Salı , 07 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Benim Köşem / Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ‘ONUR AMBALAJ’

Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ‘ONUR AMBALAJ’

Satış ve Pazarlama Uzmanı Şeyda DOĞANAY, kalite yönetim sisteminin önemini anlattı

Kalite Yönetim Sisteminin Önemi ‘ONUR AMBALAJ’
www.onurambalaj.com.tr

Ambalaj sektörünün trendini belirleyen, kendi alanında lider konumunda olan Onur Plastik Ambalaj; hem yurt içinde hem dünya genelinde birçok noktada konumunu güçlendirmeye devam etmektedir. Kaliteli üretim ilkelerine dayanarak yeni yatırımlarla, üretim ve istihdama katkı sağlamayı hedeflemektedir. Üretim aşamasından son kullanıcıya teslimata kadar olan süreç büyük bir titizlikle takip edilmektedir. Müşterilere en kaliteli ürünü, en uygun koşullarda sunabilme hedefi ve beraberinde müşteri memnuniyeti ilk günden bugüne dek değişmeyen tek ilkemiz olmuştur. Teknolojiyi takip eden dinamik ekibi ile zamanında teslimat ve ürün çeşitliliği bu büyüme ivmesinin altyapısını oluşturmaktadır.

Onur Ambalaj çalışanları olarak hedefimiz “Yeşili sev, doğayı koru, geleceğe sahip çık.” ilkeleriyle müşterilere kreatif ambalaj çözümleri sunmaktır. Bu hedeflerden yola çıkarak; yönetim dâhil olmak üzere tüm personel için “kalite yönetim sistemi” altyapısı oluşturulmuştur. Aynı zamanda üretim performansını artırmak da hedeflenmiştir. Nitekim sürdürülebilirliğin sağlanması için entegre çalışma sistemine katkı sağlayan üretim sorumluluklarının sistematik bir yaklaşım ile yönetilmesi de bir gerekliliktir. Böylelikle izlenen bu politika ile uyumlu olarak, bir yönetim sisteminin verileri; üretim performansının artırılması, uygunluk yükümlülüklerinin yerine getirilmesi ve hata oranlarının azaltılması sağlanır. Bu sistemsel döngünün başarılı bir şekilde çalışıyor olması sayesinde birçok iç ve dış hususlar da olumlu anlamda etkilenmiş olacaktır. Örneğin; iklim, hava kalitesi, su kalitesi, verimli toprak kullanımı, doğal kaynakların varlığı ve biyoçeşitlilik ile ilgili çevre durumlarına önemli bir payda ile pozitif etki bırakmaktadır.

Bunun yanı sıra; bütçeye katkı sağlayacak olan bu verimli çalışma sayesinde işletmenin uluslararası başarılara bir adım daha yakın, rekabetçi, yenilikçi bir rota çizmesi mümkün olacaktır. Ekonomik dengeyi korumayı, başarılı olmayı, kâr elde etmeyi sağlamanın yanında yasal zorunlulukları da bir politika haline getirmiş olmanın haklı gururu ile markamızı taçlandırmak yegâne sorumluluğumuzdur. Tüm bu bilgiler ışığında kalite yönetim sistemini oluşturan firmamız; üretim esnasında hangi durumların izlenmesi ve ölçülmesi gerektiğini, geçerli sonuçları güvence altına almak için alınan kararları gizlilik ilkesine bağlı kalarak dokümante etmeyi, müşterinin kendi ihtiyaç ve beklentilerinin ne ölçüde karşılandığını algılamasını izlemektedir. Bu altyapının kusursuz çalışması için birçok farklı varyasyon ve yöntemler izlenmektedir.

Müşteri algılamasının izlenmesine örnek olarak; müşteri anketleri, teslim edilen ürün veya hizmet kalitesi ile ilgili geri bildirimleri, müşteriler ile toplantılar, firma ziyaretleri, pazar payı analizleri, garanti kapsamında gelen talepler ve satıcılardan gelen raporları düzenli olarak incelemekteyiz. Olumlu veya olumsuz her tür geri bildirime önem vererek, firmamıza katma değer sağlamaktayız. 
 
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Corona Virüsten Korunmada Ambalajlı Gıda Önerisi

    Ambalaj Sanayicileri Derneği (ASD) Başkanı Zeki Sarıbekir, dünyanın ve Türkiye’nin dengesini alt üst eden COVID-19’la ilgili kritik uyarısını yineledi: “Bu virüsten korunmanın en önemli yollarından biri ambalajlı ürünler. Fabrikalarımızın üretime devam etmesi, ülkemizin ve yaşadığımız dünyanın bu zor zamanları atlatmasına yardımcı olacak.”... Devamı »