Çarşamba , 26 Haziran 2024
HABERLER
ANASAYFA / Ürünler / Schmalz​ Çözüm Kiti, Rekor Hızda Bin-Picking Olanağı Sağlıyor

Schmalz​ Çözüm Kiti, Rekor Hızda Bin-Picking Olanağı Sağlıyor

Schmalz, taşıma proseslerini hızlandırıyor.

Schmalz​ Çözüm Kiti, Rekor Hızda Bin-Picking Olanağı Sağlıyor
Bunun arkasında, robotik hücrelerin daha üst düzey sistemleri daha hızlı görebilmesi, kavrayabilmesi ve onlarla iletişim kurabilmesi için çeşitli yazılım ve donanım bileşenlerini birbirine bağlayan bir çözüm kiti var. Bu sistemin nasıl çalıştığı ivOS Pick-and-Pack çözüm kiti sayesinde en yüksek performansa ulaşan Pick Accelerator tarafından gösteriliyor. Sistem, bu yıl ilk kez LogiMAT Fuarı’nda sergilendi.

Schmalz, bin picking işlemini yeni bir seviyeye taşıyor
Schmalz tutucu, robot, kamera ve toplama yazılımı arasındaki etkileşimi mükemmelleştirmek için en önemli özelliği açık işletim sistemi ivOS olan Schmalz Çözüm Kitini geliştirdi. Bu kit ile robotik hücre tedarikçilerinin ister makine üreticileri ister entegratörler olsun, herhangi bir bin picking toplama uygulamasına hızlı bir şekilde entegre edilebilen tak ve çalıştır özellikli bir teknoloji çözümüne sahip oluyor. Aynı zamanda sistem o kadar esnek ve açık ki otomasyon mühendisleri istedikleri zaman müşteriye özel gereksinimlere uyarlayabiliyor. Sağlanan eksiksiz mühendislik paketi tüm CAD verilerini, devre şemalarını, teknik tasarımları ve çok daha fazlasını bu konuda destekler durumda.

Buna ek olarak kavrama teknolojisi, 3D görüş sensörleri ve özel bir yazılım yapılandırması talebi üzerine çözüm kitinin bir parçası haline gelmiştir. Aynı şekilde Schmalz, çeşitli arayüzleri entegre ederek gerçek zamanlı veri alışverişi için depo yönetim sistemlerine ve çeşitli protokollere iletişim sağlamaktadır. Ayrıca, çözüm kitinin arkasındaki fikir tek bir uygulama senaryosuyla sınırlı değildir.  Toplama uygulamasına ek olarak, Schmalz diğer bin picking varyantları üzerinde de çalışmaktadır.

Saatte 2.700 işlem
Schmalz, Pick Accelerator ile paketin nasıl çalışabileceğini göstermektedir. İlk kullanım örneği olarak bir pilot uygulama geliştiren Schmalz, Körber teknoloji grubu ile bu robotik hücreyi Schmalz'ın kendi merkezindeki mevcut lojistik sistemine entegre etti. Burada iki robot saatte 2.700 toplama işlemi gerçekleştiriyor. Bu da rekor hızda toplama anlamına gelmektedir.

Robotlar eşzamanlı olarak çalışıyor ve kutuların, şişelerin veya torbaların işlenmesine bağlı olarak bir saniye içinde tutucuları değiştirebiliyor. İki adet 3D kamera her toplama işleminden sonra kutunun içine bakıyor ve toplama yazılımı bu girdiyi analiz ederek bir sonraki tutucuyu hesaplıyor ve kontrol ediyor. En iyi toplama için sistemde paralel olarak kullanılabilen birkaç tutucu algoritması bulunuyor.

Enerji besleme sistemi, beş ekseniyle sandığın her köşesine ulaşan kavrayıcıya entegre edilmiştir. Tek tek bileşenler ne kadar önemli olursa olsun, dinamik etkileşim ve esneklik yalnızca Schmalz Çözüm Kiti ivOS Pick-and-Pack tarafından mümkün kılınmaktadır. Yenilikçi kavrama teknolojisi, modern 3D sensör teknolojisi ve kavrama noktasını belirlemeye yönelik en yeni algoritmaların benzersiz etkileşimi sayesinde gerçekleşmektedir.

İlk kullanım örneği için Schmalz, Körber'in tedarik zinciri uzmanlarının uzmanlığına güvendi. Schmalz, Körber ile birlikte robotik al ve paketle hücresinin mevcut lojistik sistemine konveyör bağlantısını ve hücrenin pilot uygulama için malzeme akış kontrol yazılımına entegrasyonunu gerçekleştirdi. Böylece Körber, ivOS Topla ve Paketle Çözüm Kitini başarıyla kuran ilk entegratör oldu. Körber, bin-picking uygulamaları için satış ve entegrasyon ortağı olarak Schmalz ile yakın çalışmaya devam edecek.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    ​Metal Ambalaj İhracatında Lider Sarten Oldu

    Yurt içi ve yurt dışında 21 fabrikası ile hizmet veren Sarten Ambalaj, İstanbul Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB), tarafından düzenlenen ‘İhracatın Metalik Yıldızları’ ödül töreninde, ‘Metal Ambalaj’ kategorisinde birinci oldu.... Devamı »
  • Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Heinz Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Heinz müşterilerinin %48’inin düzenli olarak ketçap kazalarıyla karşılaşması ve %91’inin her zaman bu riske değer olduğunu söylemesi üzerine ketçap lekelerine ve dökülmelerine karşın 57 talebi kapsayan ketçap sigorta poliçesi sundu.... Devamı »