Pazar , 05 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / ​Standartlara Entegre Yenilikçi Felsefemiz: PDCA

​Standartlara Entegre Yenilikçi Felsefemiz: PDCA

Onur Ambalaj Üretim Sorumlusu Yusuf Can Salih Başarır: "Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız ve bir şirket kültürü haline getirdiğimiz bu felsefenin ilk adımı personel işe alım süreci ile başlamaktadır." dedi

​Standartlara Entegre Yenilikçi Felsefemiz: PDCA
Uzun yıllardır üzerinde çalıştığımız ve bir şirket kültürü haline getirdiğimiz bu felsefenin ilk adımı personel işe alım süreci ile başlamaktadır. 
Psikolojik ve çevresel tüm faktörler bir araya getirilerek, kişi / karakter analizleri sonucu firma yapımıza en uygun ideal aday seçimi yapılır. Uygun görülüp seçilen adaylar firmamızın daha güçlü bir yapıyla ilerlemesi için geliştirilmesi gereken yönlerimize ve vizyonumuza katkı sağlarlar.
Firmamız, tüm dünyada uzun yıllar istikrarlı şekilde başarı sağlamış firmaların benimsediği Japon felsefesi PDCA ( Plan, Do, Check, Act ) “Planla, Yap, Kontrol Et, Uygula” temelinde hareket etmektedir. Bu temelde, çalışan profili yenilikçi, analitik düşünce yapısına sahip ve vizyonlu bireylerden oluşmaktadır. 

İş akış esnasında yeni personele bu felsefeyi benimsetmek ve eski personellerimiz için de pekiştirme amaçlı olarak vizyonumuza adapte etmek için kısa ve sürekliliği olan eğitimler vermekteyiz. Bu bilinçle çıktığımız yolda, hem bireysel hem de şirketler bazında çalışmalarımızın karşılığını alıyor olmak, en büyük motivasyon kaynaklarımızın başında geliyor.

40 yılı aşkın sürede daima üzerine koyarak geliştirdiğimiz kurumsal kültürümüzü, gelişen teknolojileri hem üretim hem de insan odaklı tutarak tek bir vücut haline getirdik. Her geçen gün yeni teknolojilere adapte olurken aynı şekilde yeni teknolojileri de kendimize uygun şekilde uyarladık. Buradaki başarının önemli anahtarlarından biri de şüphesiz teknolojiyi benimseme ve entegre etme hızımız oldu. Bilinçli büyüme esasıyla kurulan yeni hatlarımız, depo alanımız ve çeşitli sistemlerimiz ile her gün gelişim ve yenilik çatısı altında hareket etmek en büyük gayretimizdir. Bu gayretle birlikte yukarıda belirttiğim PDCA felsefemizi en temel dayanağımız olan kalite esasları ile işletmekteyiz. 

Kalitenin her ne kadar ilk olarak sistem üzerine kurulmuş olduğu düşünülse aslında kişisel temellere dayanan bir süreklilik olduğunu söyleyebiliriz. Her birey ayrı ayrı bir yapı taşı oluşturur. Bu yapı taşlarını biyolojiden hatırlayacağımız yaşam üçgenine benzetebiliriz. Bu benzetmemizde, temelde üretim personellerimizden başlayarak üçgenin uç noktasına doğru iyi bir liderlik vasfı olan şirket yöneticisi yer almaktadır. Bu yapı tek vücut halinde hareket etmek zorundadır. Tek nokta karar mekanizması ile bu kararı en iyi şekilde uygulayan beyin ve tüm vücut organları olarak düşünebiliriz. Bu bakış açısıyla; bir birimin sorunu tüm yapıyı, bir bireyin eksiğinin tüm sistemi etkileyebileceği düşüncesindeyiz.

Geldiğimiz bu noktada; sistematik düşünebilen, planlı hareket eden, evrensel niteliklere sahip, müşteri ve kalite odaklı, çevreci, ülke ve firma geleceğinin daha ileriye gitmesi ve misyonlarımızın tamamlanması çalışan bir yapı olmamız, yıllar içerisinde belirlediğimiz ve geliştirdiğimiz bu felsefe sayesindedir. 

YUSUFCAN SALİH BAŞARIR
ÜRETİM SORUMLUSU

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR