Cumartesi , 04 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Fuarlar / ‘Güvenli Ticaret’ Yaklaşımıyla Düzenlenen 28. WorldFood Istanbul Katılımcılarından 13 Ülkeye İhracat

‘Güvenli Ticaret’ Yaklaşımıyla Düzenlenen 28. WorldFood Istanbul Katılımcılarından 13 Ülkeye İhracat

HYVE Group Hakkında Ayrıntılı Bilgi İçin: www.turkey.hyve.group

‘Güvenli Ticaret’ Yaklaşımıyla Düzenlenen  28. WorldFood Istanbul Katılımcılarından 13 Ülkeye İhracat

TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde 25-28 Kasım tarihleri arasında düzenlenen, dünyanın ve bölgenin en etkili gıda ürünleri ve teknolojileri fuarı olan WorldFood Istanbul; T.C. Ticaret Bakanlığı, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İHBİR), Ev Dışı Tüketim Tedarikçileri Derneği (ETÜDER), Marmara Satın alma Profesyonelleri (MARSAP), Aşçılar Derneği, Gastronomi Turizmi Derneği (GTD) ve World Gourmet Society (WGS) destekleriyle gerçekleştirildi. WorldFood Istanbul bu yıl ilk kez yer verdiği Food Tech Garage Etkinliği ile tarım ve gıdada yerli girişimlere destek vererek sektör temsilcileri ile yeni iş birliği imkânları yaratırken bu alandaki girişimcileri de cesaretlendirdi.

Yılın ilk günlerinde Çin’de görülen ve kısa sürede tüm dünyaya yayılan, bahar aylarında Türkiye’de tespit edilen Kovid-19 pandemisinin etkilerinin sürdüğü şu günlerde gerçekleştirilen WorldFood Istanbul’da yoğun bir biçimde uygulanan güvenlik uygulamalarının disiplinli bir şekilde kontrol edildiğini belirten WorldFood İstanbul Fuar Direktörü Semi Benbanaste, sözlerini şöyle sürdürdü:

Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık Yaklaşımı ile WorldFood Istanbul

“Uluslararası Fuarlar Birliği’nin (UFI) 10 bin katılımcısı ile yaptığı ve sonuçlarını Eylül ayında paylaştığı, 9 bin firmanın yanıt verdiği anketinde katılımcıların 3’te 2’si, iptal edilen fuarların ticari ilişkilerine önemli ölçüde zarar verdiğini, hedefledikleri pazarlardaki bilinirliklerinin de azaldığını paylaşmıştı. Katılımcıların yüzde 50’si, canlı etkinliklerin gerçekleştirilememesinin yeni iş fırsatları yaratmalarını olumsuz etkilediğini söyledi. WorldFood Istanbul’ a bu pencereden baktığımızda, aldığımız geri bildirimlere dayanarak, katılımcıların fuarın gerçekleştirilmesinden oldukça memnun olduklarını söyleyebiliriz. Böylece bu dönemde ekonomide durağanlığı aşmanın yolunun fuarlardan geçebildiğinin bir örneğini hep birlikte yaşadık. Bu dönemde de WorldFood Istanbul’ u hayata geçirirken verimliliği esas alan bir fuar gerçekleştirdik.”

WorldFood Istanbul Fuar Direktörü Semi Benbanaste, “Güvenli Ticaret, 365 Gün Fuarcılık” yaklaşımıyla 4 gün boyunca WorldFood Istanbul’ da; 145 ülkeden toplamda 6 bine yakın ziyaretçi ağırlandığını paylaştı. Ziyaretçilerin %29’unun yabancı olduğunu belirten Benbanaste, sözlerine şöyle devam etti:

“13 ülkeden 90’ın üzerinde alıcı sanal ticaret platformu Hyve Connect aracılığıyla katılımcılarla yeni iş birliklerine imza attı. Bir önceki yıla göre katılımcı başına düşen ziyaretçi sayısında ise yüzde 15 artış gerçekleşti. Yeni nesil fuarcılık anlayışında verimlilik yaklaşımını karşılayan bir dört gün geçirdik.”

Fuara bu yıl; güvenli gıdanın üretimi ve gıdaya güvenli erişim, tarımda ve gıdada her konuda sürdürülebilir yaklaşımların uygulanması ve benimsenmesi ile tarım ve gıdanın geleceği yerli girişimler ve sundukları yenilikçi çözümler damgasını vurdu.

Şef Somer Sivrioğlu ise, sınırlı sayıda mutfak profesyonelinin yer aldığı etkinlikte sürdürülebilir bir mutfağın nasıl kurgulanabileceğinin püf noktalarını paylaştı.

Sürdürülebilir Bir Mutfak İçin Somer Şef’e Kulak Verin!

Bu yıl ilk defa düzenlenen, yoğun talebe rağmen sınırlı sayıda katılımcının ağırlandığı, Gastronomi Turizmi Derneği iş birliği ile “Food Master’s Class ile Masterchef Somer Sivrioğlu” etkinliği gerçekleştirildi. Etkinlikte Somer Şef, mutfak profesyonelleriyle birlikte sağlıklı ve sürdürülebilir gıdaların izlerini sürerken, firmaların süreçlerini sürdürülebilir kılmak adına yaptıkları çalışmalara, geliştirdikleri yeni teknolojilere ve sıfır atık inisiyatifine odaklandılar. Mutfakta sürdürülebilirliğin önemine dikkat çeken Somer Şef; pandemi nedeniyle seçtiği sürdürülebilir ve sağlıklı gıda konsepti için daha iyi bir yıl olamayacağını, pandemi döneminde böyle bir organizasyonun hayata geçmesinin çok kıymetli olduğunu söyledi. Etkinlik sonucunda katılımcılara dijital sertifikalar dağıtıldı.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR