Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / Ultrasonik Kaynak Yönetiminde Bir İsim: BAYSONIC

Ultrasonik Kaynak Yönetiminde Bir İsim: BAYSONIC

Temmuz-Ağustos Sayısı Ayın Konuğu: BAYSONIC ULTRASONİK TEKNOLOJİLERİ - GENEL MÜDÜRÜ YÜKSEL BAYKAL

Ultrasonik Kaynak Yönetiminde Bir İsim: BAYSONIC

Hakkında:
Ultrasonik kaynak yönteminde, yüksek tecrübesiyle, Türkiye’nin ilk imalatçı firmasıdır.Tescilli olan BAYSONIC markası ile yaptığı çok özel makinelerle Türkiye sınırlarının ötesinde bir dünya markası haline gelmiştir. Konusunda uzman ve yüksek tecrübeli kadrosuyla,tasarımını ve imalatını kendisinin yapmış olduğu makineler çoğu zaman Türkiye ve dünyada ilk olmuştur.
Tasarım, uygulama, üretim ve otomasyon tecrübesiyle, çalışma ortaklarına hizmet etmek, satış öncesi destek ardından, üretim ve ihtiyaç için gerekli olan en verimli, en ekonomik, yüksek kaliteli, doğaya ve insana saygılı bir üretimi en kısa sürede tamamladıktan sonra, satış sonrası en hızlı eğitim ve destekle üretimi aksatmadan çalışmanızı sağlamaktadır.
 
Çalışma ortaklarının, sorunsuz bir şekilde çalışabilmesi için, Ultrasonik Sistemleri temel parçaları olan Ultrasonik jeneratör, UltrasonikTransducer, Ultrasonik Booster, UltrasonikHorn için gerekli tüm parça ve hammaddeleri dünyadaki en kaliteli üreticilerden tedarik etmektedir. Bu ürünlerin tasarımı, imalatı, testleri ve kalibrasyonları için gerekli bilgisayar destekli programlar ve kalibrasyon cihazlarını bünyesinde bulunduran BAYSONIC çalışma ortaklarına,istekleri doğrultusunda standart ve özel tasarımlarla hizmet etmeye devam etmektedir.
 
 
  • Ultrasonik kaynak yönteminde Türkiye’nin ilk imalat firması olan BAYSONIC olarak tescilli olan markanız ile sektörde faaliyet gösteriyorsunuz. Bu tecrübe ve bilgi birikimiyle Türk pazarındaki başarınızın kaynağından bahseder misiniz?
 
Evet, öncelikle Türkiye'nin ilk ultrasonik üreticisiyiz.Başarıya ulaşmak için müşteri memnuniyetini hedef aldık, bunu yerine getirmek için kaliteden ödün vermeden çalıştık. İmal ettiğimiz makineleri müşteriler için değil, kendimiz için yapsak nasıl yapardık diye düşünerek ve bu samimiyetle ürettik ve üretmeye devam ediyoruz.
 
  • 2015 yılı için hedefleriniz neler? Yeni bir ürün, proje ya da yatırım çalışmalarınız olacak mı?
Gelişen plastik sanayi sürecinde plastikler günlük yaşamımızın vazgeçilmez parçaları olmuştur.Ultrasonik kaynak yöntemi de Türkiye'de ağırlıklı olarak plastik kaynağında kullanılmaktadır. Standart makinelerimizin haricinde yaptığımız makineler çoğu zaman Türkiye'de ilk makine olmuştur. Uygulama alanının genişliğinden dolayı bir alanda çalışma yapamıyoruz, çalışma şeklimiz genel olarak müşteri taleplerine göre belirleniyor.
  • Hedefiniz, faaliyet alanlarınız ve ürün yelpazeniz hakkında bilgi verir misiniz?
 
Ultrasonik kaynak teknolojileri çoğunlukla plastiklerin kaynağında kullanılıyor. Takdir edersiniz ki işin içine plastik girince sektörde uçsuz bucaksız bir alan oluşuyor.
Genel olarak;ambalaj,medikal, plastik kaynak, otomotiv, tekstil,medikal tekstil,oyuncak, kırtasiye gibi bir çok sektörde ultrasonik teknolojileri kullanılmaktadır.
 
  • Ultrasonik Plastik Kaynak Makinesi
  • Ultrasonik Poşet Kaynak Makinesi
  • Tam Otomatik NonWoven Çanta Makinesi
  • NonWoven Yastık Kılıfı Makinesi
  • Nonwoven Koltuk Başlığı (uçak- tren - otobüs) Makinesi
  • Ultrasonik Kapitone Makinesi
  • Ultrasonik Desenli Dikiş Makinesi
  • Ultrasonik Kumaş Dilimleme ve Ebatlama Makinesi
genel olarak ürettiğimiz makinler arasında yer alır. Bunların yanında daha önce üretilmemiş müşteri taleplerinin doğrultusunda kendi projelerimiz ile hizmet vermeyi hedefliyoruz.
 
  • Günümüzde teknoloji hızla gelişiyor. Bu doğrultuda siz teknolojiyi üretiminize nasıl yansıtıyorsunuz? AR-GE çalışmalarınız konusunda neler söylersiniz?
 
Kesinlikle teknoloji çok hızlı ilerliyor. Bizde çalışma alanımız doğrultusunda kendi AR-GE çalışmalarımızı devam ettirmekteyiz. Bunun yanında sektör ile ilgili dünya gelişmelerini takip etmekteyiz.
 
  • En önemli özelliğiniz müşteri odaklı çalışma hassasiyetiniz. Peki, satış sonrasında müşterilerinize ne gibi teknik destek imkânları sağlıyorsunuz? Biraz bahseder misiniz?
Satış sonrası sistemlerimiz ile ilgili teknik eğitimlerimizi veriyoruz. Yedek parça konusunda müşterilerimiz sıkıntıya düşürmüyoruz stoklarımız genel ihtiyacı karşılıyor. Servis ve teknik destek konusuna gelince bu konuda oldukça iddialıyız. Sattığımız ürünlerin büyük bir kısmı müşterilerimizin bu konuda ki memnuniyetinden kaynaklanmaktadır.
Çalışma alanımız aslında ağırlıklı olarak mühendislik hizmetidir. Çalışma alanımız ile ilgili yeterli altyapıya sahip kadromuz sayesinde müşteri taleplerine en hızlı ve en sağlıklı çözümleri sunuyoruz.
  • BAYSONIC olarak müşterilerinize satın almalarda nelere dikkat etmelerini önerirsiniz? Nasıl tavsiyelerde bulunursunuz?
Ultrasonik kaynak teknolojilerinde satın alma öncesinde ihtiyaca yönelik doğru sistemlere karar vermek çok önemli. sistemler arasında da frekans, kapasite ve güç farkları mevcut. Bu nedenle öncelikle ihtiyaçları iyi belirlemek gerekiyor. Bunun haricinde müşterilerimizden yatırımlara girmeden projeleri tamamlamadan önce mutlaka sistemin gereksinimleri hakkında bizden bilgi almalarını tavsiye ederiz.
  • Üretim süreci de dâhil olmak üzere müşterilerinizin sipariş verme aşamasından bu yana, kalite ve memnuniyeti üst seviyede tutabilmek adına nasıl bir yol izliyorsunuz? Satış sonrasında sağladığınız teknik destek çalışmalarınız neler?
Biz öncelikle müşterilerimizin ürünleri tasarladıkları süreçte bizimle irtibat kurmalarını istiyoruz. konumuz ile ilgili tecrübelerimizi aktardığımız projeler her zaman daha sağlıklı ve memnun edici oluyor. Kendi üretimimiz esnasında Ultrasonik sitemlerin vazgeçilmez ve en kritik parçaları olan UltrasonikKonvertör, Ultrasonik Booster ve UltrasonikHornların imalatı için gerekli malzemeleri, dünyanın en kaliteli malzeme üreticisi tedarikçilerden temin etmekteyiz. Bu ürünlerin tasarımı için gerekli bilgisayar destekli programlarla çizimleri yapılmakta ve tasarımlar test edilmektedir. Üretim sonrası kalibrasyon cihazlarımız mevcut olup, tecrübemizle çalışma ortaklarımıza hizmet etmeye devam etmekteyiz. Deneyimli teknik kadromuz satış sonrasında sistemlerimizde oluşan problemleri yerinde yada fabrikamız binasında en hızlı şekilde çözmektedir.
 
 
 
  • Yurt dışında nasıl bir satış politikası izliyorsunuz? İhracat oranlarınız ve çalıştığınız ülkeler hakkında bilgi verir misiniz?
Çalışmalarımızın büyük çoğunluğu yurt içinde olmakla birlikte, son zamanlarda özellikle serbest bölgelerden çokça talep gelmekte. Rusya, Azerbaycan ve komşu Arap ülkelerinde halen çalışan makinelerimiz bulunmaktadır.
  • Tanıtım çalışmaları konusunda neler yapıyorsunuz? Özellikle 2013 yılı içerisinde katıldığınız/katılacağınız fuarlardan bahseder misiniz?
 
BAYSONIC olarak yurt içinde ve yurt dışında birçok fuara katıldık. Sektörel dergilerde reklamlarımız yeraldı,ayrıca bu faaliyetlere bir süre ara vermiştik fakat sizin sayenizde sektörel dergiler ile çalışmaya tekrar başladık. Fuarlar konusunda plastik-ambalaj ve tekstil fuarlarına özel hazırlıklar yapmaktayız.
 
  • BAYSONIC neden tercih edilmeli? Sizi rakiplerinizden ayıran nedir?
 
Öncelikle sektörde Türkiye'nin ilk üreticisiyiz, bunun getirdiği tecrübe ve deneyim azımsanamayacak ölçüdedir.Genellikle bizi tercih eden müşterilerimiz dost tavsiyesi ile bize gelmekte. Çoğu zaman da yapılmamış - yapılamamış işleri projelendirip hayata geçirdiğimiz için tercih sebebi olmaktayız.
 
  • Dünyadaki gelişmeleri takip edersek sektörde Türkiye nasıl bir konumda bulunuyor? Nasıl değerlendirirsiniz?
 
Geçmiş dönemlerde yerli üretici firmalar uzak doğu firmalarının broşürlerindeki resimleri  kopyalar  ve kendi reklamlarında kullanırlardı. Uzun süredir bizim projelerimizin resimlerinin farklı ülkelerin firmaları tarafından kendi ürünü gibi kullanılması bize gurur vermektedir.
 
  • Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?
Sektörün duayeni ve lideri olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz.Teşekkür ederiz.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • SARAÇ PLASTİK,  ''İki Plakalı DP'' serisini sektöre sundu.

    SARAÇ PLASTİK, ''İki Plakalı DP'' serisini sektöre sundu.

    Alanındaki 55 yıllık tecrübe ve teknolojik bilgi birikimiyle, 2008'den beri Avrupa marka komponent ve aksamlarıyla sektöre sunduğu YENİ SRC makineleri ile müşterilerine değer katmaya devam eden SARAÇ, Avrupa ve Ortadoğu'daki en büyük makine stokuna sahip 5.000 m2lik kapalı çalışma alanında, 25 kişilik profesyonel kadrosu ile yenilikçi çözümler getirmeyi sürdürmektedir.... Devamı »