Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / TULİPACK , Tasarım Ve Teknoloji Gücünü Kullanarak Büyüyor….

TULİPACK , Tasarım Ve Teknoloji Gücünü Kullanarak Büyüyor….

TULİPACK Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.tulipack.com.tr

TULİPACK , Tasarım Ve Teknoloji Gücünü Kullanarak Büyüyor….
Tulipack, kuruluşundan itibaren geçen 7 yıl sürede hız kesmeden her yıl artan büyüme performansıyla ince cidar plastik gıda ambalajında önemli yol kat ettik.  Yaptığımız yatırımlar ile gıda sektörünün birçok kategorisine yenilik, farkındalık yaratan katma değeri yüksek ambalaj  ürünleri  pazara sunduk. Üretim kapasitesini kurulduğu yıldan bugüne tam 10 kat artırdık. 2020 yılı sonunda ilk günden itibaren toplam 1milyar adet kase kapak üretecek olmanın haklı gururunu da yaşayacağız.
 
Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sürecinde belirsizliğin arttığı, ekonomik piyasanın zorlaştığı ve   öngörülerin yapılamadığı  2020 yılında 4 milyon Euro tutarında enjeksiyon makinası, robot ve otomasyon ekipman yatırımı yaptı.  İnce cidar plastik enjeksiyon ürün prosesinde en gelişmiş teknolojik yeniliklere sahip enjeksiyon makinası yatırımını tamamladı. Bununla birlikte IML uygulamasını, dizme, kolileme otomasyonunu   tamamlayan 7 adet endüstriyel robot yatırımıyla teknolojik alt yapısını güçlendirdi. Tüm bu yatırımlar endüstri 4.0 ve dijitalleşme programımız çerçevesinde atılmış adımlarımızı oluşturmaktadır.

“HER YIL YATIRIM YAPIYORUZ”
2020 yılı içinde gerçekleştirdiğimiz yatırımların tamamı  dondurma, margarin, küflü ve  krem  peynir  ve   şekerleme,   helva  ürünleri ambalajlarında kullanılmak üzere yaptık. Tüm yatırım sürecinde iş birliği içinde çalıştığımız makine ekipman üreticisi   iş ortaklarımıza ayrıca teşekkür ederiz.
Bu yıl Tulipack çalışmaları açısından özellikle yeni tasarım ürünleri pazara sunduğumuz bir yıl oldu. Uluslararası faaliyeti olan müşterimizin global ekipleriyle ambalaj tasarım aşamasından itibaren  üretimine kadar birlikte  yürüttüğümüz, dünya da ilk kez Türkiye de pazara sunulan 100ml Magnum dondurma ambalajını Tulipack tesislerinde tam otomasyon sistemi ile ürettik. Bu üründe plastik kapak IML etiketleme sonrasında   karton kapak ve ahşap kaşık el değmeden tam otomasyon sistemle montaj edilerek bir araya getirilmektedir. Bu ürünü farklı ülkelere de ihracat yaparak ülkemizin ambalaj da yakaladığı ihracat ivmesine katkı sağlamış olacağız.
Yine Peynir üreticisi olan iş paydaşlarımızla peynir kategorisinde birlikte yürüttüğümüz bir diğer proje de farklı tasarımla porsiyonluk Küflü peynir ambalajı ürettik. Bunun da peynir ürünleri pazarında bir ilk olduğunu düşünüyoruz. Bu ambalaj rafta farklı duruşuyla, fonksiyonel ve ergonomik tasarımıyla  tüketicilere kullanırken  birçok kolaylık sağlayacaktır. Bu ambalajımız kaşar peynir, helva, dondurma gibi ürünlerde de rahatlıkla kullanılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Diğer taraftan Krem peynir 500gr , şekerleme ürünlerinde rahatlıkla tercih edilen yeni ambalajımızda ise ince cidar teknolojisiyle daha düşük ağırlıkta kase kapak  üreterek sürdürülebilirlik anlamında müşterilerimizle birlikte doğaya ,çevreye duyarlılığımızı artırıyoruz.
Kendi tecrübe ve birikimleriyle, kendi tasarım stüdyosunda tasarladığımız ambalaj ile bu yıl dünya ambalaj organizasyonun (WPO) düzenlediği Dünya ambalaj yarışmasında gıda kategorisinde ödül kazanmıştır.

“ÖNCELİĞİMİZ ÇALIŞANLARIMIZ, SÜRDÜRÜLEBİLİR TEDARİK ZİNCİRİ”
Tulipack pandemi süresince çalışanlarımızı korumak adına sıkı sağlık, hijyen  önlemleri altında çalışmalarını sürdürmekte, diğer taraftan gıda tedarik zincirini aksatmadan, müşterilerimizin üretimlerini sürdürmelerini başarıyla sağlamaktadır.  Tüm çalışanlarımızın hem üretim ve tedarik de, hem de  şirketin büyümesi, gelişmesi  yönünde gösterdikleri emek ve katkıları için teşekkür ederiz.
Tulipack  ambalaj sektörüne tasarımla birlikte teknoloji kullanımına önem vermeye devam edecektir.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR