulunuyor. Ayrıca ülke geneline yayılmış servis ağımızı ‘Her İlde 1 Servis’ sloganı ile daha da genişletip bu yapılanmayı 2025 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Heinz Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Heinz müşterilerinin %48’inin düzenli olarak ketçap kazalarıyla karşılaşması ve %91’inin her zaman bu riske değer olduğunu söylemesi üzerine ketçap lekelerine ve dökülmelerine karşın 57 talebi kapsayan ketçap sigorta poliçesi sundu.... Devamı »