Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Firma Tanıtımı / “ÜLKEMİZE VE SANAYİMİZE OLAN GÜVENLE YATIRIMLARIMIZA VE İSTİHDAMA DEVAM EDECEĞİZ!”

“ÜLKEMİZE VE SANAYİMİZE OLAN GÜVENLE YATIRIMLARIMIZA VE İSTİHDAMA DEVAM EDECEĞİZ!”

“Endüstri 4.0, Gimatic için sanayide teknoloji devrimidir.

“ÜLKEMİZE VE SANAYİMİZE OLAN GÜVENLE YATIRIMLARIMIZA VE İSTİHDAMA DEVAM EDECEĞİZ!”

30 yılı aşkın süredir otomasyon sektöründe faaliyet gösteren Gimatic olarak Türkiye’deki yapılanmanız hakkında bilgi verebilir misiniz? Uzun yıllar birçok sektörde hizmet veren Gimatic’in Türkiye ayağı nasıl gelişme gösteriyor?

Gimatic, Türkiyeʼde 2010 yılında kurulmuş, pnömatik tutucular, vakum ekipmanları ve enjeksiyondan parça alan robot elleri konusunda satış ve teknik hizmet veren uzman bir İtalyan firmasıdır. Türkiyeʼde 16 kişilik kadromuzla müşterilerimize hizmet vermekteyiz.

İleri düzey mühendislik kabiliyetleri ile uluslararası düzeyde deneyim ve kalifiye iş gücüyle dinamik ve yenilikçi bir firma olan Gimatic, özellikle pnömatik tutucular ve robot elleri konusunda tasarım, geliştirme ve imalatında uzmanlaşmıştır. Türkiyeʼde ve dünyada müşterilerimizin projelerine anahtar teslimi çözüm sunan lider firma konumundayız. 

Birçok sektöre hizmet verdiğinizi biliyoruz. Özellikle ambalaj – plastik sektörüne hitap eden ürün gruplarınız hakkında biraz bilgi verir misiniz?

Ambalaj ve plastik sektöründe enjeksiyon makinasından parça alan robot eli ve ekipmanları konusunda ürün yelpazesi en geniş firmayız.

Robot eli yapımı için plastik sektörüne hitap eden 2000ʼden fazla ürün olmak üzere, top- lamda 3000‘in üzerinde farklı ürüne sahibiz. Müşterilerimizin talepleri doğrultusunda, gelişen teknolojiyi yakından takip ederek sürekli yeni ürünler çıkartmaya devam ediyoruz. 

Bu yılın ikinci yarısına yaklaşırken özellikle sizlerden yeni bir ürün, proje ya da yatırım haberi duyacak mıyız? Bu yılın ikinci yarısında özellikle elektrikli tutucular konusunda piyasaya yeni ürünler sunmayı planlamaktayız. Gimatic kültüründe sürekli yenilik ve ürün gelişimi daima ön plandadır. Piyasaya yeni ürün sunma konusunda her zaman bir adım önce olmaya çalışan Gimatic, Türkiye ve dünya pazarında hızla büyümektedir. Türkiye’de yeni partnerlikler kurarak ve ayrıca dünya çapındaki organizasyonuna kendisine ait yeni ülke ofisleri ekleyerek yatırımlarına ara vermeden devam etmektedir.

 
Günümüzde Endüstri 4.0 kavramı her alanda ve her fırsatta karşımıza çıkıyor. Siz Endüstri 4.0’ı nasıl tanımlıyorsunuz? Bu çalışmalarla ilgili yeni gelişmeler var mı?Endüstri 4.0, Gimatic için sanayide teknoloji devrimidir. Mekatronik ekipmanlarımız ile Endüstri 4.0’a uygun, birbiri ile ve diğer çevre ekipmanları ile haberleşen entegre ürünlerimiz kataloglarımızda mevcuttur. Sanayide akıllı üretim ve verimliliğin maksimum seviyeye çıkması için, Gimatic olarak Endüstri 4.0 ‘a   uygun elektrikli ekipmanlarımız konusunda Ar-Ge departmanımız sürekli yeni ürün geliştirmektedir.
 
Gimatic’in Ar-Ge faaliyetlerine verdiği önem biliniyor. Bu konuda kaydedilen aşamaları anlatır mısınız?Gimatic ‘in bugünkü başarısının altında Ar-Ge ve teknolojik yatırımlara verdiği önem ilk sırada yer almaktadır. Gimatic ‘i, pazarda lider firmalardan biri konuma getiren en büyük özelliği, her yıl cirosunun yaklaşık %10’u kadar bir bütçeyi Ar-Ge ye ayırmasından kaynaklanmaktadır. Gimatic’ in elde ettiği teknoloji, beceri ve esnekliğin temelinde Ar-Ge faaliyetleri bulunmaktadır. Bu strateji Gimatic’in dünya çapında kabul görmüş başarısının ispatıdır.
 
Müşterilerinize satış sonrası hizmet konusunda ne gibi destekler sağlıyorsunuz? Uyguladığınız satış sonrası destek programınız hakkında bilgi verir misiniz?İlk olarak müşterilerimizi uzun süre birlikte çalışacağımız partnerlerimiz olarak görüyoruz. Öncelikle amacımız bir ürün veya projenin mutlak satışı değil, partnerlerimize faydalı ve doğru ürünleri sunmaktır. Bu misyonla hareket ettiğimizde güvene dayalı ve uzun vadeli en iyi sonuçları elde etmekteyiz. Ayrıca Gimatic’in satış ve teknik ekibi sürekli güncellenen bilgi ve becerileriyle, satış öncesi ve sonrasında daima partnerlerimizin yanında yer almaktadır. Proje bazlı çalışmalarımızda tasarım ekibimizin hazırladığı 3 boyutlu tasarımlar ile partnerlerimize sunumlar yapmakta ve teknik ekibimiz ile anahtar teslimi devreye alma hizmetleri sunmaktayız.  Özellikle proje bazlı anahtar teslimi robot eli çalışmalarında Türkiye ‘deki en yetkin firmayız.
 
Gimatic’in dünya pazarında sahip olduğu konumu ve çalışmalarından bahseder misiniz? Peki, Türkiye pazarında Gimatic nasıl bir konumda bulunuyor? Diğer ülke pazarları açısından değerlendirecek olursak neler söylersiniz?

Gimatic Türkiye pazarında özellikle enjeksiyon makinasından parça alan robot elleri konusunda lider konumdadır. Aynı lider konumunu diğer ülke pazarlarında da sürdürmektedir. Ürün gamı çeşitliliğimiz, tasarım ve teknik ekibimizin becerileri bizi bu alanda ön plana çıkarmaktadır. Türkiye’de bu alanda 2000’den fazla robot eli projelendirip devreye almış bulunmaktayız. 
 

Uluslararası pazarda var olmanın size kattığı avantajlar hakkında neler söylersiniz?Uluslararası pazarda var olmak bizlere bilgi, beceri ve teknoloji anlamında büyük avantajlar sağlamaktadır. Özellikle Türkiye de yerleşik yurtdışı kökenli firmalarımızın uluslararası projelerine, diğer ülkelerdeki Gimatic ofislerimiz ve İtalya’daki merkezimiz sayesinde ortak hizmet sunmamızı ve projelerde daha aktif rol almamızı sağlamaktadır. Gimatic ‘in birçok ülkede hizmet verebilme yetkinliği, bizi uluslararası projelerde daima ön plana çıkarmakta ve lider konumda tutmaktadır.
 
Sektörde yaşadığınız sorunlar nelerdir? Sektörün rekabet gücüne kavuşması için ne gibi çalışmalar yapılabilir, çözümler olabilir? Kendi adımıza rahatlıkla söyleyebilirim ki, Gimatic olarak sektörde pek sorun yaşamıyoruz.  Ancak rekabetin gelişmesi adına, özellikle merdiven altı tabir edilen ve kalitesiz imalat yapan firmaların sektöre zarar verdiğine inanıyoruz. Çözüm olarak da, bu firmaların Sanayi Bakanlığının denetimi altında, kalitelerinin arttırılması için destek sağlanmasının sektör için çok daha faydalı ve rekabetçi olacağına inanıyoruz.
 
Son olarak eklemek istedikleriniz var mı?

2019 yılının ülkemiz için yüksek teknoloji ile üretimin yaygınlaşarak artacağı bir yıl olacağını öngörüyor ve temenni ediyoruz. Geleceğe dönük hedeflerimiz doğrultusunda satış kadromuzu ve bölgelerimizi her yıl genişletiyoruz. Ülkemize ve sanayimize olan bu güvenle yatırımlarımıza ve istihdama ara vermeden devam edeceğiz.
Önümüzdeki yıllarda başta plastik, otomotiv, beyaz eşya, ambalaj, metal, gıda ve medikal alanlarındaki başarılı çalışmalarımızın devamını sağlayarak, ülkemize katkıda bulunacağımıza ve büyüme hedefimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. 

MURAT CEBECİ – GIMATIC OTOMASYON GENEL MÜDÜR YARDIMCISI
Hakkında:
Otomasyon alanında 30 yıldan fazla bir zamandır aktif olan Gimatic S.r.l. Bugün dünya çapında birçok endüstriye hitap eden geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. Pazardaki rekabet gücünü arttırmak adına Gimatic kendisini sadece taşıma ürünleri ile kısıtlamak yerine sensör ve plastik endüstrisinde kullanılan aksam tedarikine de odaklanmaya karar verdi. Gimatic Mekatronik markası ile elektrikli iş elemanı geliştirme ve üretmektir.
Esneklik, beceri ve teknoloji Gimatic'i konusunda yetkin ve lider bir firma konumuna getirmektedir. Bu Gimatic'in dünya çapında kabul görmüş başarı stratejisidir. Gimatic'i lider konuma getiren, her sene cirosunun %10’u kadar araştırma ve geliştirme bütçesinden görüleceği gibi dünya çapında büyüme güdüsüdür. Gimatic yeni ürünlerini pazara aktarmak için gerekli olan, dünya çapında son derece iyi örgütlenmiş distribütör ve ortaklıklara (Toplamda 16 adet İtalyan ve uluslararası) güvenir.
Satış ağı sadece Gimatic ürünlerini satmakla kalmaz aynı zamanda müşterilerinin özgün ihtiyaçlarını ve isteklerine uygun çözüm üretir. Gimatic aynı zamanda kalite demektir.
Bu özelliğini, kullandığı yenilikçi ve teknolojik olarak en ileri üretim teknikleri, komponentler ve bitmiş ürünler için kullandığı kalite kontrol yöntemleri ile geliştirir. 24 Mart tarihinde Gimatic yönetim kurulu bu organizasyon, yönetim ve kontrol mekanizmalarını uygulamaya koymuştur (231).
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    WORLDFOOD İSTANBUL 31. YILINDA REKOR RAKAMLARA ULAŞTI!

    6 Eylül’de kapılarını açarak 31. yılında yeniden sektördeki son yenilikleri ve gıda trendlerini sergileme ve keşfetme imkanı sağlayan Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı – WorldFood İstanbul, 9 Eylül 2023 tarihine kadar Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde misafirlerini ağırladı.... Devamı »