Pazartesi , 06 Mayıs 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / IPACK-IMA 2022 Sürümü Çok Yakında Sizlerle!

IPACK-IMA 2022 Sürümü Çok Yakında Sizlerle!

“IPACK-IMA Size Harika İş Fırsatları Sunacaktır”

IPACK-IMA 2022 Sürümü Çok Yakında Sizlerle!
Valerio Soli, Ipack Ima Srl Başkanı

3-6 Mayıs tarihleri arasında Milano'da gerçekleşecek olan etkinlik, işleme teknolojileri, ambalajlama çözümleri ve malzemelerinin talep ve tedariki için bir buluşma noktası olarak hizmet veren, katılımcılar ve ziyaretçiler için tekrar mevcudiyetini işaret ediyor. Ipack Ima Srl Başkanı Valerio Soli, karmaşık bir üretim zincirinin çeşitli paydaşlarını bir araya getiren fuarın pek çok anlam taşıdığını ifade ediyor. 

Son sürümün üzerinden geçen dört yılın ve sektörün üretim süreçlerindeki pek çok değişiklik ve gelişmenin ardından IPACK-IMA’nın yeni sürümünde neler farklı olacak?
IPACK-IMA, 2022'de sektörde gerçekten uzun süredir beklenen ve gerekli bir geri dönüş olan en gerekli işleme ve paketleme fuarı olacak. Paketleme sektörünün bu dönemde hiç sekteye uğramadığını, toplam cirosunun ise güncel Ucima verilerine göre 8.435 milyon Euro’ya ve 2020'ye kıyasla %8'lik bir artışa ulaştığını teyit edebilirim; üstelik müşterilerinin en zor zamanlarında bile onlara fayda sağlamıştır. Firmaların güvenlik ve esneklik açısından kendilerini yeniden düzenleyebilmeleri, üretimin devamlılığını mümkün kılmıştır. 

Bağlanabilirlik, kişiselleştirme, dijitalleşme, otomasyon ve uzaktan kontrole dayalı sektör vizyonuna sahip şirketler en çok yararlanan şirketler olmuştur. Tüm bunlar ise yeni zorlukları yorumlayan bir sektörün, fuarda sergileyeceği pek çok çözüme yansımakta. 

Fuarda sunulan fırsatlara gelecek olursak... Bu sürümü hangi sektörler ve pazarlar için tasarladınız?
IPACK-IMA, hem gıda sektörü hem de gıda dışı sektörler için işleme ve ambalajlama teknolojileri konusunda uzmanlaşmış bir fuardır, ancak gıda ve içecek sektörü birincil pazar olmayı sürdürmektedir. Fuarın "ana" sektörü olan makarna ve öğütülmüş gıdalardan, fuar meydanının tamamını ayıracağımız sulu gıda ve içeceklere, taze yiyeceklerden hazır yemeklere ve tüm şekerleme sektörünün ihtiyaçlarını karşılayacak teknolojilere kadar dört iş topluluğu, kendilerini bu sektöre adamıştır. IPACK-IMA ayrıca ilaç ve beslenme, güzellik ve kişisel bakım, kimyasallar ve evde bakım ile endüstriyel ve dayanıklı malları kapsayan gıda dışı sektörlere de odaklanacaktır. 

Peki, sizin bakış açınıza göre, pandeminin beraberinde getirdiği kısıtlamalara tepki hızı sembolik bir önem taşıyan bir sektör olan ambalaj dünyası ne yönde değişiyor?
2021 yılı, tüm ambalaj sektörü için büyük bir değişim yılı oldu. Hammadde fiyatlarındaki eşi benzeri görülmemiş artışlar ve bileşen bulma sıkıntısı umulmadık zorluklar yarattı. Ancak, 2021 yılının aynı zamanda fırsatlarla dolu bir yıl olduğunu da söyleyebiliriz. Ambalajın ürünlerin tadını, aromasını ve bütünlüğünü uzun süreler boyunca dahi koruma yeteneği yeniden keşfedilmiş oldu. Bilhassa, elleçleme sırasında kontaminasyonu önleme konusunda ambalajın güvenliği takdir edildi. Diğer bir yandan, sürdürülebilirlik ile ilgili gelişmeler de sektör için ve öncelikle marka sahiplerinin döngüsel ekonomi taahhütlerine yanıt vererek yeşil bir bakış açısıyla araştırma ve geliştirmeye büyük yatırımlar yapan malzeme üreticileri için birincil öneme sahip hale gelmekte. Tüm bunlar, söz konusu ambalajlama olduğunda gereklilik taşıyan ve IPACK-IMA ile tamamen geliştirilecek olan konulardır.

Üretimde sürdürülebilirlik ve rasyonalizasyonun gerektirdiği koşulları karşılayabilen ambalaj malzemelerine özel bir önem verileceğinden bahsedilmişti; bu malzemeler fuarda nasıl öne çıkarılacak?
Bu bölümde faaliyet gösteren 200'ün üzerinde firmanın fuarda etkili bir şekilde temsil edeceği ambalaj malzemelerine büyük önem vereceğiz. IPACK-Mat, Salon 5'te kendilerine ayrılmış özel bir alanda yenilikçi ve çevre dostu malzemeler sunacak bu firmaların tespit edilmesini kolaylaştıracak bir IPACK-IMA markasıdır. Ambalajlama sektörü, daima ürün güvenliği ve muhafazası konuları ile karşı karşıya kalmaktadır. IPACK-IMA, İtalyan Ambalaj Enstitüsü ile iş birliği içerisinde, Ipack-Ima Lab özel alanındaki FCM uyumluluk standartlarında uzmanlaşmış araştırma laboratuvarları, sertifikasyon enstitüleri ve merkezleri konusunu ele alarak bu sorunu çözecektir. Pack-Media'nın Ucima desteğiyle düzenlediği ve ambalaj tedarik zincirinde sürdürülebilirlik ilkesine odaklanacak olan "Packaging Speaks Green" uluslararası forumuna da ev sahipliği yapacağız. 

PHARMINTECH, fuarda IPACK-IMA ile birlikte yer alacak. Bu birliktelik, fuara nasıl bir katma değer sağlayacak?
ir sonraki sürümüne yenilik getiren IPACK-IMA, o sürümde kimyasal-ilaç sektörüne odaklanacak. Pharmintech ile ortaklığımız, bu sektör için teknoloji ve çözümlerden en iyi şekilde yararlanmamızı sağlayacaktır. Böylece benzersiz bir sergi anı, işleme ve ambalajlama teknolojilerine yönelik talep üzerine inşa edilmiş bir birlikteliğin ifadesi olan bu iki etkinlik, hem katılımcılar hem de ziyaretçiler için büyük bir katma değer yaratmak adına birleşecek. 2022 yılında Milano: farmasötiklerden parafarmasötiklere, nutrasötiklerden kozmesötiklere, tıbbi cihazlardan biyoteknolojilere kadar Yaşam Bilimleri sektörlerinde dünyanın önde gelen temsilcilerinin buluşma noktası olacak. Pharmintech'in kimliğini geliştirmek ve IPACK-IMA'nın rekabet avantajını temsil eden fuar bölümleri arasındaki birlikteliği artırmak amacıyla Salon 2'ye yerleştirilecek olan ‘İlaç ve Beslenme, Güzellik ve Kişisel Bakım ve Kimyasallar ve Evde Bakım’ adlı üç topluluk için iş fırsatlarını artırmak için bir fuar düzeni oluşturuldu. 

IPACK-IMA’nın yalnızca sadece ambalajlama alanında çalışmadığını biliyoruz. Peki, fuarda başka hangi ürün sektörleri temsil edilecek?
IPACK-IMA sadece en yenilikçi ambalajlama çözümlerini sunmakla kalmayıp işleme teknolojilerinde de giderek artan bir öneme sahip olacak. Ziyaretçiler, yoğurma makineleri, tartım sistemleri, un öğütme, temizleme ve depolama sistemleri, fırıncılık için endüstriyel pişirme sistemleri ve diğer gıda ürünleri, dozaj makineleri, pres makineleri, kremler, jeller, balzamlar, diş macunu ve diğer kozmetik ürün türünde sıvı ve macunsu ürünlerin yüksek kalitede işlenmesi için cihazlar gibi geniş yelpazede en gelişmiş çözümlere ulaşacaklardır. Ayrıca, dahili taşıma ve üretim süreçlerinin optimizasyonu için işleme ve paketleme hatlarındaki elleçleme sistemleriyle bağlantılı teknolojiler için ayrılmış bir alan da olacaktır. Tüm üretim sektörlerine uygulanabilir nitelikte olan kodlama ve takip teknolojileri, seri sonu ürünler için ve koruyucu ambalaj çözümleri fuarda sunulan fırsatları tamamlamaktadır.
Özellikle ziyaretçiler ve yabancı müşteriler açısından beklentileriniz nelerdir? Kendinizi adadığınız "MYipackima" projesinin profesyonellere sağlayacağı faydalar neler olacak?
Platformumuzun her zaman odaklandığı bir tema olan yurt dışından özenle seçilmiş müşterilerin fuara gelmesi konusu üzerinde çalışmaktayız. Dolayısıyla kendimize olan güvenimiz tam. Tabii, bu güvende küresel sağlıktaki iyileşme de etkili. Derneğimiz Ucima da bu yönde büyük çaba sarf ediyor: ITA (İtalyan Ticaret Ajansı) ile olan iyi ilişkilerimiz sayesinde, teknolojilerimizle ilgilenen pek çok hedef pazardan seçilmiş profesyonelleri IPACK-IMA'da ağırlayabileceğiz. Üstelik IPACK-IMA, katılımcıların ve müşterilerin kendi profillerini oluşturmalarına ve fuar öncesinde, fuar sırasında ve fuar sonrasında iletişim kurmak ve yeni işler geliştirmek için doğru irtibat kişisini bulmalarına olanak tanıyan yenilikçi bir eşleştirme platformu olan "MYipackima" sayesinde, profesyonellerine yeni dijital ağ fırsatları sunmaktadır.

Günümüze değin, 1000'den fazla katılımcıyla IPACK-IMA'nın yenilikleri ve gelecekteki üretim trendlerinin ön izlemeleri ve tam bir özel etkinlik takvimi ile gerçekten cezbedici ve tam tekmil bir teknolojik panorama sunduğunu gururla dile getirebilirim.

Bireysel etkinliklerin ve ticaret birliklerinin organizatörleri olan Fiera Milano arasındaki işbirliğine damgasını vuran ve 2018'de oluşturulan "İnovasyon İttifakı" formatı nasıl gelişmekte?
on sürümdeki başarılı çıkışının ardından, büyük proje "The Innovation Alliance", enstrümantal mekaniğe adanmış diğer fuarlarla birlikte 2022'de IPACK-IMA'yı yeniden kapsayacak: Mal elleçleme ve depo yönetimine odaklanan Intralogistica Italia, çevresel sürdürülebilirlik, enerji verimliliği ve döngüsel ekonomiye odaklanarak plastik ve kauçuk tedarik zincirine odaklanan Greenplast'ın ilk baskısına adanmış ve endüstriyel baskı ve dönüştürme teknolojilerine odaklanan Print4All. 

Pandemi sürecinin olumlu gelişimi göz önüne alındığında, etkinliğe katılımının başarıya ulaşmasını sağlamak için ne tür önlemler öngörüyorsunuz?
IPACK-IMA, teknolojik yeniliklerini keşfetmeye, öğrenmeye ve yeni iş ilişkileri geliştirmeye hevesli olan, sektörlere bu yönlerini göstermek isteyen şirketlerin kaçırmaması gereken bir etkinliktir. Fuarın yüz yüze yapılması, 2020 ve 2021'de ticaret fuarı faaliyetlerinin yeniden başlaması sırasında çeşitli zamanlarda kapsamlı bir şekilde test edilmiş protokoller tarafından garanti edilmektedir. İtalya'da ve özellikle Fiera Milano'da, fuar merkezinin meydanını dolduran katılımcıların, gazetecilerin ve müşterilerin güvenliğini sağlamak artık bir standart haline gelmiştir. Ayrıca, İtalya hükümeti tarafından alınan önlemler, uluslararası ticaret fuarlarını ziyaretçi kısıtlamalarını büyük ölçüde hafifletmiştir.

Katılımcılara ve ziyaretçilere iletmek istediğim bir mesaj var: fuara yenilik kazandırın ve yenilikleri kovalayın. IPACK-IMA; doğru zamanda doğru yerde... IPACK-IMA, fikirlerin ve her şeyden öte, harika iş fırsatlarının merkezi.

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR

  • Gıdanın Dev Buluşması Eylül’de

    Gıdanın Dev Buluşması Eylül’de

    CNR FOOD İstanbul ve CNR Ambalaj Özel Bölümü; İtalya, Almanya, Rusya’nın yanı sıra, sektörün hedef pazarları olan MENA bölgesinin de aralarında olduğu, 84 ülkeden ziyaretçi ve VIP alım heyetlerini ağırlayacak.... Devamı »
  • Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Dünyada Bir İlk: Heinz’den Ketçap Sigortası

    Heinz Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Heinz müşterilerinin %48’inin düzenli olarak ketçap kazalarıyla karşılaşması ve %91’inin her zaman bu riske değer olduğunu söylemesi üzerine ketçap lekelerine ve dökülmelerine karşın 57 talebi kapsayan ketçap sigorta poliçesi sundu.... Devamı »
  • OSO A.Ş.

    OSO A.Ş.

    OSO A.Ş. imalat sektöründe imalatçı-ihracatçı niteliğinde faaliyet gösteren firma ve temsilcilerin bir araya gelerek oluşturduğu geniş tabanlı bir satın alma organizasyonudur.... Devamı »