Pazar , 28 Nisan 2024
HABERLER
ANASAYFA / Röportajlar / İnovatif Paketleme Makinalarında Çözüm Ortağınız: AYPAK MAKİNA

İnovatif Paketleme Makinalarında Çözüm Ortağınız: AYPAK MAKİNA

Merve APAYDIN - Aypak Paketleme Makina Ltd. Şti. / Makine Mühendisi

İnovatif Paketleme Makinalarında Çözüm Ortağınız: AYPAK MAKİNA
1997 yılından, bugünkü konuma ulaşabilmek için Aypak Makina nasıl bir süreçten geçti? Bu başarının ardında nasıl bir serüven yatıyor?
Aypak Makina 1997 yılında Genel Müdürümüz Ali Apaydın tarafından kuruldu. Kuruluşundan bu güneçeşitli paketleme ve dolum makinaları üretimi yapmaktayız. İlk olarak paketleme sektöründeki boşluğu fark etmemizle serüvenimiz başladı. Faaliyetlerimize yatay tip ıslak mendil ve toz dolum makinası imalatı ile başladık. Zamanla pazar talepleri doğrultusunda dikey tip dolum makineleri ve flexo baskı makineleri imalatı ile de ürün çeşitliliğimizi arttırmayı başardık. 22 senedir kaliteli üretim anlayışı ve özen ile çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Çalışanlarımızın ve müşterilerimizin memnuniyetini ön planda tutarak değerlerimizden ödün vermeden yolumuza devam ediyoruz.

İkinci kuşak olarak Aypak Makinada ne gibi faaliyetlerde bulunmayı düşünüyorsunuz?
Aypak Makina kurumsallığın yanı sıra aynı zamanda bir aile şirketidir. Babamız Ali Apaydın’ın kurduğu ve büyük bir emekle bu günlere getirdiği AypakMakina’ya katkı sağlamak ve geliştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Çocukluğumuzdan beri sektörün içindeyiz diyebiliriz. Yeniliklere çok açık bir sektörde faaliyet gösteriyoruz. 2015 yılında makine mühendisliğinden mezun olduktan sonra firmada aktif olarak görev almaya başladım. Mühendislik bakış açısının aynı zamanda yönetimde de rol alması ile birlikte büyüme hedeflerimiz arttı. Bu sene de kardeşim Cemre Apaydın Kontrol ve Otomasyon Mühendisliğinden mezun oldu. Hem yönetim hem de ar-ge kadrosunda ikimiz de aktif görev alıyoruz. Bu sayede sektördeki yenilikleri takip ederek AypakMakina’yıdaha ileriye taşımayı hedefliyoruz.

Üretim alanlarınız ve ürün gruplarınız hakkında bilgi verir misiniz?
AypakMakina kurulduğu günden bu güne, 22 senedir yeniliklere açık bir şirket. Gıda, baharat, kozmetik, ilaç, kahve gibi pek çok alana yönelik paketleme makineleri üretmekteyiz. Islak mendil ve toz dolum makineleri ile başladığımız üretimimiz, müşterilerimizin isteklerine göre de şekillenmektedir. Islak mendil ve toz dolum makinelerinin yanı sıra, sıvı dolum ve baskı makinelerimiz ile de müşterilerimizin taleplerini karşılıyoruz. Sektörde öne çıktığımız en önemli noktalardan bir diğeri ise proje bazlı makine taleplerine de hızla çözümler üretiyoruz. Yani piyasada bulunmayan ve ar-ge çalışması gerektiren makine taleplerine de destek oluyoruz. Bu sayede sektörde eşi benzeri olmayan paketleme çözümlerinde de senelerdir öncü konumdayız.

2020 yılı Aypak Makina için nasıl bir yıl olarak değerlendirilir? 2021 yılı hedef ve projeleriniz nelerdir?
Sene başında,2020 yılı için hedeflediğimiz ihracat ve yurt içi satış miktarına, yılın ilk çeyreğinde ulaşmış olduk. Bu başarımızda elbette şu an yaşadığımız pandemisürecinin büyük bir etkisi var.Tekkullanımlık ürünlere talebin artması ve hijyen koşullarına uygun üretimin önem kazanması neticesinde üretimlerimiz hız kazandı. Öte yandan müşteri isteklerine göre tasarladığımız makine projelerimize de devam etmekteyiz. Aypak Makina yurtdışında toplamda 35 ülkeye ihracat yapar konuma geldi. Bu neticede 2021 yılı için en önemli hedeflerimizden biri bu ülkelerde kuracağımız temsilcilik ağımızı genişletmek olacak.

Aypak Makina olarak yürüttüğünüz yurt içi ve yurt dışı çalışmalarınız hakkında bilgi verir misiniz? Yurt dışında nasıl bir politika izliyorsunuz?
Yurt içi veya yurt dışı fark etmeksizin müşterilerimize sunduğumuz hizmetler ile Aypak Makina ön plana çıkmaktadır. Makinalarımızın garanti süresi boyunca ücretsiz gerçekleştirdiğimiz kurulum, eğitim ve yedek parça desteklerimizle müşterilerimizin yanında oluyoruz. Teknolojinin gelişmesi ile birlikte, yurtdışındaki makinalarımızda bir teknik problem yaşandığında uzaktan bağlantı aracılığı ile makinedeki probleme Türkiye’den çözüm bulabiliyoruz. Bu sayede yurtdışındaki müşterilerimiz için de memnuniyeti ön planda tutuyoruz.

Müşterilerinize satın almalarda sunduğunuz ayrıcalıklar nelerdir?
Müşterilerimize sunduğumuz hizmetlerden birisi de yeni piyasaya sürülecek ürünlerin fason bölümümüzde deneme üretimlerini gerçekleştirebilmemiz. Ayrıca firmamıza gelen müşterilere paketleme bölümümüzde, showroom alanı ve üretimi yakından izleme ve gözlemleme imkanı sunuyoruz. Bu sayede seri üretime geçilmeden müşterilerimize makinalarımızda üretilecek ürünüprototip olarak görme imkanı sunuyoruz. Yeni bir girişimde bulunmak isteyenlere makine alımı öncesinde paketleme bölümümüzde destek veriyoruz.  Bu sayede müşterilerimiz makine alımına giden yolda süreçleri deneyimlemiş oluyor ve bizden makine alımı gerçekleştirerek nihai ürününü sorunsuz paketleyecek konuma geliyor.

Aypak Makinayı sektörde farklı kılan nedir? Neden tercih edilmeli?
Satış sonrasındaki hizmetlerimiz ile kendimizden söz ettiren bir firmayız. Periyodik bakım hizmetleri, teknik destek, yedek parça talepleri, revizyon, makinaya aksesuar veya ek ünitelerin sipariş ve montajı olabiliyor. Bu konularda da hızlı bir şekilde harekete geçerek müşteriler için son derece önemli olan zamanın değerini biliyor ve ona göre planlamamızı yapıyoruz.
Piyasada ikinci el olarak makinalarımızı bulmak çok zor, neredeyse imkânsız. Makinalarımız uzun yıllar boyunca verimli olarak çalışıyor. Bu verimli çalışmanın sağlanması için üretimde tercih ettiğimiz kaliteli malzemeler, geliştirdiğimiz üretim teknikleri vemüşterilerimize her aşamada verdiğimiz destekler etkili olmaktadır. 

Son olarak eklemek istedikleriniz?
Aypak Makine kurulduğu günden bu yana güvenilirliğiyle, modern teknolojisiyle ve müşteri memnuniyetiyle ön plandadır. Şu anda şirketimizi 2. Kuşak olarak yönetiyoruz. Firmamızda babamın kurduğu düzeni ve ilkeleri değer katarak devam ettirmekteyiz. Endüstri 4.0 ile birlikte ar-ge çalışmalarımıza hız kazandırarak akıllı firma haline gelmeyi hedeflemekteyiz. Öncelikli hedeflerimizden olan otomasyon ve dijital dönüşüm yolunda Aypak Makina olarak var gücümüzle ve gururla üretmeye ve ülkemize değer kazandırmaya devam edeceğiz.

 

Aypak Makina Hakkında;

AYPAK 1997 yılında İstanbul da kurulmuştur. DudulluOSB.’de 1200 m2 lik fabrikada faaliyet göstermektedir. Gıda, Kimya, Kozmetik ve İlaç sektöründe farklı çeşit ürünlerin paketlenmesine yönelik yatay ve dikey tip paketleme makinaları ve flekso baskı makinaları imalatında sektörün lider firması konumundadır. İmalatı yapılan makinalar; Tek kullanımlık Islak Mendil Paketleme makinaları, Yatay toz/sıvı dolum ve paketleme makinaları, Dikey tek/çok-hatlı dolum ve paketleme makinaları, Flekso Baskı makinaları, Proje üzerine özel üretim makinalar gibi çeşitli tip paketleme makinalarını kapsamaktadır. Makine imalatı yanı sıra, fason paketleme konusunda standartlara uygun ve kaliteli üretim hizmeti de sunmaktadır. Müşteri memnuniyetleri, hızlı teslimat ve nitelikli personel kadrosuyla sektörde öncü ve en çok tercih edilen firma konumundadır.
 
 

0 YORUM

YORUM YAPIN

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER BAŞLIKLAR