1. Sulva Koyu / GELİBOLU - ÇANAKKALE
Saros Körfezine doğru küçük bir hilal şeklinde bir koy görürsünüz. Hemen yanından Tuz Gölü vardır. Çanakkale savaşlarında da önemli bir yere sahip olan Suvla Koyu'dur burası. Uzaktan da çok güzel gözükse de asıl içine girdiğinizde hayretler içersinde bırakacak bir güzelliği sahiptir burası.
Rivayete göre koydaki kayalıklarda yaşayan periler geceleri dışarı çıkarlar ve mavi elbiseleri ile deniz üzerinde dans ederlermiş. Bazıları da buna karşı çıkar denizin üzerinde dans edenler peri değil dolunayda tuz gölünden yansıyan ay ışığının denizde oluşturduğu mavi yakomazlar diyenlerde bulunmakta karar size kalmış gelin bir de siz görün.
2. Kelebekler Vadisi / Fethiye – MUĞLA
Kelebekler Vadisi'ne ulaşım Ölüdeniz' den kalkan teknelerle sağlanır. Faralya( Uzunyurt ) mahallesinden bir patika Vadi'ye ulaşır; fakat ipli tırmanış rotaları ve değişken yüzeyi nedeniyle, bir rehber eşliğinde yapılmalıdır.
Kelebekler Vadisi'nde doğal yaşamı korumak ve bunun için gereken önlemleri alarak projeleri hayata geçirmek amacıyla bir tesis meydana getirilmiştir. Ziyaretçilere çadır ve ağaç evlerde konaklama imkânları sunan işletme günlük 500 konuk kapasitesine sahiptir ve Kelebekler Vadisi'nin 100 dönümlük arazisi üzerinde ekolojik tarım yapmanın yanı sıra; arıtma, deniz temizliği ve temiz enerji hususlarında projeler gerçekleştirmektedir.
3. Kiriş Koyu / Antalya
Sakin, huzurlu, kafa dinlemek için harika bir seçenek olan Kiriş Koyu, mavi ve yeşilin buluştuğu eşsiz güzelliklerinden biridir. Kiriş Koyu Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan, denizin dibini net bir şekilde görebileceğiniz harika koylardan biri diyebilirim. Buraya geldiğinizde denizin ve doğanın güzelliğine adeta aşık olacaksınız. Dalış meraklıları için burası çok uygun ve birçok dalış yapan kişiye rastlamak mümkün. Ağaçlarla bütünleşmiş Kiriş Koyu, ülkemizin cennet köşelerinden. Çevresinde bulunan 5 yıldızlı otelleri ve restoranları ile, burada tatilinizi rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Burada birde antik kent bulunuyor. Antik kenti gezip tarihin derinliklerinde kaybolurken, buranın mis gibi doğasına da hayran kalacaksınız.
Tatilinizi Kiriş’de Geçirmeye Ne Dersiniz?
4. Gemlik Körfezi / BURSA
Genellikle sakin ve dalgasızdır. Doğudan batıya uzunluğu 35 km. Güneyden kuzeye en geniş yeri 10-15 km. olan körfez daima sakin olmasını sağlayan karşılıklı iki burundur. (Tuzla ve Kapaklı burunları) her iki sahilde birbirine Cephe alan bu burunlar körfezi bir kıskaç içine almış gibidir.
5.Çıralı Koyu / Antalya
Antalya Kemer’e bağlı ÇIRALI beldesi, “Güneşi, denizi ve doğa güzelliklerinin” yanı sıra tarihi zenginlikleriyle insanların ilgisini çekmektedir. Güney ucunda Olympos Antik Kent'i, kuzey batısında Yanartaş (Chimera) bulunmaktadır. Akdeniz’ in en temiz yerlerinden birisi olan Çıralı sahili 3,2 km uzunluğundadır. Genişliği ise 50-10 metre arasında değişmektedir. Kumsal denizden itibaren yumuşak bir eğimle yükselmektedir. Her iki ucunda kayalıklarla sınırlanmıştır. Genel olarak ince taneli yüksek kaliteli kum yapısına sahiptir. Güney ucunda antik Olimpos kentinin içinden geçerek gelen dere denizle birleşir. Denizi çok temiz olan Çıralı’ da rahatlıkla denizin keyfini çıkarabilir ve güneşlenebilirsiniz. Yapılaşmanın çok az olması, yöreye ayrı bir güzellik katar. En yüksek binası 3 katlıdır. Çıralı‘nın tarihi ve doğal zenginliği, yasal statüler geliştirilerek koruma altına alınmış durumda. Olimpos Antik Çıralı her mevsim değişen, yenilenen bir güzellik ağacı, çiçeği ve bitkisiyle karşınızdadır. Bu güzelliği renk ve kokulardan oluşan bir harmoni oluşturur. Dünyada nesli tükenmeye başlamış kuşların bir çoğunu bir arada görmek size ayrı bir zevk verecektir. Nesli dünya çapında tehlike altında olan deniz kaplumbağalarının (Caretta ) üreme alanlarından birisi de Çıralı sahilleridir. Çıralı ayrıca ismine yakışır şekilde “SAKLI CENNET” olarak da anılmaktadır.
0 YORUM